07.07.2008., ponedjeljak

Tretman sporta na HTV-u

Nema tome dugo da smo, poradi «vatrenog ludila», doživljavali neviđenu euforiju. Sportski uspjeh ulaska Hrvatske reprezentacije u četvrtfinale Europskog prvenstva u nogometu moglo se usporediti eventualno sa onim «usiljenim» maršem Južnih Slavena još tamo u 7. stoljeću.
Nije bilo emisije na HTV koja na ovaj ili onaj način nije popratila taj kolektivni orgazam.
Opće ludilo najbolje mi je ilustrirala situacija kada mi je Prvić, dan prije odlaska s vrtićem na izlet na Prevlaku (sic!), zapovjednim tonom kazala kako sva djeca koja idu na izlet moraju biti «obučena u Hrvatsku» jer tako su tete naredile. Što se može, žena je kupila prvo na što je naletjela (navijački šal) što je izazvalo blago negodovanje našeg Žgepčeta jer pored takvih kreacija koje imaju Dube, Laura i Dora ona, eto, ima samo šal?!? To da su Prvić i Drugić znale otpjevati sve reklame sa TV-a ne trebam ni spominjati.
A onda se dogodila implozija i kolektivni orgazam zamijenjen je «mlitavom ćunom». Do kraja su prvenstvo ispratili samo najveći fanovi.

Neki dan, počelo je i Europsko prvenstvo u vaterpolu. Ne znate za to? Ne krivim vas. Kako bih i mogao ako uzmemo u obzir da je na dan početka prvenstva koje se odigrava u Španjolskoj, u sportskim vijestima HTV-a, prva vijest bila o protivnicima rukometnog kluba Zagreb u Ligi prvaka. Nakon toga slijedi vijest «danas je počelo Europsko prvenstvo u vaterpolu. U prvoj utakmici Hrvatska je izgubila od Mađarske…» Wtf?!?

Sinoć je odigran, po mnogima, jedan od najboljih teniskih finala Wimbledona u povijesti. Samu završnicu meča niste mogli gledati na Hrvatskoj televiziji jer se u isto vrijeme održavao izbor za MISS i MISTER tukana 2008.
Pa tko bi im mogao zamjeriti? Gledati dvojicu "bolesnika" koji satima trče po travnjaku nabijajući pri tom jedan drugome loptu preko mreže, znoje se i naprežu, dok u isto vrijeme pistom jezde kasotani i krasotice, budući profesuri i znanstvenice…

Dobro, dobro...znam...stvarno sam prezahtjevan ;)


- 10:33 - Razjagori se!! (29) - (U)Tiskaj - #

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv