Putovanje, a ne (samo) destinacija

06.12.2018.

Jeste li se ikad uputili na put ne razmišljajući o mjestima kroz koje prolazite nego samo jedva čekate da dođete na plažu, okupate se i što onda? Prošli ste pored Rastoka, Plitvica, Gospića, Velebita, a niste ni primijetili kako ima lijepih mjesta gdje možete stati, slikati lijepu sliku, pojesti finu ribu u Rastokama, pojesti sendvič, koji ste ponijeli sa sobom, negdje u šumici uz put kod Plitvica, stati na nekom stajalištu na Velebitu i gledati prekrasan krajolik u daljini ili posjetiti mali zoo kad se spustite s Velebita.

Kad stignete na more, svaki dan isto- ujutro, digni se, pojedi, popij kavu, plaža, ručak, plaža, šetnja, spavanje, pa opet isto- digni se, pojedi, kava, plaža... i tako 10 dana. I to je OK, ali zašto ne bi isplanirali i neke usputne izlete? Zašto morate doći prvi dan godišnjeg već u 12 na plažu? Gdje vam se žuri? Pa na godišnjem ste. Uživajte!

Ja kad negdje putujem volim vidjeti što više stvari, mjesta koja ne moraju nužno biti neka razvikana mjesta. Volim istraživati po karti (Google earth ili maps) prije nego idem na put i tražiti što ima usput za vidjeti. Zapišem adrese, isprintam kartu i krećemo...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.