JA SAM PUT ISTINA I ŽIVOT

srijeda, 29.08.2007.

Misao dana!

Volja! To je vrlo bitna značajka. Ne preziri male stvari. Nijedna od njih nije beznačajna i nevažna, jer upravo ćeš neprestanim samosvladavanjem i samozatajom u malenkostima dotjerivati i Božjom milošću jačati svoju volju. Tako ćeš najprije postati gospodar samom sebi, a onda ćeš i druge kao putokaz i vođa - hrabriti, zahvaćati i ponijeti svojim primjerom i riječju, svojim znanjem i zanosom(Put19).

- 08:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 28.08.2007.

MISAO DANA

Lijepiš se za tašte ugodnosti, lakomislenosti i ludosti, jer si kukavica. A što je nego kukavičluk kad se sam sebi ne usudiš pogledati u oči?(Put,18)

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.08.2007.

Marija Bistrica lijepa kao i uvijek!!!

Nedjelja 19.08.2007.

Misu u 11 sati predvodio je Kardinal Vinko Puljić nadbiskup vrhbosanski. Poruke propovijedi bile bi otprilike sljedeće: Ljubav je osnova za sve na ovome svijetu. Čuvajmo dostojanstvo žena. Bog je stvorio muškarca i ženu i uputio ih.
Strast ostavlja prazninu u srcu.

Naravno pohvala župniku Zlatku Korenu na odličnoj organizaciji.

Evo i nešto fotografija.


Get your own Slide Show!




Ne zapadaj u onu duševnu bolest kojoj su oznake prevrtljivost, lakomislenost na riječi i djelu, nerazborita radinost; ukratko površnost. Dobro pazi da ti ta površnost ne obezvrijedi sve tvoje dane, da ih ne "ispuni prazninom", pa da ti život, ako se na vrijeme ne trgneš, postane mrtvom i beživotnom lutkom. Ne tek sutra, danas!(Put,17).

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.08.2007.

UZNESENJE BDM U PRISOJU U BOSNI I HERCEGOVINI

Bilo je lijepo ali i naporno! Donosim Vam nekoliko fotografija sa svete mise i nakon nje.


Get your own Slide Show!



Ne budi serijska roba. Ti - pa jedan iz gomile? Ta za vođu si rođen. Nema kod nas mjesta mlakima. Budi ponizan i Krist će te ponovno ražariti ognjem svoje ljubavi.(Put,16).

- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.08.2007.

Nema me do subote...

Odlazim u prijateljsku Bosnu i Hercegovinu točnije u Prisoje općina Tomislavgrad na blagdan Uznesenja BDM na nebo.

Svima Vama dobre volje a i onima drugima ostavljam jednu lijepu misao da o njoj razmišljate:

Opet ti! To su rekli... to napisali... slažu se... protive se... dobronamjerni... pristrani... kleveću... veličaju... oduševljenja... gluposti... pametne stvari... O luda glavo! Ako si odlučno krenuo svojem cilju, ako su ti pamet i srce Bogom zaneseni, što te briga za šum vjetra, za zrikanje skakavaca, za sve to mukanje, roktanje i rzanje oko tebe? Osim toga, to je neizbježivo. Ne koči uzbrdo!(Put,688)

- 15:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.08.2007.

Biti ili imati???

Čitam dosta po blogovima i forumima a puno čujem i u svome društvu o katoličkoj vjeri. Imam jedan izvanredan primjer obračenja koji bi rado podijelio sa Vama.
Jedan moj dobar prijatelj a zvati ćemo ga Denis bio je živi primjer nevjernika, alkoholičara, kurviša i da ne nabrajam, svega onoga najgorega i najnižega što čovjek može biti.
Denis danas ima preko 30 godina, prije 6 mjeseci otišao je u Međugorje i doživio božji poziv.
Nakon toga je u Zagrebu išao nekoliko puta na duhovne vježbe kod poznatog karizmatika dok nije osjetio da je iz sebe izbacio svo zlo. Čuo je za životnu ispovijed napisao na papir sve svoje grijehe svog prljavog i bezbožničkog života. Javio se svećeniku i jedan i pol sat se ispovijedao.
Denis je danas drugi čovjek, njegovi stari prijatelji govore da je puko, poludio i da nije normalan.On se na to samo smije i kada god može pokušava njima objasniti da to što oni rade nije u redu.
Ne želim puno pisati o njemu samo Vam želim nešto reći.

Ne idete u crkvu zbog svećenika, pa Vas molim da zbog njih i ne odustajete od crkve. Vjernik jesi ili nisi. Ne možeš ići u crkvu a nakon mise kršiti 10 zapovijedi božjih. Vjerujete u oca,sina i duha svetoga a ne u svećenika, župnika, provincijala, biskupa i kardinala.

Spasenje ili imamo ili nemamo, zapamtite da nema sredine.


Pustite BMW I MERCEDES držite se Biblije i Misala

Svoj posao ne ostavljaj za sutra.(Put,15).

- 12:16 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 10.08.2007.

SVETI LOVRO, đakon i mučenik († 258.)

Lovro je bio učenik pape Siksta II., koji ga je zbog njegovih mladenačkih vrlina, a osobito nevinosti, ljubio kao što otac ljubi najboljega sina te ga, unatoč mladoj dobi, uvrstio među sedmoricu uglednih rimskih đakona. Štoviše, stavio ga je kao protođakona svima na čelo. Iskazavši mu tako veliko povjerenje, Papa mu je prorekao da ga čeka teška borba za vjeru u Krista. A to je nešto što mlado idealno srce samo poželjeti može. Papa mu je doslovno rekao: "Mene Gospodin štedi jer sam slab starac, no tebi je odredio slavnu pobjedu."
Nakon tih utješnih i ohrabrujućih riječi Papa je rekao đakonu Lovri neka povjereno mu crkveno blago podijeli siromasima. On je to poslušao te pošao u Hipolitovu kuću, u kojoj je bila ubožnica za siromahe što ih je već prije pomagao. Sve im je podijelio. Stoga je mogao za vrijeme Valerijanova progonstva, kad ga je sudac istražitelj upitao za blago Crkve, uprti prst u siromahe te reći: "Evo blaga Crkve!" Na to je bio mučen, izbičevan te na roštilju spaljen. Nalazeći se na tom užarenom strašnom mučilu, dobacio je okrutnom tiraninu: "Na jednoj sam strani pečen, okreni me na drugu!" Mučeništvo se sv. Lovre prema pouzdanim pisanim izvorima zbilo 10. kolovoza 258.


Tvoje vrijeme i snaga pripadaju Bogu. Ne rasipaj ih bacajući putem kamenje na pse koji laju na tebe. Ne obaziri se na njih.(Put,14).

- 20:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.08.2007.

Blagdan Sv. Ilije

Bio sam 20.07.2007. na blagdan sv. Ilije u Hercegovini U karmelu sv. Ilije.

Misu je vodio provincijal otac Jakov Mamić, radio Tomislavgrad je prenosio sv. Misu, velika vrućina ali i velika ljepota.

Procesija je u crkvu unjela kip sv. Ilije, bilo je žena u lokalnim narodnim nošnjama.

Karmel sv. Ilije se nalazi nekoliko kilometara od graničnog prijelaza „Kamensko“ u općini Tomislavgrad na obali Buškoga jezera.

Otac Jakov je podsjetio na život svetog Ilije gromovnika, vladara kiše i gromova.

I na kraju zavapio političarima koji vode našu zemlju: Kojim bogovima se vi molite, kojem zlatnom teletu se vi klanjate.

Otresi se tih nekorisnih misli koje te, u najmanju ruku, stoje vremena.(Put,13)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 07.08.2007.

10 GODIŠNJICA KUĆE SUSRETA TABOR

Dragi moji!

Jućer sam bio u Samoboru u kući Tabor na misi u 11 sati na proslavi desete godišnjice djelovanja. To je bio i moj prvi susret sa fra Zvjezdanom i njegovim suradnicima.
Nisam toliko rječit da bih Vam mogao prenjeti atmosferu prije za vrijeme i nakon sv. Mise.
Fra Zvjezdan je prišao svakome i sa svakim popričao svakoga blagoslovio sa svakim izmjenio nekoliko rečenica.
Nestrpljivo čekam slijedeći susret.
Svakome toplo preporučam. Tamo ćete siguran sam, doživjeti poseban nutarnji mir.


Stiči snagu preko poteškoća. Milosti Gospodinove neće ti uzmanjkati. „Inter medium montium pertransibunt aquae!“—„Potoci žubore među brdima.“
Zar škodi ako tvoja djelatnost načas zapne o zapreku, kad će zatim poput odapete opruge odskočiti mnogo dalje negoli si sanjao.(Put,12)


Image Hosted by ImageShack.us

- 11:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.08.2007.

SVETKOVINA PREOBRAŽENJA GOSPODINOVA

Danas slavimo uzvišen dogadaj iz Kristova javnoga života, o kojem nas izvješćuju sva tri sinoptika Matej, Marko i Luka te sv. Petar u svojoj drugoj poslanici. On je s Ivanom i Jakovom bio povlašteni očevidac toga dogadaja, koji cijeloga života nije zaboravio, pa o njemu u spomenutoj poslanici piše: "Uistinu, nismo vam navijestili moć i dolazak našega Gospodina Isusa Krista držeći se lukavo izmišljene bajke, nego jer smo bili očevici njegova (božanskog) veličanstva. On je, naime, primio čast i slavu od Boga Oca kad mu je od tako uzvišene Slave došao glas: Ovo je Sin moj, Ljubljeni moj, koga sam odabrao. I taj glas koji je došao s neba mi smo čuli kad smo bili s njim na svetoj gori. Tim držimo vrlo sigurnim sve proroštvo. Vi dobro činite što upirete u nj pogled kao u svjetiljku koja svijetli u tamnome mjestu dok ne osvane dan i dok se ne pomoli Danica u vašim srcima" (2 Pt 1,16-19). U drugoj polovini svoga apostolskoga života Isus se jedne večeri s trojicom odabranih apostola popeo na Tabor, što se jedinstveno poput kakvog divovskog stošca iz plodne Ezdrelonske doline diže nebu pod oblake. Bila je noć, Gospodin je po običaju molio, a učenici su od umora pozadrijemali. I dok je Isus molio, "lice mu zasja kao sunce" (Mt 17,2), a "njegove haljine postadoše tako sjajnobijele kako ih ne može obijeliti nijedan bjelilac na zemlji" (Mk 9,3).

Ostatak događaja prepustimo majstoru pera svetom Luki, neka nam ga što više dočara. "I gle, dva čovjeka, Mojsije i Ilija, počnu s njim razgovarati. Pojaviše se u sjaju, a govorili su o njegovoj smrti koju mu je trebalo podnijeti u Jeruzalemu. Petra i njegove drugove bijaše svladao san. Kad se probudiše, vidješe ga u sjaju, i obojicu što su stajali s njim. Dok su se ovi rastajali od njega, Petar mu, ne znajuci što govori, rece: Ucitelju, dobro je da ostanemo ovdje! Napravit cemo tri sjenice: jednu tebi, jednu Mojsiju, jednu Iliji. Dok je on to još govorio, naide oblak te ih prekrije. Kad zamakoše u oblak, ucenici se prestrašiše, a iz oblaka doprije glas: Ovo je Sin moj, Izabranik moj! Njega slušajte! U isti cas kad glas zaori, Isus se nađe sam. Oni su šutjeli i nikom ništa nisu kazivali u to vrijeme što su vidjeli" (Lk 9, 30-36).

Pius Parsch se pita što nam blagdan Preobraženja želi reći te nabraja četiri poruke. Prva je da sa strahopocitanjem punim vjere i klanjanja gledamo na Krista, vječnoga i neizmjernoga Kralja. I današnji je blagdan dan koji nas podsjeca na Krista Kralja. To se očito vidi u Časoslovu Božjega naroda kad nas Crkva u antifoni pred Jutarnju poziva: "Dodite, poklonimo se Višnjem kralju Slave!"

Druga je da u Isusovu preobraženju gledamo sliku i našega preobraženja, "kad on, Krist, iz zemlje uskrisi mrtve i ovo naše smrtno tijelo suobliči slavnome tijelu svome".

Treća je poruka moralne prirode, a sastoji se u tom da u svjetlu Isusova preobraženja živimo, radimo i žrtvujemo se cijeli život. To konkretno znači da se neprestano nastojimo produhovljivati - voditi duhom - da gajimo nutarnji duhovni život te da se ne damo zarobiti materijalnim, sjetilnim i zemaljskim.

Četvrta je napokon poruka da mi imamo i sakramenat preobraženja. To je Euharistija. U misnoj nam se žrtvi očituje i nalazi u našoj sredini preobraženi, proslavljeni Gospodin, a u pričesti primamo "sjeme preobraženja".


Volja. Energija. Primjer. Učini što moraš. Bez oklijevanja. Bez pogrešna obzira. Bez takva postupanja ne bi Cisneros postao Cisneros, ne bi Terezija Avilska postala svetom Terezijom, ne bi Ignacije Loyolski postao svecem. Bog je s odvažnima! " Regnare Christum volumus!" (Put, 11)

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.08.2007.

Blagdan Gospe Snježne

Tekije su pokraj Petrovaradina u Srijemu. Srijem je stoljećima pripadao Hrvatskoj, ali život Hrvata katolika u Srijemu bio je uvijek ugrožen. Tu je poznato svetište Gospe Snježne ne samo za Srijem nego i za susjedne krajeve Banata, Bačke i Slavonije. A sve je počelo poslije jedne sjajne pobjede nad Turcima 1716. godine.
Turska nije bila zadovoljna mirom koji je bio sklopljen 1699. godine u Srijemskim Karlovcima, pa se ponovno odlučila na rat. Veliki vezir Ali-paša sakupio je veliku vojsku od 200.000 momaka i preko Zemuna uputio se prema Petrovaradinu. Kršćanska vojska se utaborila uz veliku tvrđavu u Petrovaradinu. Kršćansku vojsku vodio je izvrstan zapovjednik Eugen Savojski. S kršćanskom vojskom sudjelovala je i hrvatska vojska koju je vodio hrvatski ban Ivan Palfi. Turskoj vojsci od 200.000 princ Eugen Savojski mogao je suprotstaviti samo 30.000 vojnika. Princ Eugen se ipak odlučio na obranu Petrovaradina. Vjerovao je u zagovor Gospin. Kamo god je išao na vojne pohode sobom je u logoru nosio sliku Gospe Snježne, kakva se štuje u Rimu u crkvi Santa Maria Maggiore. Za njega se govorilo da svaki dan moli krunicu. Pred tom slikom Gospe Snježne, prije same bitke je svečano posvetio sebe i svoju vojsku zaštiti Blažene Djevice Marije. Bitka je počela u ranu zoru 05. 08. to jest na blagdan Snježne Gospe. U podne kad je zvonio Anđeoski Pozdrav sve je već bilo svršeno. Turci su bili hametice potučeni. Bježali su na sve strane, a na bojnom polju ležao je mrtav glavni zapovjednik vezir Ali-paša. Tako brzu i potpunu pobjedu, svi koji su poznavali sve okolnosti bitke i sam princ Eugen, pripisivali su Gospinoj pomoći. Htio se Gospi odužiti. Učinio je to, za nas, na najbolji način. Uzeo je Gospinu sliku i u procesiji sa kršćanskom vojskom odnio je u malu kapelu koja je bila u blizini na mjestu koje se zvalo Tekije. Kasnije je tu sazidana velika krasna crkva kojoj stoljećima katolici iz okolnih pokrajina dolaze moleći za zagovor u svojim potrebama.

uz praznik dan pobjede i domovinske zahvalnosti procitajte neke pjesme na Don Angelo

Ne prekoravaj zbog pogreške dok si još ljut. Pričekaj idući dan, pa i duže. A nakon što si se smirio i dobro promislio, ne propusti ukoriti. Jednom jedincatom srdačnom riječju više ćeš postići nego za tri sata prepirke. Obuzdaj svoju ćud.(Put,10)

- 09:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 04.08.2007.

Molitve bl. Augustinu da se isprose milosti

I .
O blaženi Augustine, biseru katoličkog episkopata i dominikanskog reda, oče siromaha i bijednika, isprosi od Boga svojim moćnim zagovorom dar kršćanskog jedinstva među svim narodima, a meni, što se s pouzdanjem tebi utječem, isprosi na Božju slavu i moj vječni spas živu vjeru, nepokolebljivu vjernost majci Crkvi i milost koja mi je potrebna. Tako budi.
II.
Bože, koji si nam u blaženom Augustinu, svome priznavaocu i biskupu zagrebačkom, dao primjer dobra pastira, daj, molimo te, da po njegovu zagovoru zadobijemo tvoju milost i pomoć u svojim duhovnim i tjelesnim potrebama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
III.
O blaženi Augustine, zaštitniče Trogira, diko hrvatskog naroda, oče siromaha, tješitelju bolesnika, bijednika i nevoljnika, k tebi se pouzdano utječemo. Ti si mnoge u svom životu i poslije svoje smrti utješio, ozdravio i razne im milosti od Boga isprosio, pa meni isprosi milost za koju te vruće molim, da ... (spomeni što želiš), ako to Bog hoće, koji je blagoslovljen u vijeke vijekova. Amen.


Reci mu isto, ali s drugim prizvukom, bez srditosti. Tvoji če dokazi dobiti na snazi, a najvažnije - Boga nećeš uvrijediti. (Put,9)


- 11:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 03.08.2007.

BISKUP RATKO PERIĆ-IZVADAK HOMILIJE

Govori Biskup Ratko Perić na Mariji Bistici na proslavi blagdana MBB.


Ima jedna od velikoga Ruskoga pisca Tolstoja:

Bio neki veliki zemljoposjednik i imao jako puno radnika, seljaka na toj zemlji. Dosadilo jednom od tih radnika stalno za drugoga raditi pa došao svome gospodaru kleknuo predanj i kaže: Molim te gospodaru daj mi samo mali komad ja da tu zemlju obrađujem pa ću obrađivati i tvoju. Kaže njemu gospodar može, ajmo se nešto pogodit. Ja ti dam onoliko zemlje koliko je možeš danas optrčati. Kreni odavde u osam ujutro i koliko je optrčiš do osam uvečer sve je tvoje.Te ti onaj pljuni u šake pa podvij nogavice te počni trčati. A ne ide u prav nego izokola što može više da zahvati pa ha ha ha pa se oznojio pa se umorio pa duša izašla iz grla na usta pa još drži pa još trči pa imam još dva sata pa doletio pa nekako se dovukao.Kako je pred gospodara pao tako mrtav ostao.

Evo koliko ti zemlje treba, koliko si poklopio!

Znaš koliko ti zemlje treba? Koliko je grob dug i širok!

Vedrina. Zašto si srdit kad na taj način vrijeđaš Boga, dodijavaš bližnjemu, sebe ozlojeđuješ - a na kraju se ionako moraš smiriti?(Put,8)

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.08.2007.

