Jazz

28.04.2005., četvrtak

Zagreb

E evo danas sam i ja išo nako malo dužeg vremena u ZG. Išli smo u sabor (kao u sklopu predmeta politika i gospodarstvo). Krenuli oko 12 iz KT i došli oko 2. Nismo vidli nijednog člana sabora, a bio je i neki prosvjed. Tak smo sve obišli, al nisu nas pustili tam baš gdi sjede. AL koje su to provale i dobacivanja, da barem neko to s kamerom snima, nemreš vjerovat šta se sve vrti po našim bolesnim mozgovima. Poslje sabora smo imali još i neka tri sata po zg lunjat. Tam smo zasjeli blizu trga u jedan birc i tam pojeli nešta i popili pivicu (ovaj dio neču opisivat da se nebi neki bunili (npr. z.l.e.v.a.n.k.a. :)), da nebi ja bil kriv za koju kilu ak dobije, pošto poslje svakog mojeg posta ogladni :). A žena, kakvih god očeš, črne, bijele, kineske, stare, mlade, dobre, manje dobre,.... A ima i malih cigana, sam žicaju, ima ih valjda jedno 20, ak ne i više, maj slobodna procjena. Jedino sladoled, nigdje ga nač, morali smo jedno 3km napravit da najdemo sladoled (orijentacija nam je jača strana), nakraju smo ga našli tam prek puta algoritma, i to neki specijalni 5kn kuglica. Odma nam i presjel. Ludo i nezaboravno je bilo. i idem ponovo kad skupim novce :))) BOk svima
- 19:35 - Komentari (7) - Isprintaj - #

25.04.2005., ponedjeljak

Očete krvi, evo vam....


Danas je kod nas u školi bilo dobrovoljno davanje krvi. Pa pošto sam ja jedna dobra duša (čisti anđeo), pa sam si reko ajde budem i ja dal, pa kud puklo puklo (kvaka je u tome šta svi koji daju krv, imaju po volji odabrat jedan dan i nemoraju doč u skolu a opravdano im je, nisam ja lud :)))).Razina higijene je bila na vrlo zavidnoj razini, davali smo krf u razredu, dobro da nisu mravi il neš takvo živo išlo prek onih vrečica sa krvi (pošto nam je škola "KO NOVA", jest da kad pada kiša ima 20 lavora i kanti po školi da skupljaju kišu), al dobro več sam se naviko i tak ja se tam zguro među prvima da dam krv. I dao ja krv, mene ovi tam ispituju ono jel ti se vrti, jesi dobro, a ja sasvim OK. Nemaš beda mogo bi im tam napunit 3, 4 one vrčice :). A zašt sam se ja guro da idem među prvima?? Pa zato da stignem se najest, dok je još bilo kobasica (ko zna jel bilo za one nakraju??). i tak malo kobasica, senfa i BAMBUSEKI. Ja sam strusil par bambusa,i tam si fino zasel (koda sam doma), pa su onda nas sterali, vele oni dečko, ajde ti si dost dobil, odi ti doma, treba nešt ostat i za druge. Vino je bilo RIBAR, al je besplatno, i to još na račun škole, mmmmm, ma baš mi je bilo fino samo zato šta škola časti(kolko ribar može bit dobar :)). Vrlo produktivan dan, sad ču možda nekome i život spasit, uhu, ko superheroj ( JAZZ TU D RESKJU :))

Sad vam ovo pišem nabrzinu, tek sam došo, a sad idem završit ono šta sam započel, idem se malo još zapit :)))

AJde bok!!!
- 14:58 - Komentari (12) - Isprintaj - #

24.04.2005., nedjelja

Dan planeta zemlje



Evo danas je kod nas u Popovači i Kutini proslavljen dan planeta zemlje. Svi su uzeli svoje bajcikle i vozili su od Popovače (Kutine) pa sve do Mikleuške (to vam je jedno jezero u šumi nekih 20km od Popovače). Službeni je start bio u Popovači u 12:00. I svi su krenuli na svojim bicikličima, a ja i damir smo polako iza njih u autu. UH jesmo se se umorili, pa nikad dojt tam. VEčina ih je tam došla oko 14:00. I tam su djelili besplatnu vodu i grah s kobasicama (mmmmmmm, jebeš picu daj nam graha :)))))))). I onda smo malo sjeli kod jezera i gledali okolo.
Ali jedno pitanje nam se stalno vračalo. Šta jede ta današnja mladež????? (mora da to ona genetski modificirana hrana ima utjecaja,ak je onda Bog blagoslovio genetski modificiranu hranu:)))) Jebote te cure, šta ja znam osnovna škola, možda 8 razred, pa to je grijeh!!!!! (run girl, run!!!) A ništa nek smo malo napasli oči i otišli doma oko pol 4. A auto (put je jedno 5km makadam) koda sam vozil relij, prst prašine na njemu, pa sam ga odma moral i prat.

Pozdrav svima koji me čitaju :))

E ovaj gore post je bio sve što mi se desilo do pol 6. Ali noč je tek počela. Pa sam moral ovo dodat. Ovo je šta se desilo oko 8.



E išli mi malo potrošit tog sportskog duha (frida) na nogotenis (nemamo rekete za tenis, pa imamo jednu mutaciju tenisa i nogača). I slaven je nabavio megafon.

Ja, slaven, damir + MEGAFON = Jako loša ideja

VOzimo se po popovači i komentiramo sve ljude i birceve. Koje su to bile provale, nemreš vjerovat.
Nislim da su me i ovi na krmelovcu čuli, Nives jel jesi????
Ludo i nezaboravno šta je je, moro sam to dodat. Ali za potpun doživljaj trebate bit u autu s nama, ja nisam mogo vozit od smijeha, Sad me trbuh boli koda sam pumpal 200 trbušnjka. :))

AJd bok svima koji me čitate (take 2.)

- 17:29 - Komentari (7) - Isprintaj - #

21.04.2005., četvrtak

Jazz-ova kuharica: “Pica“


E danas sam mislil da neće bit novi post ali ipak predvečer mi se sreća okrenula (hvala nives i sljedeči put kad budeš bila sama doma dolazimo na picu, makar su i palačinke bile dobre, zasad, još ču vidjet sutra u školi kad me stisne pod satom, znaš koga ču se sjetit)
E ta pica, šta bi mi bez nje, a? Ja stvarno neznam.
Najbolja pizza (navodno valjda, nisam nikad probal) a i odtud je dobila i ime je u Napulju, gdje se stoljećima pravila i gdje još uvijek posluje prva svjetska pizzerija (Antica Pizzeria Port' Alba, otvorena 1830.), popularna pizza osvojila je cijeli svijet (prva američka pizzerija otvorena je na Manhattanu 1905.). No na svom širenju po svijetu pizza je dobila bezbroj permutacija i perverzija; i najprosječnije pizzerije nude barem dvadesetak vrsta.
DA ove perverzije (svi mi kažu da je riječ "pica " dvosmislena, ali ja neznam zašt, u čemu je problem :)))) i premutacije nečemo nabrajat sad.
Ak se kad ikad zaletite u popovaču meni barem najbolja pica je u POEMI.

Kako uvjek ima za sve prvi put pa evo i jedan recept za promjenu (stvarno neznam više šta da pišem) :

kako napravit tjesto

Nadjev:
250 g gustog umaka od rajčica
200 g sira za pizzu
200 g sira Dimsi (kakav god imate pri ruci)
150 g svježeg ovčjeg sira
2-3 kobasice (ili pikantna suha salama)
80 g (4 kriške) šunke
300 g špinata
200 g gljiva
režanj češnjaka
maslinovo ulje

Opis:
Umijesite tijesto od 500 g brašna i ostavite 1 sat da se diže. Očistite špinat i skuhajte u malo slane vode. Špinat dobro ocijedite i narežite.
Operite gljive, popirjajte na 2 ili 3 žlice ulja, češnjaka, soli i papra. Razvaljajte tijesto i podijelite ga u 4 kruga koje ćete lagano premazati rajčicom. Krugove s jedne strane ukrasite sirom za pizzu, gljivama i šunkom, dok ćete drugu polovicu nadjenuti špinatom, komadićima kobasice (ili kriškama suhe salame), sirom Dimsi i hrpicama svježeg ovčjeg sira.
Pice pecite 20 minuta na 220 °C. Poslužite vruće, posute naribanim tvrdim sirom.

U slast!!!!
a za druge recepte tj. Za drugačije pice pitajte nivku jer ona ima:
“knjigu o picama” :)

E da i ako ko proba napravit ovakvu picu i preživi nek mi javi jer ovaj recept nije isproban (copy-paste) :)
(sva potencijalana šteta nastala u kuhinji vašim "kulinarskim majstorstvom" nije moj problem)
- 22:56 - Komentari (12) - Isprintaj - #

20.04.2005., srijeda

The roof, the roof is on fire....


E danas smo išli u crkvu na misu za maturante. Pošto sam ja tako velik vjernik, postojala je i mogučnost od samozapaljenja, ali kao što vidite nisam ja te sreče. Ali uglavnom nismo imali zadnji sat i tam negde oko pol 2 je počela misa. Bilo je sasvim ok,molili smo se za nam bude lakše sad ove zadnje dane u školi,a bilo je pjevanja( u da ste me samo čuli, ko slavuj :) a i pjesme su baš dobre, onak te totalno ponesu :) (moram si nabavit cd za podizanje morala). A hostiju nisam uzimal (neču izazivat vraga), jer je od moje zadnje ispovjedi prošlo previše (godina). I sve je bilo gotovo oko 3. Danas mi je bio baš dobar dan, totalno sam hepi, uhu :) idemo radit gluposti.... (tu je trebo bit kraj ali došla mi je inspiracija)

ALi danas sam naućil jednu stvar, da u crkvu se nejde sa frendovima, jer to jako brzo pređe u neke provale, zajebancije i nabacivanja fora, pa onda i malo smjeha, a šta ču ja sam vesela osoba nemogu se suzdržat, a onda te ovi svi okolo gledaju ko neku sotonu.ALi kolko je znam a to je i valjda znanstveno dokazano da se smjehom produžuje život i da čovjek duže izgleda mladenački (nešt u vezi s mišičima, al si namrgođen steže se nekih dvadesetak mišića, a ak se smiješ samo nekih desetak).
Pa onda ljudi smijte se i zauvjek izgledajte mlado i ljepo. BOk svima :)
- 16:17 - Komentari (9) - Isprintaj - #

17.04.2005., nedjelja

Trijezan ko .....


Evo otopil se snjeg prije nekih mjesec dana i trava je narasla. Krenula je nova sezona košenja. Več dvije god. kod suseda kosim im travi. Ima dosta za kosit, iznutra ovom običnom kosilicom i izvana oko dvorišta sa flaksericom, ali ne bunim se jer je plača dobra, dobim 100 kn po košnji.
Taman danas sam se probudil oko 12 još sav mamuran od jučer, najel se, malo odmorili i onda oko 3 pol 4 stari veli ajde kosit. SAmo sam s flaksericom kosil i onda me kiša oko 6 sterala. Tak da imam još i sutra šta kosit jedno dva sata. A onda sljedi plača, uhu, neznam šta ču si kupit!, otvoren sam prijedloge...
A i otrijeznil sam se, to je billo 2u1 novac i triježnjenje (neznam jel ovo gramatički, ak nije napišite kak ide) i svi me pitaju koji je ljek za mamurluk? Samo rad, rad i rad ili spavanje. Ja više preferiram ovo drugo, ali šta se mora nije teško. To je sve, pa onda pozdrav do daljnjeg :)
- 21:20 - Komentari (8) - Isprintaj - #

