Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

četvrtak, 03.02.2011.

Dijetalni dnevnik 2

Photobucket
(vidite, promijenila sam čarape)

Probudila se nekako lahko. Ali, doduše, sramotno prekasno. Nijednu sreću ne grabim.
Odlučila biti buntovna pa doručkovati frape od jedne banane, žličice zobenih pahuljica i meda te sojinog mlijeka.
Zeleni čaj.

11.15 Prva runda limunojavorskog iscjetka. O, pa di si, nismo se dugo vidli!

12.24 Nisam gladna. To me plaši.

12.40 Stalno mi je zima. Jel to samo meni ili svima?

13.02 Nečastivi me počeo opako stavljati na kušnju. Zove Ljubićka i pita kad ćemo na naše tradicionalno godišnje kuhanje te žderanje tzv. nogice, odnosno talijanskog specijaliteta zampone cotto, koji obožavam i zbog toga jer kod ljudi koji poslije gledaju slike i slušaju priče izaziva opće zgražanje, otprilike kao da najavim da će mi na rođendanu svirati Ceca. Odgovorila sam da moj želudac i kuhana svinjska nogica sad ne idu skupa i da moramo malo odgoditi.

13.30 Natruhe gladi. Druga čaša limunove žuči.

14.14 Dobro ajde, gladna sam. Vodim se za 1. Beyonceinim amandmanom: "Blaža verzija limunske detoksikacije dopušta i kombinaciju s hranom." U to ime pojest ću tanjur one jučerašnje juhe. Bez ikakvih dodataka, naravno.

15.00 Probavljam juhu. Život je lijep.

15.18 Aaaaaa! U potrazi za kabelom otvorila ladicu u kojoj od svinjske polovice skrivam tajnu zalihu 82-postotne čokolade! Tuga.

15.48 Treća čaša napitka pa šetnjica do pošte.

16.00 Nečastivi je u kaslić ubacio reklamni letak pizzerije, ali nije me pokolebao. Srećom, nije bilo slika.

17.01 O, evo ga, u misli mi je došao ćevap iz Starog kotača, udaljen niti kilometar zračne linije od mene... Trebam čaj.

17.56 Labilna sam.

18.14 Dva oraha i dvije suhe marelice, ubijte me, razapnite me!

18.18 Gasim vatru četvrtom čašom čudotvornog napitka.

19.00 Filip besramno ždere u kuhinji i melodije špajze i frižidera dopiru do mene. Ali jadno nesposobno muško osuđeno je na prvo što nađe i konzerve. Ajd, bar mi je neka satisfakcija da ne jede finu kuhanu večericu, ha ha ha!

19.05 Miris sardina stvarno je intenzivan i vrlo privlačan u ovom trenutku.

19.40 Opa, evo i pete čaše eliksira. Skoro na eks.

20.44 Orbitrekala 48 min! Ha! Brzo šestu čašu eliksira vamo!

20.55 Srećom, čeka me cijela večer posla pa neću morati razmišljati o confitu od tune s pečenim komoračem u pita breadu iz Lara & Penata.
Da rezimiramo dan drugi... Funkcioniram skroz dobro. Još uvijek nisam svisnula ni skrenula umom. Glad je sporadično prisutna, ali manja je od one regularne monstruozne gladi koju inače imam kad npr. ne svojom voljom preskočim obrok pa nikako da dočekam idući. Čak imam osjećaj da mi više fali sunce nego hrana. Ovo iskušavanje granica podsjeća me na onu epizodu Seinfelda kad Kramer ode s prodavačem auta na test drive...

03.02.2011. u 11:01 • 2 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters