Indijanka vegetarijanka

17.04.2010., subota

Otarian – isključivo vegetarijanski lanac restorana

Otarian, vegetarijanski lanac restorana, uskoro će se otvoriti u Velikoj Britaniji. Vlasnik restorana je iz Australije, a u Britaniji će tri restorana biti otvoreno ovog ljeta, počevši od lipnja. Na svakoj hrani koja se naruči, a koja će biti isključivo vegetarijanska i vegenska, moći će se naći i količina emitiranog CO2 koji je napravljen dok se obrok pripremao. Osim ovoga, Otarian se otvara i u New Yorku.

'U ovom dijelu svijeta postoji velika potreba za životom i hranom koja manje zagađuje i koja je prijateljskija za Zemlju od drugih opcija. Zato ćemo se fokusirati na područja gdje ima najviše ljudi s razvijenom sviješću', rekao je glasnogovornik Otariana. Sudeći prema ovome, Otarian neće tako skoro u naše krajeve. :-(

Osim što će na svakom jelu pisati koliko je emitirano CO2 da bi se proizvelo, naći će se i informacija koliko bi se CO2 emitiralo da je na meniju meso. 'S Otarianom ćemo pokazati kako hrana može biti u isto vrijeme fina i prijateljska za naš planet. Vegetarijanska hrana ima manji utjecaj na Zemlju, emitira manje CO2 i troši manje vode od nevegetarijanske. Kada bi svaki vegetarijanski obrok smanjio emisiju CO2 za tek nekoliko čestica ili vode i ulja za jednu trećinu, a vrijednosti su obično puno veće, dugotrajni učinak na planet je velik', rekao je glasnogovornik.

Osim ovoga, 98 posto materijala u Otarianu se kompostira, s time da koriste i amabalažu koja se stavlja u kompost (a ne plastiku koju koristi većina naših restorana).

Image and video hosting by TinyPic
Unutrašnjost Otariana

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.