Indijanka vegetarijanka

05.04.2009., nedjelja

Recept – indijanski kruh (Native American Galette)

Ovo je recept za kruh kojeg spravljaju Indijanci plemena Ojibwa i Chippewa. Isprobala sam ga i jako je, jako fin!

4 šalice brašna (ja sam stavila 3 šalice crnog i jednu integralnog)
1 žličica soli
1 žlica praška za pecivo
2 žlice maslaca
Jedna i pol šalica mlijeka

Namjestite pećnicu na 200'C. U velikoj posudi izmiješajte brašno, sol, prašak za pecivo te dodajte na komadiće izrezan maslac te rukama utrljavajte maslac u mješavinu brašna dok se ne stvore sasvim malene grudice. Potom ulijte mlijeko i izmješajte dok se ne stvori ljepljiva kugla. Smjesu prebacite u okruglu posudu koja je JAKO DOBRO nauljena i pecite oko pola sata (do 40 minuta). Uživajte!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.