Indijanka vegetarijanka

28.12.2011., srijeda

Zakon – Bolivija jedina država u Južnoj Americi bez McDonald'sa!

Krvavi lanac restorana McDonald's ima oko 31,000 restorana diljem svijeta i svakodnevno poslužuje oko 58 milijuna ljudi. Ali ne u Boliviji. Ondje su otvorili restorane, ali zbog slabe zainteresiranosti morali su ih zatvoriti! Barem neka odlična vijest!

U Boliviji su se u osam restorana 14 godina borili da lokalnom stanovništvu nametnu nezdrave menije, hamburgere, McNuggetse, Happy Mealove i slično. Ali jednostavno nije prošlo. Tako je danas Bolivija, koja ima 10 milijuna stanovnika, ponosna jedina država u obje Amerike bez ijednog McDonald's restorana!

Na kraju je snimljen i dokumentarac o bolivijskom fenomenu u kojem je intrevjuiran običan puk, nutricionisti, kuhari i mnogi drugi. Zaključeno je da ovaj lanac restorana nije prošao u Boliviji jer su u reklamama koristili riječi koje su upalile svugdje drugdje – radi se o riječima 'fast food'. Naime, prosječnom Bolivijcu fast food je čista suprotnost od onoga za što smatraju da normalan obrok mora biti – odnosno da treba biti spreman polako, s ljubavlju i predanošću, a ne brzo i kao na pokretnoj traci što upravo McDonald's nudi.

Eh, kada bi svi, posebice Hrvati češće izbjegavali McDonald's, ali i ostale fast food prčvarnice, svijet bi bio puno ljepši jer hrana s njihovog menija ima dvojbene prehrambene vrijednosti te defitnitivno duboku ne-ekološku praksu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.