HarryPotter.Blog.HR

srijeda, 03.11.2004.

Kraj "Harryja Pottera" već je napisan



Autorica Rowling s glumcima koji su udahnuli život njenim likovima


J. K. Rowling, koja trenutno radi na šestoj knjizi serijala o dječaku-čarobnjaku, izjavila je da je već napisala kraj sedme knjige.

Dok svi potteroljupci uživaju u trećem filmu iz serijala i željno očekuju pojavu šeste knjige autorica Joanne K. Rowling otkrila je na televiziji da je već napisala zadnje poglavlje sedme knjige.

U intervjuu za BBC, emitiranom u petak u sklopu emisije "Harry Potter i ja", autorica je pred kamerama pokazala završeno poglavlje, ali ga je odbila otvoriti. "To je to i neću ga otvoriti iz očitih razloga - ovo završava sve, to je epilog i u njemu u osnovi kažem što se dogodilo s njima nakon što su napustili školu, s onima koji prežive - jer bit će smrti, još smrti će uslijediti", kaže najčitanija književnica svijeta. "Još neki će umrijeti - a najmanje jednu smrt bit će užasno napisati."

Joanne K. Rowling napomenula je da je već isplanirala sadržaj preostalih dviju knjiga, i nagovijestila da će u njima biti više muško-ženskih odnosa. Mladi Harry je već u četvrtom nastavku ("Harry Potter i plameni pehar") imao nešto s jednom igračicom metloboja, a u novom nastavku bi mogao stupiti u vezu čak i sa svojom prijateljicom Hermionom, ali 36-godišnja Joanne to nije htjela ni potvrditi ni opovrgnuti.

"Sad imaju 15 godina, hormoni im 'rade prekovremeno'. I Harry se mora zapitati neka pitanja za koja se nadam da će čitatelji pomisliti: 'Pa zašto se to nije ranije zapitao?' Doznat će mnogo više o svojoj prošlosti."

Priča o Harryju bit će završena u sedmom romanu, a možda uslijedi još neka knjiga, ali ne o glavnom junaku. "Neću reći da neću nikad više napisati ništa o Hogwartsu. Jer sam često pomišljala, ako ikad napišem osmu knjigu, da bi to trebala biti knjiga od koje će prihod u cijelosti ići u dobrotvorne svrhe. To neće biti roman, ali bi mogla biti enciklopedija Hogwartsa, u kojoj bih iz sebe izbacila svaki detalj do posljednjeg", izjavila je Joanne Rowling.


- 22:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0