16.04.2005., subota

ZVali su ga LEPI


Ovo je tužna price iz velikog brda o jednom bečaru. Sve otkad se rodio vidlo se da je drugačiji od drugih na jedan vrlo poseban naćin. Oduvjek nije ga baš zanimala škola, igranje ili učenje, on je više volio provest besoknačne sate valjači se po blatu, spavajuči ili jedeći tj. njegov je slogan bio JSS (jedi, spavaj, seri). Svi su ga drugi vršnjaci gledali s ćudenjem i to mu je nabilo komplekse. Puno toga je on propustio u životu. Očito je toga posto i svjestan. Stoga jučer ok 18 sati 37 min i 43 sek reko je da mu je dosta svega i samo je otišo. Ja sam mislio da se opet išo malo provaljat po blatu (nešt su ga leda svrbila), ali ne. Otišo je kod kuče i uzo pištolj tati iz ladice. TAman sam imo fotic kod sebe i mislio sam ga slikat u njegovoj nedužnoj igri u blatu. Ali kad sam došo kod njega čujem "bum". I onda sam ga vidio sa pištoljem za svinje u jednoj ruci i sendvicem u drugoj (mora da je ogladnio od sveg tog rada). To je bio njegov kraj 15.4.2005. u 18sati 50 min i 24 sek po centralno europskom vremenu. To je njegova zadnja slika!
- 15:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

13.04.2005., srijeda

Škola, "totalna ludnica",....


Jebote neznam više kud bi sa sobom u školi. A kad se sjetim da ima još nekih malo više od mjesec dana do kraja, a ja baš nemam previše ocjena. A još treba učit i za prijemni. Bit če jako veseli 6 mj., teško da ču učit uz sve te feštice koje se najavljuju, ali morat ču se naterat, ali kad se upišem tj. ako se upišem onda če bit ludnica.
Ova sličica je iz matoša. Sad smo počeli integrale. Totalno su jebeni, nemam pojma odakle da opče krenem, a baš se i ne trudim naučit, derivacije su bile nula za ovo. Pa samo listam knjigu i zajebavam se. A kolko vidim po ostalima nisam jedini koji nema volju za školu svi zamo zjevaju nekud okolo. Vidi se da imam talenta za crtanje. A šta ču.
E u ponedjeljak sam tak zalego pod satom da sam počel sanjat, sanjo sam da sam doma i ležim na kauču i gledam TV, i totalno sam se uživil kad me ovaj iza piko s špicericom pod rebra, da vidiš kak se skače, malo me i profesor bljedo pogledal ali nije skužil, totalno mi fali onih 5 sati sna kad se nejde u školu, pa moram nadoknadit to nekak. da da.
Neznam više šta da pišem, pa polako idem, moram još pod tuš, več je krajnje vrijeme.. BOk :)
- 20:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

11.04.2005., ponedjeljak

Moj čukac!!


Kod mene doma imam cijelo životinjsko carstvo: Koze (jedna se več proslavila na internetu kod antipozera), zečevi, kokoške, svinje, pure, mačke, cucki,... večinu toga moji starcu uzgajaju.
A ovo vam je moj cuko. Inače to vam je po pasmini doberman (a večina vas to zna iz filmova) i ona je cura, zove se Nera. Ona je jako pitoma i draga (pitajte damira on to zna), a ime su starci birali. Danas sam ju vozil na inekcije kod veterinara, i kolko sam videl voli se vozit, neče van iz auta i ništ se ne boji. A ima alergiju ili bolest ili nešt treče. Uglavnom otpada joj dlaka na par mjesta. Pa ju je stari upiso na neke terapije kod veterinara pa je dobila i neke inekcije. A totalno mi je je žal, a valjda bude ozdravila. Ja volim životinje i volim se poigrat s njom samo šta ju malo izbjegavam u zadnje vrijeme dok ju to ne prođe.
E to je ta tužna priča o mojoj kuji iz velikog brda...
- 21:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

10.04.2005., nedjelja

Jel ko za piletinu???


E evo imam jedno pitanje. Koje vam je meso najbolje? (osim ak ste vegetarijanci ili kak se več zovu oni treči neznam, onda navedite povrče, voče ili šta več). Meni je na prvom mjestu piletina, pogotovo prsa. Nema boljeg djela. Pohana, pečena, kotlovina, na roštilju, kuhana mi baš i nije najbolja al prolazi, itd..... Na drugom mjestu je jaretina (sin/kčer koze), pa riba, .....
E nesmije više pisat budem ogladnio, a neznam šta da više i pišem o tome, kratko i jasno, pa onda vidimo se. Bok!!
- 17:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

07.04.2005., četvrtak

Last but not the least!!!

Evo prošlo je još jedno natjecanje. Naslov govori sve. Osvojio sam 6 mjesto u sisačko moslavačkoj županiji, sa 20% rješenog testa. Ajde tješim se s onim :"važno je sudjelovati". Bit če bolje drugi put, možda da je natjecanje bilo prije ovih praznika možda bi i više rješil. Ovak mi je alkohol ispro i ono šta sam možda znal. Al jebiga sad je gotovo... Bye
- 16:47 - Komentari (6) - Isprintaj - #

05.04.2005., utorak

Prihvati izazov!!


Prije još tam 10.2 sam predo molbu za vojnu stipendiju pa sam danas išo na psihologijsku selekciju kandidata za kadete. I to je počelo u 10.30, a ja sam došo oko 9 pa sam imo još vrmena da malo 1 i pol sat protegnem noge. I onda sam mislio da ce to bit gotovo pol sata i doma, ali vraga dojde tam neki vojničina bez zuba i veli sad se skoncentrirajte jer ste tu sad sljedeča 3 sata. Kad sam to čuo ja mislim da je nešta preskočilo u meni. I onda svi oni testovi IQ na vrijeme i psiho testovi (jedan te isti smo rješavali 2 puta, i sva se pitanja ponavljaju, teško da ču proč). Mozak mi je ja mislim danas radil ko nikad do sad, ali imali smo i jednu pauzu od punih 10min. Jebiga trebo sam ič s autom, a ne s busom, jebote svi su do čepa puni. Ali ipak sam preživil, e i kad mi dojde doma pismo da nisam zadovoljil onda ču puknut totalno.
E da i sad u četvrtak idem na županijsko iz fizike u SIsak, trebo bi ja mislim nešt malo i pogledad da nebudem baš zadnji...

Wish mi luck!!! By.
- 16:37 - Komentari (6) - Isprintaj - #

03.04.2005., nedjelja

"Drink provokes the desire but takes away the performance" - william Shakespeare.


Nad ovom recenicom bi se mogli zamisliti. Ovo je više tema za muške.
Dali vam se ikad desilo da ste ostali bez "hidraulike" nakon nekoliko cašica. To nam je naš veliki minus, taman kad ženske se opuste i spremne su za sve, i mi smo isto tak "opušteni". Nemoš dobit sve, moraš birat; alkohol <--> sex.
Imam cak i jedan stvaran dokaz. Kad osoba XY zbog malko previše gemišta, bila tako blizu al tako daleko. Tak prije svake fešte treba razmislit koji je tvoj cilj, pa onda tako i postupit. Bye

- 14:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off


Brojač

Ja sam STUDENT FER-a (Šta da vam kažem ŽIVOT NIJE FER, ali bog blagoslovio internet i menzu na
FER-u :)


Ja sam "KADET" (ne opel kadet, več vojni kadet :)

Ja sviram BAS gitaru




Ja sam u GOVNIMA DO GRLA (mili bože kud sam zašo bol me snašla u divljini :)


Neču puno duljit..

Dolazim iz Popovače, al sad imam privremeno vojno prebivalište na Črnomercu, tu samo 300 dana u godini očeš nečeš, moraš :))



Volim sve i svašta...


Imam 3 prava prijatelja, koje nebi mjenjal, makar imamo malih razmirica al rješit čemo to.. Nebi nam bilo zanimljivo da nema svađa.



to je sve od mene.. u najmanjim crticama, kad se nešt još sjetim dodat ču.. ili ak naučim kaj u FLASHU budete to vidli, al nema se vremena...


I ŽIVI BILI I NAPILI SE!!!!!!!!!!!!!

Linkovi ljudi koji me čitaju

ICQ:

285-593-729