Dakle, radim doma, sad i učim, bližim se 30-oj, tovim se i još sam k tome domaćica. Naravno da se onda veselim jednomjesečnom izlasku i planiram ga kao iskrcavanje u Normandiju. Tako sam ovaj put odabrala Močvaru i Halloween party. Ne zbog stalosti do Halloweena kao takvog i cijelog tog konteksta. Jebeš to. Samo čekam da uvedemo Thanksgiving i Dan Georgea Washingtona. Radovala sam se radi izlaska, đuskanja, dva flora i DJ Marija Kovača (moram ga pratiti i kontrolirati uoči fiktivne svadbe).
Prvo je po običaju dio ekipe otkazao. Na kraju smo išle samo Irena i ja, ali smo prvo skoknule do Spunka, gdje nas je vrebala Danči. To je bila greška. Jer došavši oko 23h pred Močvaru, dočekao nas je red u crno odjevene mlađarije koji se protezao po nasipu. Elegantno smo se ugurale u sredinu reda i onda je počelo. Red je, naime, postojao samo reda radi. 80% ljudi se zapravo ubacivalo sa strane u redovitim intervalima. I tako smo provele sat vremena u redu, stisnute među tuđim tijelima preko granica tolerancije, a od upada ništa. Čak su izgleda i prestali puštati taman kad smo već bile odlične 67. i 68. po redu ispred naplatne kućice, koja se i sama par puta opasno zaljuljala. I tu mi je dopizdilo i to je bio kraj izlaska. Inače, bila sam "maskirana" kao pionirka (avet prošlosti!). Netko je natuknuo da to nije originalno. I sama sam se pobojala da ću naići na čitavu četu takvih i da ćemo moći raditi slet i dvoglasno zborski pjevati Po šumama i gorama. Ha! Ispada da sam bila svjetsko čudo. Prosjek godina je bio oko 18. Dočekali su me uzvikom "Gle ovu partizanku". I par njih se slikalo s mojom čudnovatom muzejskom kapicom. Prvo je bilo simpatično, ali nakon sat vremena prešanja u redu s neotesanom obijesnom mlađarijom, došlo mi je da ih sve pošaljem na Goli otok guliti krumpire i čitati lektiru. Starimo.
Da opravdam nadimak, evo i receptića. Za sve vas koji volite gljive, ali konvencionalni načini upotrebe šampinjona vam već izlaze kroz pore. Salata od šampinjona:
U loncu zagrijati 2 žlice bijelog vina i maslinovog ulja. Dodati pol kile sitnijih šampinjona (očišćenih, ne opranih). Lagano kuhati dok omekšaju. Onda ohladiti i ocijediti, ali sačuvati tekućinu. Napraviti dresing: 2 žlice maslinovog ulja, tekućina od kuhanja, 2 žličice senfa, 2 žličice meda, 2 žličice octa. Preliti po gljivama. Gotovo.
Kad smo već kod bundeva, već sam 2 puta ovaj tjedan radila ovu slasnu juhicu i oduševljena sam:
Jesenska juha od bundeva.
A Crkvetina se bori protiv Halloweena time što su izmislili hepening pod nazivom Holywin, bua-ha-ha.