Kumrovec

12.04.2019.

Subotnje popodne se može iskoristiti za šetnju po starom selu Kumrovec. S obzirom da sam u Kumrovcu zadnji put bila još u osnovnoj školi potpuno sam zaboravila kako to izgleda (nekako sam zamislila da je to samo Titova kuća, a ne cijelo selo- uostalom takav je i naziv. staro "selo").
Uglavnom to su stare kućice u kojima se nalaze predmeti iz vremena moje bake, pa mi je bilo zanimljivo kako se sjećam nekih predmeta, za razliku od moje djece, koji te stvari ni ne prepoznaju, kao na primjer alat za čišćenje kukuruza ili razni alati za polje.



U nekim kućicama je uprizoren život ili rad ukućana sa lutkama, pa tako u jednoj kući je bio kovač, u jednoj čovjek koji izrađuje glinene predmete, pa svijeće, a u jednoj su svirači na svadbi u jednoj sobi, a mladenka se sprema u drugoj.


Na početku ima i restoran, pa možete nešto pojesti, popiti ili uzeti sladoled i zaokružite ovaj izlet na selo. Iz Zagreba ste do Kumrovca za oko sat vremena, a sigurno je bolje potrošeno vrijeme nego šetnja po shopping centru.
U svakom slučaju lijepo je napravljeno, ali bilo bi zgodno da stave jednu štalu sa konjima, kravama i kokicama, pa da djeci bude još zanimljivije.









<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.