Uz blagdan Gospe od Anđela

Što je Imoćanima blagdan Gospe od Anđela
Prošlost Imotske krajine možemo podijeliti na tri važna razdoblja. Prvo seže u najstarija vremena sa stanovnicima Ilirima, Rimljanima i Hrvatima. Drugo razdoblje od dolaska Turaka 1493. do njihova izgona 1717. Treće je od tada do danas.
Blagdan Gospe od Anđela - 2. kolovoza - upisan je zlatnim slovima u današnju Imotsku krajinu. Na taj dan 1717. godine uspjela je kršćanska vojska, pod zapovjedništvom mletačkih časnika, osloboditi Imotsku krajinu od stoljetne turske tiranije i pripojiti je svijetu kulturne civilizacije. Nije to bilo lako. Ipak se uspjelo. Sudjelovali su domaći sinovi iz svih krajeva Dalmacije u hrabrom pothvatu. Posebno su se isticali Imoćani i Sinjani. Nečuvenom hrabrošću nasrtali su na donje bedeme Tvrđave. Prvi se popeo na gornje bedeme i izvjesio mletačku zastavu sv. Marka Ante Vrdoljak, vojnik sinjske čete. Za to je dobio doživotnu penziju od dva dukata na mjesec. Turci su se predali. Oko 300 njihovih časnika i vojnika, serdar Nakić je, prema dogovoru, odveo u Ljubuški i tu ih predao.
Blagdan Gospe od Anđela posebno se štuje u franjevačkom redu. Baš na taj dan - 2. kolovoza 1717. - gvardijan imotskog samostana sv. Frane, fra Stipan Vrljić zahvalio je Bogu i Majci Božjoj na pobjedi i s vojskom ispjevao "Tebe Boga hvalimo". Odmah je od naroda sakupio svotu novca i dao naslikati sliku Gospe od Anđela. Vojska je potom u donjem dijelu Tvrđave sazidala crkvu, posvećenu Majci Božjoj. U nju je gvardijan i prvi župnik, fra Stipan Vrljić, postavio Gospinu sliku. Umjetnik ju je naslikao uljenim bojama na tri spojene daske. Do danas je svetinja Imotske krajine i zaštitnica Imoćana.
Do 1718. imotski kraj protezao se od Roškog polja do Vranića, od Klobuka do sinjskih predjela. Pripadao je Hercegovini. Čitav taj kraj 1717. oslobođen je od Turaka. Mlečani nisu trpjeli muslimane u krajevima u kojima su vladali. Kroz godinu dana (1717.-1718.) uspjeli su očistiti čitav taj kraj od begova. Raja koja je željela ostati na svojim ognjištima primala je kršćanstvo. Ustvari, to su bili Hrvati katolici, koji su iz vlastitog interesa prelazili na Islam. Kad je 21. srpnja 1718. sklopljen u Požarevcu mir između Austrije, Turske, Mletaka i Dubrovnika, nastala su nova razgraničenja. Imotski je kraj prepolovljen. Današnja Imotska krajina pripojena je Dalmaciji. Pod turskom vlašću ostali su krajevi koji danas pripadaju općinama Tomislavgrada, Posušja i Gruda. Prazne predjele, koje su napustili Turci, Mlečani su nastanili Hrvatima iz zapadne Hercegovine. Ujedinjeni s domaćim stanovništvom, stvorili su današnju Imotsku krajinu.
Svake godine Imoćani se sjećaju velike pobjede izvojevane kršćanskim oružjem i posebnom pomoću Majke Božje. Općina je to činila vanjskim slavljem. U predvečerje su se na Topani palili "svitnjaci". Uz gruvanje "mačkula" i veliki vatromet gradska je glazba držala koncert. Komunistička vlast to je prekinula. Čak je zabranila procesiju gradskim ulicama. U slobodnoj državi Hrvatskoj sve se obnovilo. Blagdan Gospe od Anđela službeno je proglašen Danom grada Imotskoga. (...)
________________________________________
Fra Vjeko Vrčić: Stare slave djedovine, "Grad na gori" (list imotskih župa) br. 2 (26), Imotski 1996.


Ne budi uskogrudni malograđanin. Otvori svoje srce cijelome svijetu; neka ti je - sveopće, "katoličko". Nemoj polijetati kako kokoš, kad se možeš vinuti poput orla.(Put,7)
________________________________________

- 07:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 01.08.2007.

DERNIER CRI

DERNIER CRI... - Zadnji krik mode...

Volim te sve više i više Dobri, stari, Bože moj,
Jer si uvijek ostao tako sjajno mlad
I pokraj svih mogućih novosti
Uvijek novost najveća!
Vrijeme ti nikad ništa ne oduzimlje
Već uvijek nanovo nadodaje,
Pa sam s Tvojim pogledom
Tolike ljude i njihove poglede
Pobijedio i pokopao.
Pokazavši im da su oblačići koji prolaze,
A Ti da si nebo koje ostaje...
Kako Te ne bih volio sve jače i jače,
Draga Starino moja,
Kad sam s Tvojom glazbom
Uvijek prvi šlager sezone
A s Tvojim praiskonskim odredbama
Napredniji od atomskog stoljeća!
Najsuvremenije - to si Ti,
Najprirodnije i najbliže čovjeku - samo Ti!
U Tvome pravjekovnom ruhu
Ja sam izlog najdivnijih noviteta,
Gdje me modni kreatori pokazuju
Kao svoj zadnji krik...
i zadnji krik mode.

Juraj Jurjević, Duhopisi, Zagreb, 1968., str. 62


Okreni leđa zlobniku kad ti šapće u uho: Zašto komplicirati život?(Put,6)





- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (8)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (15)
Srpanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Što te briga ako ti je protivan cijeli svijet sa svim svojim moćima? Ti idi naprijed.Ponavljaj riječi psalma: "Gospodin mi je svjetlost i spasenje: Koga da se bojim? -Si consistant adversum me castra, non timebit cor meum.- Neka se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji."