Indijanka vegetarijanka
05.04.2009., nedjelja
Recept – indijanski kruh (Native American Galette)
Ovo je recept za kruh kojeg spravljaju Indijanci plemena Ojibwa i Chippewa. Isprobala sam ga i jako je, jako fin! 4 šalice brašna (ja sam stavila 3 šalice crnog i jednu integralnog) 1 žličica soli 1 žlica praška za pecivo 2 žlice maslaca Jedna i pol šalica mlijeka Namjestite pećnicu na 200'C. U velikoj posudi izmiješajte brašno, sol, prašak za pecivo te dodajte na komadiće izrezan maslac te rukama utrljavajte maslac u mješavinu brašna dok se ne stvore sasvim malene grudice. Potom ulijte mlijeko i izmješajte dok se ne stvori ljepljiva kugla. Smjesu prebacite u okruglu posudu koja je JAKO DOBRO nauljena i pecite oko pola sata (do 40 minuta). Uživajte! |