Indijanka vegetarijanka
18.05.2012., petak
Prst u sendviču
Ryan Hart, četrnaestogodišnjak iz Michigana, u svom je sendviču s govedinom iz lokalnog fast fooda Arby's pronašao ljudski prst. Nakon ovoga zbog šoka je završio kod liječnika i pije lijekove za smirenje te ne može spavati. Sve se dogodilo tako što si je radnica koji reže govedinu automatskim rezačem odrezala komadić prsta, a kolege nisu ništa shvatile (!!) te su nastavile sa završavanjem narudžbe. U fast foodu su izjavili: 'Želimo uvjeriti svije korisnike da smo predani stvaranju kvalitetne hrane koja je sigurna i za kupce i za okoliš. Duboko se ispričavamo zbog ovog incidenta, ali ističemo kako je ovo izdvojeni incident te je nakon njega cijeli restoran zatvoren i temeljito očišćen i ponovno otvoren uz suglasnost Ministartsva zdravstva.' Ovo nije prvi slučaj da se nešto čudno kuha. Neki od primjera su i: 2005. godine jedan je muškarac tužio Arby's da mu je poslužio sendvič s piletinom na kojem je komadić ljudske kože. 2011. godine muškarac je u svojoj pizzi pronašao krvavi flaster. 2011. godine Teksašanka je pronašla ljudsku krv na svom pomfriju. Ove godine zabilježeno je da je radnik u McDonaldsu pljunuo u dva čaja kada su ih potrošači vratili jer nisu dovoljno slatki. Menadžer u Kentucky Fried Chicken dao je otkaz radniku koji nije želio poslužiti komad piletine koji je već star i ima plijesan na sebi. Stranica kfcmademesick.com bilježi koronike problema restorana pa tako u gore spomenutom lancu restorana ističu štakore i druge životinjice koje prenose bolesti, zaraze salmonelom te čak zavoje i žohare u hrani. Jedno je američko istraživanje pokazalo da među 10 najpoznatijih i najposjećenijih fast foodova njih 60 posto je dobilo prijavu za kršenje higijenskih uvjeta u zadnjih godinu i pol. McDonalds, Taco Bell, Wendy's i Burger King muče štakori u prostorima gdje je hrana, insekti, bakterije koje se stvaraju na hrani koja dugo stoji te loša higijena radnika koji rade s hranom. Kako je u Lijepo našoj, nitko baš ne grebe ispod površine, ali sudeći prema onome što se čuje od rođaka koji preko ljeta rade u restoranima na moru te i samom pogledu na neke čevapdžinice, ali i i na onu TV emisiju koju je vodio onaj Francuz... možda je i lošije nego u SAD-u? |