Za lepinje:
Brašno (koristim crno)
Malo sode bikarbone
Malo kukrume (nije obavezno)
Sjemenčice – sezam, lan, itd. (nije obavezno)
Sol i papar
Voda
Za nadjev:
Koprive
Bijeli luk
Sol i papar
Maslinovo ulje
Koprive oprati. Zakuhati vodu. Ugasiti i ostaviti da se na minutu prohladi. Ubaciti koprive, promiješati i odmah procijediti, ohladiti. Dobro ocijediti i isjeckati na sitno. U koprivu dodati iscjekani bijeli luk, sol i papar te maslinovo ulje.
Za lepinje spojiti sve sastojke dok se ne dobije tijesto koje se ne lijepi za prste. Rezati na male komade i svaki razvaljati u krug. U veliku tavu staviti sasvim malo maslinovog ulja (recimo jedna žličica) i peći s jedne strane. Kad je pečeno, okrenuti i sada na gornju, pečenu stranu rasporediti dio kopriva s bijelim lukom (razmazati kao kremu). Peći kratko i to je to. Ponoviti s ostatkom tijesta i nadjeva.
Post je objavljen 03.10.2014. u 13:28 sati.