Hattrickovine

srijeda, 27.09.2006.

Kup 7. kolo

Sedmo kolo donijelo malo iznenadjenja, pa listajuci popis rezultata oko zapne prvi put tek na utakmici NK Beti- Wraith Troops. Sedamdeset tisuca princeza nije vjerovalo svojim ocima kada su njihovi ljubimci s lakocom okoncali put Deatha u kupu ove sezone. Pomalo cudan pristup gostiju okoncan je sa dva teska torpeda za konacnih 2:0! Kao nadragu Beti docekuje u osmom kolu Vanjita.

Najlaksi posao imali su Bisni Mravi sa Freemasterom lijepih 11:0, a visoku pobjedu ostvarila je RNK Iskra kontra Barcelone 8:0! Iduce kolo rola na noge Jugu, pa preporucam svima koji hvataju TV signal kakve dubrovacke tv kuce da ovo pogledaju LIVE!!! Najavljuju se divajni, mots i sve sto ide uz jednu lijepu uvertiru pred unaprijed dogovoreni pic pic!

Ispao je izbornik. Neki ce reci ocekivano trebao je i prije, ali ipak nismo ocekivali posrnuce vec u sedmom kolu. POkazatelj je to pukotina u sistemu razmisljanja i samog slaganja taktike kako u klubu tako i u reprezentaciji. Brdovcani su takodjer sa 2:0 poslali izbornikove momke u rupu bez povratka.

Jos jedan cetvrtoligas prosao je dalje, NK Pelin! Svladao je u pravoj ljepotici Zaru sa 3:1, dok su Zadarski Indijanci izbacili nekad slavne Primosten Tigerse.
Nevidljivi su sesticom pocastili Jurisnike, a BABA RYK je skinuo jos jedno poznatije ime Zirje Winds, pravih kontraskih 1:0!

Poplava golova vidjena je na utakmici Sanjas Utd - Shashosi 4:7, a Preksavci su jos jednom podarili tekmu za pamcenje i po prvi put ostali ove sezone bez podrske sv randoma. Jazzavci su prosli dalje zlatnim golom za konacnih 6:5!!! Utakmica puna preokreta ponudila je klasicni rasplet za kako su mnogi vjerovali u tom trenutku Alanovih 5:4, ali Jazzer se nije dao pogodivsi prvo za 5:5 a na kraju i za konacnu pobjedu.

Tmislav je nabio Dinamitne 6:1, a jos jedna curica 90-60-90 ispala je od Agresivaca 2:4! Maximir je 0:2 preokrenuo kontra Luckog ribara za 3:2, dok su Jaworska Invalids u neizvjesnoj tekmi svladali Patologe 4:3!

Iduce kolo donosi puno zanimljivih tekmi, pa ovaj put necemo nikoga favorizirati!




- 22:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 20.09.2006.

Kup 6. kolo

Plavi pakao cekao je senzaciju. Dvije velike glave vec su se nalazile nabijene na kolac ispred stadiona, a ona treca Vanjitova bila je tek skrivena zelja navijaca ovog malog kluba iz zagrebackog predgradja. I cudo je bilo nadohvat ruke. Slab golman na vratima najtrofejnijeg kluba u hrvata donio je 2:0 gajnicama vec u 39 minuti. Punih sat vremena Vanjito je bio s one strane dok svojim hattrickom Per Kihlbrant nije donio prolaz prvoligasu. Na kraju tjesnih 2:3 i oprostaj sa najugodnijim iznenadjenjem ovogodinjeg kupa.

I u ostalim susretima bilo je iznimno zanimjivo. NK Nask ipak je prosao neokrznut gostovanje kod Armagedona iako Scorpionu sigurno nije bilo lako pratiti utakmicu koja je dugo vremena bila rezultatski neizvjesna, zapravo samo u prvom poluvremenu jer su tada pali i svi golovi na utakmici koja je zavrsila 4:2 za NASK.
Ispali su Kentauri! 1:0 na gostovanju kod Juventusa ovog petoligasa bacilo je na noge Vanjiti u iducem kolu.
Magnum, Zastava i Tetovirani genijalci s lakocom su prosli dalje, kao i GOSK i Svete Krave, dok je najuvjerljiviju pobjedu ostvario St. Random koji sada nosi i novo ime.
Nasi izbornici polucili su polovican rezultat. Zvone se lako obracunao sa La Malouine 5:0, dok je Drot izbacen sa uvjerljivih 4:1 na gostovanju kod Majstora 4:1!
Ljepotica kola vidjena je u Kutiji sibica, gdje je domaci PSP Smashers ugostio Preksavca. Vrlo brzo domacini su dosli do 2:0 da bi vec u 25. minuti na semaforu pisalo 4:1!!! Preksavci koji su do ovog susreta imali 11 pobjeda u nizu bili su na rubu poraza, sto nitko nije ocekivao nakon subotnje pobjede u ligi i definitivnog trasiranja puta ka drugoj tituli III.10 lige. Bolji poznavatelji ovog novozagrebackog kluba shvatili su da ipak nije sve gotovo kad su vidjeli da unatoc 1:4 na poluvremenu plavi imaju solidnih, smrtonosnih 53% posjeda. I bi tako. Tek sto je utakmica krenula u drugom dijelu Mustafa Bosnjo proslavljeni napadac plavih doveo je stvari na pravo mjesto i sa dva brza komada smanjio rezultat, da bi u finusu utakmice svojim trecim pogotkom za konacnih 4:5 odveo Preksavce u sedmo kolo kupa !

Najmarkiraniji klub danasnjice Sirotinjska ispao je nakon prave bitke od Shelobe sa 4:2, a dalje nisu prosli ni Afroditi podanici koji su izgubili od treceligasa Maksimira sa 2:1. Viva Ludez sa 2:1 ispao je od Croatice sto manje vise i nije neocekivan rezultat, a pravu dramu prozivjeli su navijaci Wraith Troops koji su na gostovanju kod Lazio Splita dalje prosli zlatnim golom Jakovinovica u 103. minuti!

Podvig dana definitivno pripada Siget Geodetima koji su nadjacali golijata EON-a cuvenog BOT-a koji jos uvijek ostvaruje velikih 340 stasta, sto je cinilo se moralo biti dovoljno naspram geodetovih 240! Ipak random ne voli botove pa je bot pomalo neshvatljivo dao samo jedan gol iako je na dva mjesta probio gostujucu obranu. Na kraju 2:1 za geodete i sedmokolo kupa!

Za kraj treba izdvojiti i pobjedu BABA RYK nad pjesnikom markichem i njegovim Supermenima i Zagorima od visokih 4:2 uz napomenu da je markich imao cak 92% posjeda!!! Eto sto su dobre kontre i po koji SP, ali i opomena svima da bez jakog napada nema ni puno golova!

U iducem kolu puno zanimljivih parova. Izdvajamo Majstori - Napushene Deve, Relax - Zgubidani, BRDOVEC UNITED - Lako cemo, NK Juris - NK Nevidljivi, Sanjas United - Shashosi, FC Jug - Majstor s mora, FC Jazavci - Preksavec, ONK Novi Zagreb - Cigla i za kraj Man Utd - Nova Kaledonija :)




- 18:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 13.09.2006.

Kup 5. kolo

Peto kolo iako najavljivano kao zanimljivo nije ponudilo previse velikih iznenadjenja. Vodeca garnitura s lakocom je i nabijacki prosla dalje, ali u svakom zitu kukolja ima, pa smo danas vidjeli kako su gajnice nakon Dinama Dinama izbacile jos jedno veliko ime Bosna Celtics. Kako stvari stoje ponajprije zbog zatupjujuceg sistema postavljanja parova i nositelja, gajnice iduce kolo docekuju Vanjita i to bi bilo to.
Poraz Folke nije vrijedan komentara, dok su Vrapcici zavrsili karijeru na Marsu pred 90000 razularenih navijaca Armagedona koji forsira poznatu midasku taktiku, a s kojom ce pokusati proci i Scorpionov NK Nask u iducem kolu, u sto autor ovih redaka istinski sumnja.
Jedan od zescih randoma strefio je Fucere, tako to nekako ide, pa se pokazuje da i 67% posjeda nije dosta ako napad zapne na obrani, no i pored toga Juventus je zaista sretno prezivio u kupu. Srece nije imao jos jedan drugoligas, NK Balegari koji su takodjer ispali od statisticki slabije momcadi donkeysa.
Kao iznenadjenje mozemo navesti i visok poraz Zone sumraka na gostovanju kod FC Bokya cak 7:2 uz samo 2% razlike u midu, ali uz dosta suplje gostujuce obrane.
Revija golova vidjena je u Plavom Paklu gdje je domaci NK Novo Cice ispustio prolaz protiv Patologa na penalima nakon sto je regularni dio zavrsio 4:4!
BBB VG visoko je porazen u Splitu cak 4:1, a Dubrovnik je vidio rostiljadu na Stadionu Franje Tudjaman gdje je domaci Hrvatski Vitez samljeo zagrebacki JackOfHearts Team sa previsokih 6:2, ako pogledamo da su statisticki bili jednaki u bod.
Dama iz Konavala sa svojim Afroditama najurila je Majure 4:1 i sljedece kolo docekuje treceligasa Maximir utd.
Rezultatski najuvjerljiviji ovo kolo bili su prvoligasi Zastava i Gosk koji su svoje protivnike pocastila sa po 9:0!

Iduce kolo i novi dvoboji, a mnogi ce reci da pocinje ono pravo, treceligasi vise ne mogu biti mirni, nema vise lakog protivnika.

- 22:43 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.09.2006.

Kolumna Lone Raidera - Na pocetku tjedna (2)

NEKI NOVI DECKI

Gledam malo 1.HNL i sve II lige i shvacam da je Hattrick u Hrvatskoj dozivio korijenite promjene.
U HNL-u zacelje cvrsto, suvereno i bez konkurencije drzi "Dalmacija u srcu" naseg dragog Spalata. Sa jednim bodom na kontu bi mu bilo bolje da promijeni sport. U Dalmaciji su popularna farbanja neba u plavo ili brojanje minuta u hladovini pored mora pa mu toplo preporucam nesto slicno. Njegov pohod na kup cu ovog puta zaobici. Nesto bolji (malo malo ali malo) je Vanjito koji je natamburao Scorpiona ovog vikenda i malo popravio izgled ljestvice iako je sve to za njega jako lose. Damir30 mu je na "samo" 8 bodova razlike (nakon 4 kola) pa bi i njemu preporucio da se nadje sa Spalatom negdje u hladovini.
Tako dodjem do II.1 u kojoj svi ex-prvoligasi cementiraju svoje pozicije na samom dnu. Janje spasava sliku "stare garde" ali ja bi to prije pripisao cinjenici da je pripadnik ljepseg spola a ne zato sto je trenutno #4 ili pohvalio njene managerske sposobnosti. U II.2 "Freemaster" i "Millwall ZG" haraju kao M.Schumacher u najboljim godinama. Nitko im nije ravan, a osim toga oni su sami sebi dovoljni u zivotu. U II.3 je situacija malo bolja da ne kazem neku tezu rijec (tragicna). DeathMessanger ima srecu sto je "Dinamo82" u ovoj ligi inace bi vladao samim dnom ove lige. "Kentauri" se mogu poceti vec pripremati za kvalifikacije, a osobno mu preporucam da se okani Hattricka i baci u neke zdravstvene aktivnosti poput neke Bolnice ili sl. jer mu ekipa lici na cekaonicu u nekoj ambulanti a ne na nogometni klub. Kalelarga za sada plese na rubu, rekao bih ZA SADA, i on ce nize s vremenom. I tako dolazim do II.4 gdje se nalazi posebna biljka hrvatske hattrick scene - "Bosna Celtics". Poput meteora se mantunovic probio do HNL-a, ali ce isto tako natrag barem do neke V-te lige. Sva sreca za njega da u ligi ima Folku. Ovdje moram pohvaliti "najbolji tim" koji zasluzuje pohvalu, ali on je iznimka koja potvrdjuje pravilo, a pravilo glasi : NEKI NOVI DECKI vladaju Hattrickom u Hrvatskoj !

- 15:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 09.09.2006.

Sjeca li se netko youth pulla

Prijasnjih, ne sezona nego godina petak oko ponoci bio je trenutak koji su manageri nestrpljivo cekali. Danas, ostao je samo topic na tu temu na nacionalnoj konferenciji.
YP kakav takav dolazio je prosjecno jedan dobar po sezoni, pa ako ga utrapis za par milja ti sretan, jer izvukao si nesto. Sjecam se tamo neke pete sezone izvukao sam YP defa sa TSI 2650, nisam spavao cijelu noc od uzbudjenja, jer Il magico pojavio se bas u mom omladinskom pogonu.
Isto tako dugo vremena trenirao sam samo svoje defove iz svoje skole i islo je to tako dosta dugo vremena, sve do prosle godine kad je bunar iz kog sam crpio presusio.
YP je otisao u legendu.

- 00:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.09.2006.

Prvoligaski gusteri!

Svi mi igramo ovu igru manje vise da bi jednog dana zaigrali medju osam najboljih, rijetkima je to poslo za rukom, sto bi Balog rekao nogom, pa da vidimo ko su ti gustercici koji su ovih tjedana odigrali svoje prve tekme u elitnom drustvu.

Prije svih imamo FC Svete Krave i managera meeroha. Krenuo je prije vise od tri godine na svoj put prema prvoj ligi, da bi nakon kratkog boravka medju cetvrtoligasima, sest sezona zaglavio u III.13, dugo vremena jednoj od najjacih trecih liga. Sjecam ga se iz vremena kada sam s njim odigrao sesto kolo kupa, te sezone dobio me je 2:1, a ja sam bio ajmo reci u egalu s njim po ocjenama. Danas nas djeli vise od pedesetak statsa. U medjuvremenu Krave su nekoliko sezona odradile dobar posao u II.3 i konacno stigle u Vanjitovu prciju. Sa dvije pobjede nakon tri kola na simpaticnom su trecem mjestu samo su dokaz da pametnom politikom klub moze dobro napredovati.

Napushene Deve krenule su istog dana u svoj hatrikaski pohod, no ovaj klub nije samo isao prema gore, vec je tu bilo i oscilacija koje su ukljucivale i propadanje u nizi rang natjecanja. U kupu pod zadnje redovito visoko leti, a posebno se pamti nedavno polufinale sa Vanjitom. U ligi start ne bas bajan, ali tri punta mogu zadovoljiti obzirom na konkurenciju.

Na kraju dodajmo da Tetovirani genijalci i NK NASK igraju tek svoju drugu sezonu i da su u svojim premijernim nastupima prosle sezone ostvarili odlicne rezultate.

- 21:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 06.09.2006.

Kup 4. kolo

Iza nas je jos jedno kolo kupa, a za razliku od proslog tjedna nije bilo tako zvucnog iznenadjenja kao sto je bilo izbacivanje Dalmacije u srcu od bota. Svi danas igraju fudbal, pa se i kompjuterki vodjenih timova treba bojati :)
Bilo kako bilo pogledom na danasnje rezultate ipak pronalazimo nekoliko iznenadjenja, prije svega medju treceligasima, pa su tako se od kupa oprostili Dinamo Dinamo, Bulevar, Blondies, novigrad, FC Sotona, Sjembe itd.

Od šestoligaša prezivila je Krucijalna Intercepcija koji je svladao gore spomenutu Sotonu sa teskih midaskih 1:0 i u iducem kolu na St. Ruzma Road dolaze bivsi prvaci Kentauri.

Oba izbornika prosla su dalje, Drot Zlocinac bio je dobrim dijelom utakmice u nezavidnoj situaciji da bi na kraju sa tri uzastipna gola preokrenuo rezultat u svoju korist, dok je Zvone odigrao lako sa RS Rollsom 4:0.

Najuvjerljivije pobjede uknjizili su SS-1 SCUD kontra RED ELEPHANTS cak 10:1, a nista manje milostivi nisu bili ni NK Zidari koji su Purgerima takodjer uvaljali 10 a primili samo 1 gol.

U iducem 5. kolu valja izdvojiti slijedece susrete: gajnice - Bosna Celtics, Armagedons - NK Vrapci, Sič Punjete - Kalelarga Legends, Crne Ofce - ONK Novi Zagreb i Afroditini podanici - Majuri.

- 11:24 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.09.2006.

Kolumna Lone Raidera - Na pocetku tjedna

Poceo sam se privikavati da me svake sezone HT-Team iznenadi. Medjutim, da se svaki put iznenadim toliko negativno, nije mi bilo ni u najgorim nocnim morama. Nakon sto sam nekako probavio i "random" i "engine" i "YP (ne)sustav" te shvatio da mogu pobjediti 5-0 sa 51% posjeda kao sto mogu izgubiti istu utakmicu 0-5 sa identicnom postavom, dogodila se "stamina". Daleko od toga da treba pricekati jos koji tjedan da svi skupa vidimo kako to u biti funkcionira, ali sklon sam tezi da su, kao i kod YP-a, prepustili stvar svemocnom "randomu". Neki ce manageri zadovoljno trljati ruke jer ce uzivati kako druge ta novina unistava, a njih mahom zaobilazi. Pitam se tko su ti likovi koji pisu kod tim izmjenama, jer izmjene same u sebi mozda i nisu toliko lose, ali brate mili dodje ti da proklinjes dan kada si zapoceo igrati ovu igricu.

I tako smo zapoceli 15. sezonu u hrvata koja ce biti bolna i zbog novina i zbog velike deflacije. Love je sve manje, troskovi nemaju tendenciju smanjivanja, a Zvone nam je postao izbornik. Solidan manager koji drugu sezonu plese u II.3 i ima respektabilan klub. Startao je medjutim krajnje neozbiljno. Dva poraza na startu njegovog mandata odmah su opravdala dezurne "barakude" da ga napadnu. Za sada su "barakude" nedvojbeno u pravu, a na Zvonimiru Plemenitom je da im zacepi usta pobjedama.

Javljat cu se HT populaciji "Na pocetku tjedna". U tako tmurnom i nepravednom svijetu i malo rijeci moze vratiti nadu i prosvijetliti put kroz nepoznato i misticno.

- 14:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.09.2006.

Krah šampiona?

Vanjito Headbangers aktualni je prvak Hrvatske i klub sa najvise titula prvaka u povijesti bivstvovanja HNL-a, ukupno cak sest, uz cinjenicu da zadnje cetri sezone nikome nije dao ni blizu prvom mjestu, gubeci po sezoni tek nekoliko bodova.
Unatoc Schumacherizaciji prve hrvatske lige, Vanjitu nije poslo za rukom osvojiti kup, a ni na Mastersu se nije proslavio.
U hetrikaškoj zajednici naveliko se razglabalo o tajni uspjeha te su mnogi dobitnu formulu vidjeli u zakulisnim igrama ovog uspjesnog managera. Bilo kako bilo sezona u kojoj smo upravo odgledali trece kolo izbacila je tablicu na kojoj Vanjito ima samo jedan bod i dijeli zadnje mjesto sa jos jednom legendom hattricka u Hrvata, Dalmacijom u srcu.

Kako su hetrikaši i sami primjetili tablica se okrenula naopako. Ko bi gori sad je doli!

Pogled na tjedna primanja igraca u klubovima I lige otrkiva podatak da Vanjito vise ne prednjaci i da su neki novi klinci spremni dati kunu vise za kvalitetu. Takodjer ne teba zaboraviti ni cinjenicu da se sastav I lige poprilicno izmjenio u odnosu na neke prosle sezone, pa je samim tim i mogucnost pic picanja uvelike ogranicena.

Slijedi li nam selidba sampiona u nizi rang ili je ovo samo predah do novog uzleta, ostaje da vidimo, do tada Zastava, klub sa najvecim uspjehom na euro sceni kroci ka prvoj tituli prvaka drzave!

- 20:56 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Vracamo se!

Hattrickovine uskoro ponovo s vama dragi citci!

- 20:51 - Komentari (1) - Isprintaj - #