HarryPotter.Blog.HR

nedjelja, 02.01.2005.

J. K. Rowling završila 6. nastavak dogodovština H. Pottera




EVO DODATNOG dara za štovatelje malog čarobnjaka s naočalama: spisateljica J. K. Rowling objavila je u ponedjeljak da je dovršila šesti nastavak dogodovština Harryja Pottera, pod naslovom "Harry Potter and the Half-Blood Prince" (H.P. i princ miješane krvi).

Njezina nakladnička kuća u SAD-u, Scholastic Inc., priopćila je da će datum izlaska knjige biti objavljen u utorak.

"Znam da ste to svi čekali za Božić, ali sam siguran da oni među vama koji slave Božić imaju pametnijeg posla toga dana, dok oni koji ga ne slave sigurno ne žele čekati 25.", objasnila je u ponedjeljak britanska spisateljica na svojoj Internet stranici.

J. K. Rowling, trudna s trećim djetetom, istaknula je kako je "morala popraviti rukopis kako bi njime bila zadovoljna". "Zadovoljna sam konačnim rezultatom kao i s ostalima. Nadam se samo da ćete smatrati da je vrijedilo čekati kad ga budete čitali", istaknula je ona.

Autorica je najavila da jedan od likova neće preživjeti šesti nastavak, ne navodeći koji. Za glavnog junaka, međutim, nema brige. Proteklog je ljeta priznala da će preživjeti i sedmi, posljednji, nastavak uspješnice. No, odbila je reći hoće li ikad doseći odraslu dob.

Obožavatelji Harryja Pottera ovaj put neće morati čekati beskonačne tri godine, koliko je proteklo između izlaska četvrtog i petog nastavka koji se pojavio u knjižarama u ljetu 2003. J. K. Rowling nije rekla hoće li nova knjiga doseći ili premašiti 870 stranica prethodnog nastavka.
- 23:46 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0