Indijanka vegetarijanka
29.07.2015., srijeda
Prvi vege drive – thru
Prvi drive – thru restoran brze hrane koji je vegetarijanski i veganski otvoren je u Rohnert Parku u Sjedinjenim Državama. Restoran je nazvan Amy's Drive – Thru, a koncept je proizašao iz projekta Amy's Kitchen. U ponudi imaju cheesburrgere, pizze, burritose i ostalo što se inače može pronaći u restoranima brze prehrane, samo što je ovdje sve bez mesa. Većina sastojaka je organskog podrijetla i bez GMO te postoje i opcije bez glutena. Bračni par koji je otvorio restoran radio je govotovo 2 godine na projektu i razvijanju recepata. U ponudi je i mnogo salata koje su ujedno i najskuplji dio menija. Oni koju su posjetili restoran, kažu kako jedino što nedostaje su deserti, nema nikakvih. Više o svemu na: http://www.7x7.com/eat-drink/wheres-beef-worlds-first-vegetarian-drive-thru-opens-rohnert-park Fast food kao ideja zapravo je nešto čega bi se svi trebali kloniti, u bilo kojem obliku, no ipak je činjenica da će ljudi vrlo rado pojesti fast food pa zašto ne onda onaj bez mesa? Oznake: fast food, vegetarijansko, amerika |
18.08.2014., ponedjeljak
Fast food hrana
Peter Augustus, Amerikanac, napravio je seriju fotografija kako bi ljudima osvijestio što se nalazi i njihovoj fast food hrani mesnoga porijekla. Na sve ga je, kaže potaknula selidba u Hong Kong te je želio podignuti razinu svijesti o hrani koja se konzumira u ovakvim restoranima. Kaže da su mu u Hong Kongu najupečatljivije bile mesnice u kojima se moglo vidjeti, za razliku od američkih, odakle meso dolazi, da to nije samo komad koji je pao s neba već dolazi od žive životinje. Otkada je snimio ove fotografije zanima se odakle meso dolazi i kako je životinja uzgojena te će na osnovi svog istraživanja također napraviti seriju fotografija, a također i odlučiti hoće li određeno meso jesti ili ne. Oznake: fast food, fotografije, meso, Peter Augustus |
10.10.2013., četvrtak
Od čega se sastoje pileći kroketi?
Znanstvenici sa Sveučilišta Mississippi analizirali su pileće krokete i dokazali da se sastoje od 50 posto manje pilećeg mišićnog tkiva, prsa ili bataka, na koje kupci misle kad se spomene piletina. Krokete su kupili u dva velika američka fast food lanca u gradu Jacksonu. Analizirajući ih, uočili su da je prvi kroket sadržavao 50 posto pilećeg mišićnog tkiva, dok je ostatak bila mješavina masnog tkiva, krvnih žila i živaca. Pomna analiza je pokazala da sadrže stanice koje graniče s kožom i unutarnjim organima ptica, napisali su autori u American Journal of Medicine. Drugi ispitani uzorak je sadržavao samo 40 posto mišićnog tkiva, a ostatak su bili masnoća, hrskavica i komadići kosti. 'Dogodilo se to da su neke tvrtke odlučile koristiti umjetnu mješavinu pilećih dijelova umjesto nemasnog pilećeg bijelog mesa. Uvaljaju ga u tijesto i prže i još uvijek ga zovu piletinom. To je zapravo nusproizvod pun kalorija, soli, šećera i masnoća pa je vrlo nezdrav izbor. Što je još gore, ima odličan okus i djeca ga vole pa je zapravo namijenjen za njih', pojasnio je voditelj istraživanja dr. Richard deShazo. Oznake: istraživanje, pileći kroketi, fast food |