Indijanka vegetarijanka
03.10.2014., petak
Lepinje s koprivama
Za lepinje: Brašno (koristim crno) Malo sode bikarbone Malo kukrume (nije obavezno) Sjemenčice – sezam, lan, itd. (nije obavezno) Sol i papar Voda Za nadjev: Koprive Bijeli luk Sol i papar Maslinovo ulje Koprive oprati. Zakuhati vodu. Ugasiti i ostaviti da se na minutu prohladi. Ubaciti koprive, promiješati i odmah procijediti, ohladiti. Dobro ocijediti i isjeckati na sitno. U koprivu dodati iscjekani bijeli luk, sol i papar te maslinovo ulje. Za lepinje spojiti sve sastojke dok se ne dobije tijesto koje se ne lijepi za prste. Rezati na male komade i svaki razvaljati u krug. U veliku tavu staviti sasvim malo maslinovog ulja (recimo jedna žličica) i peći s jedne strane. Kad je pečeno, okrenuti i sada na gornju, pečenu stranu rasporediti dio kopriva s bijelim lukom (razmazati kao kremu). Peći kratko i to je to. Ponoviti s ostatkom tijesta i nadjeva. Oznake: koprive, lepinje, hrana |