Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

ponedjeljak, 30.10.2006.

Nermina Curbrigen s knjigom pod rukom

canelloni

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U subotu se bilo na Sljemenu. Do vrha, žderačina i nazad. I to ne onom stazom kojom smo išli za tjelesni, nego nekom sporednijom, na kojoj uopće nije bilo penzića s gojzericama i šeširićima. Zato i dan danas imam muskulfiber i hodam kao silovana pingvinka. Ako do sutra navečer ne prođe, plesat ću na partiju samo plesove koji uključuju stajanje na mjestu i geganje lijevo-desno (neki sentiš od Straussa) ili gibanje glavom gore-dolje (neki laganiji rege).

A inače, vaša se Gurwoman uz posao, skrb o suprugu, domu i osobnoj higijeni, brigu o punjenju frižidera i trpeze, opasno zagledala u knjigu. Idem na Solara 8.11. kud puklo da puklo!
Spremuckam ja njega već dugo s još dužim pauzama, i optimistično sam mislila izaći sredinom 11., ali onda sam dobila dojavu da ispituje 8.11. i da ga se možda poslije neće moći uloviti. Vrag je odnio šalu i idem riskirati, obrlatiti ga šarmom i blefiranjem i računanjem na njegovu staračku demenciju. Poslužit ću se taktikom navođenja vode na svoj mlin. Što god da me pita, skakat ću samo na ono što znam i to polako parafraziranjem razvući i izreći na 45 načina. A kako se sjećam da je na predavanjima često ubacivao razne aktualne TV serije (volio je Seks i grad), mogla bih ubaciti i koji sočan detalj s televizije i tako mu odvući pažnju. "Marksistička kritika strukturalizma, pitate? Na primjer, uzmimo Bree iz Kućanica, ako ste gledali jučer..."

Kako sam invalidna i ne mogu hodati, mogu bar stajati u kuhinji i raditi rukama pa sam se jučer potrudila. Canelloni punjeni špinatom i sirom u umaku od paradajza i vrganja. Recept sam vidjela na t-portalu u max zoni, rubrika okus-pokus. To vodi simpatična teta po imenu Miranda. Nešto kao moderna verzija Vegetine kuhinje, samo bez dosadnog Olivera. Inače, primijetila sam da je Mirandin trbuh sve veći i da ga skriva pregačom. To znači ili da uvijek sama mora pojesti sve što skuha, ili da je trudna. Ako je riječ o ovom drugom i ako me čita netko iz t-coma, molim vas, recite Mudriniću da bih ja to baš dobro radila dok je Miranda na porodiljskom.

Canelloni su bili bajni i filip ih je nahvalio kao ništa dosad, a nije ništa htio od mene! Nakon canellona došao je medeni kuglof. Volim raditi kuglof već i zbog toga što volim izgovarati riječ kuglof. Mekana je, rastresita i profinjena.
Umiješaju se 3 žutanjka, 15 dkg šećera i vanilin šećer. Dodaju se 3 žlice meda, 15 dkg putra, po žličica klinčića i cimeta, 2 dcl mlijeka. Onda 10 dkg grožđica iliti cveba, 30 dkg brašna i prašak za pecivo. Na kraju dodati snijeg i uliti u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof (hvala, Ljubić, sponzorice mojih kuglofa!). Peći oko 1 h na 180 stupnjeva.

Za kraj, dvije frapantne činjenice. Jedna me šokirala više, druga malo manje.
-u Kiki već naveliko prodaju božićne pizdarije!
-Violeta iz Big Brothera nabraja hrvatske padeže: ja, ti, on, ona, ono, mi, vi, oni.

30.10.2006. u 17:41 • 6 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters