Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

petak, 08.09.2006.

I bi gulaš!

Gulaš

Moram se pohvaliti da sam diplomirala gulaš!
Nije mi to bio prvi, ali taj jučerašnji je napokon ispao posve zaokružen, pače savršen (reče Filip).
Eto, sad kad sam to ostvarila, moram okrenuti novi list i posvetiti se drugim životnim ciljevima. Npr. završetku prokletog magisterija ili prijevoda glupog trećerazrednog krimi-sudskog TV filma na temu amiša (Halo?! Svjedok!!!) do zadanog roka u utorak ujutro. Ali bitno je da sam ja gulaš svladala.

Varijacija na temu gulaš je mnogo, ali ovaj tzv. gorički mi je nekako najdraži. Domaćice, pozornost:
na puno bučinog ulja popržiti luk, dodati meso (juneći but) i nek se pirja. Kad smekša, dodati sve ostalo - hrpu krumpira, crno vino, feferončić, nasjeckan paradajz, paradajz iz tube, par kapi brendija, crvenu papriku, sol, papar, vodu, brižnost i ljubav. Dugo krčkati na laganoj vatri.

I za kraj:

U životu zicer kad fulaš,
utješit će dobar te gulaš.

08.09.2006. u 10:32 • 3 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters