Indijanka vegetarijanka

22.06.2010., utorak

PETA ponudila obnovu Isusovog kipa, ali s veganskom porukom

14. lipnja u požaru je uništen Isusov kip u crkvi Solid Rock u američkom gradu Monore. Sada je PETA velečasnom poslala pismo u kojem mu nudi obnovu Isusuovog kipa, ako na njemu bude pisalo: 'Blagoslovljeni su milosrdni. Budite vegani' (Blessed Are the Merciful. Go Vegan). Napominje se da bi najveći dio novca za obnovu kipa došao od odanog krišćanina člana PETA-e.

Pismo namjere započeto je ovom rečenicom: 'Sve je veći broj kršćana koji vjeruju da jedenje mesa božjih stvorenja potiče okrutnost koja nikako nije sveta i čista, a posebno kada se radi o farmama i klaonicama u kojima se ta stvorenja drže'.

PETA bi također željela u crkvi dijeliti veganske i vegetaijanske letke te naljepnice za djecu na kojima je pile te na njoj piše: 'Isus voli i mene!'

E, sad, vjerujem da će mnogi 'vjernici' skočiti na ovo. Jer mnogi se upravo pozivaju na Boga, Isusa i Bibliju kada se radi o jedenju mesa. Već je dokazano kako se Biblija može tumačiti i ovako i onako, no u jedno sam sigurna – prva Božja zapovijed je 'Ne ubij!' a nigdje ne piše – ne ubij ovog ili onog, već samo – ne ubij. Konkretno – za mene to znači – ne ubij nikoga (ni čovjeka, ni životinju).

Ipak, ne znači da se slažem s ovom PETA-inom namjerom. Nekako je previše... kapitalistička.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.