Za početak, da i virtualno zaželim: Danči, sretan ti rođendan. Kao spoj osnovne tematike bloga i počasti prijateljici slavljenici, a uz dužno očuvanje privatnosti bližnjih, evo i prigodne sličice naše male Danijele kako životinjski proždire falafel. Doživjela još mnogo falafela!
Možda da sljedeći put ne kupuješ onu masnu drogu od čipsa i bake rollsa, nego neke bučine sjemenke, bademe i prirodni čips od jabuke? Još sam napuhnuta od svega, a kole u meni ima svoj vlastiti tulum.
Inače, koliko god mi Kar-lo-vač-ko trenutno bilo prijatelj i skroz je istisnulo Žuju, ne mogu ne primijetiti da dijele isti day after efekt mučnine. Kad ćemo zarađivati toliko da za roćkas možemo častiti Pilsnerima, Leffeima, Paulanerima i sličnim blagotvornim napicima?
Ovih dana se u mojoj kuhinji kuhalo sve u šesnaest, ali iznevjerit ću čitateljska očekivanja i neću ulaziti u recepture. U subotu se pekla rijetka pojava na našem placu - divlja orada s krumpirom u pećnici. Fuj anemične celulitne uzgojne orade.
A u nedjelju, inspirirana nedavnim prilogom u Jutarnjem o istarskoj kuhinji, kao i skorašnjim koncertom Gustafa za Martinje, koji tradicionalno ne propuštam, radila sam svoju varijantu žgvaceta od piletine.
Danas, u sklopu akcije "zdravim ručkom poništimo djelovanje pol kile kulenove seke pojedene za doručak" radim miso juhu.
I dalje se zabavljam Power Rangersima i sapunicama, silim se učiti Solara, ne mogu do Kviska, i dalje nemam svoj mirovinsko-stažni društveni status i parazit sam na Filipovom zdravstvenom. Hoće još netko osim prošlogodišnjeg trio fantastikusa na Gustafe? Meni su to, mislim, 4. ili 5. martinjski Gustafi za redom i mislim ih pohoditi dok su živi. Dilema mi je što pijuckati ove godine. Prošlogodišnja Matoševićeva Alba nije u dobrom sjećanju. Hm, hm. Crno ili bijelo, uopće?