HarryPotter.Blog.HR

ponedjeljak, 30.08.2004.

HARRY POTTER PREŽIVLJUJE I SEDMU KNJIGU

Autorica Harryja Pottera, britanska spisateljica J. K. Rowling izjavila je da će popularni očalinko preživjeti i sedmu knjigu iz serije, ali nije otkrila hoće li ikada odrasti.


Rowllingova je razdražila maštu fanova informacijama koje je usput spomenula na čitanju Harryja Pottera i reda Fenixa na Međunarodnom festivalu knjiga u Edinburghu.

"Preživjet će sedmu knjigu, uglavnom zbog toga što ne želim biti zagušena vašim nesretnim pismima, ali ne želim reći hoće li imalo odrasti u odnosu na sadašnjeg Harryja", rekla je Rowllingova mladim slušateljima.

Ohrabrila je fanove da sami za sebe pokušaju sastaviti mozaik budućih događanja tražeći od njih da se usredotoče na pitanje zašto Harryjev glavni suparnik, zli čarobnjak Voldemort, ne smije biti ubijen.

"Postoje dva pitanja za koja mislim da me nikada nitko nije pitao i koja me nitko jednostavno ne smije pitati. Mislim da znate o čemu govorim", zagonetno je rekla autorica.

Ona je okupljenima rekla da se moraju zapiati ne 'zašto je Harry živ', nego 'zašto Voldemort nije mrtav'.

Drugo pitanje na koja moraju misliti je 'Zašto Dumbledore nije ubio ili barem pokušao ubiti Voldemorta?' rekla je govoreći o 'načelniku' Hogwartske škole za čaranje.

Na čitanju iz pete knjige okupilo se više od 500 posjetitelja s ulaznicama. Rowllingova još uvijek radi na šestoj knjizi iz serije, ali je otkrila njen naslov Harry Potter and the Half Blood Prince.

Na pitanje o naslovu posljednje, sedme knjige o mladom čarobnjaku, njena su usta ostala nijema.

"Neću vam reći, žao mi je. Imala bih problema ako bih vam otkrila. Moj bi me agent proganjao i na kraju ubio", rekla je Rowllingova.


- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0