Indijanka vegetarijanka

01.06.2016., srijeda

Što bi se dogodilo da nestane ljudi?

Odličan, zanimljiv video. I naravno zaključak: 'Zemlja, Priroda bi se lako snašla bez nas, ona može bez nas, ali mi ne možemo bez nje.' Kad ćemo to shvatiti?

Oznake: ljudi, nestanak, zemlja


20.05.2015., srijeda

Apokalipsa danas

Dramatične fotografije koje dolaze iz svih krajeva svijeta koje svjedoče o razmjerima ljudske destrukcije :

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3085183/Apocalypse-Shocking-photos-mankind-s-destruction-planet.html

Oznake: apokalipsa., fotografije, zemlja, razaranje


07.01.2015., srijeda

Indijanci protiv naftovoda

Nekoliko desetaka Indijanaca okupilo se pred američkim Senatom prošlog vikenda kako bi prosvjedovali protiv izgradnje velikog naftovoda od Kanade do Teksasa. Radi se o velikom projektu nazvanom Keystone XL (KXL) koji treba ići na izglasavanje u Kongres. Zapravo se radi o masi, mješavini nafte, pijeska i ostalog s kanadskih naftnih polja za koje nema drugačijeg, boljeg načina transporta nego što je slanje kroz cijevi (ili barem tako u kompanijama tvrde) i nitko se osim teksaških rafinerija ne želi prihvatiti posla prerade te mase u gorivo. Računa se da bi izgradnja naftovoda trajala oko 3 godine i osigurala 42,000 radnih mjesta, ali samo privremenih. S druge strane, Indijanci i društva za zaštitu okoliša protiv su tog projekta. Većim dijelom bi naftovod prolazio kroz indijanska područja te kroz jedan od najvažnijih izvora pitke vode, a i na ovaj način prerade ispušta se 17 posto više štetnih plinova nego pri klasičnoj preradi. Zagovornici kažu kako bi na ovaj način SAD postao manje ovisan o uvezenoj nafti, međutim saznanja kažu kako bi ionako većina nafte koja bi se na ovaj način proizvela otišla u izvoz, a ne za američko tržište. Indijanci poručuju: 'Ovo je smrtna presuda za okoliš i za ljude'. A poglavica Sioux kaže: 'Ako projekt KXL prođe, to je ravno ratu'.

A kada će Hrvati nešto reći u vezi traženja nafte u Jadranu? I ima li uopće kakve veze da išta kažu?

http://rt.com/usa/219643-keystone-pipeline-protest-washington/


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: indijanci, naftovod, KXL, SAD, zemlja, zagađenje


15.03.2013., petak

Lijep vikend i puno hodanja

'Volim sam šetati seoskim stazama, gaziti po rižinim biljkama i divljim travama, pomno polažući svako stopalo na zemlju znajući da koračam po čudesnoj Zemlji. U takvim trenucima naše je postojanje čudesna i misteriozna stvarnost. Ljudi hodanje po vodi ili levitaciju smatraju čudom. No ja mislim da je pravo čudo hodanje po Zemlji… čudo koje uopće ne priznajemo.'

Iz knjige 'Kako pripitomiti divljeg slona' dr. Jan Chozen Bays

Oznake: hodanje, zemlja, sadašnjost


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.