BLAGDANSKI KOLAČI -8
Pozdrav!
Još jedni keksići u nizu, malo modernija verzija koju će vaši tinejdžeri itekako cijeniti! KEKSI S KIKIRIKI MASLACEM Gotovi su za tren, a možete ih kombinirati sa čokoladom ili marmeladom.Kako god ih ispekli, s čime god kombinirali ovi keksi su svakako još jedna slatka priča u kojoj morate uživati! Probajte ih i vi! Sastojci potrebni za izradu keksa: 100 g omekšalog maslaca 100 g kikiriki maslaca 100 g šećera 100 g smeđeg šećera jaje žlica arome od vanilije 1/2 žličice soli 1/2 žličice sode bikarbone 200 g glatkog brašna Izradite maslace i šećer mikserom, dodajte jaje i na kraju brašno. Od tijesta radite male kuglice koje blago palcem pritisnite da ostane rupica za čokoladu ili marmeladu. Složite ih s razmakom u lim te pecite na 180*C oko 14 minuta. Kada ih izvadite još malo prstom pritisnite da se formira rupica dok su još topli. Napunite ih rastopljenom čokoladom, marmeladom, nutellom... Hrskavi su, mirisni i posebni, kušajte ih i vi! Servus i uživajte:) Oznake: blagdanski kolači, kikiriki, čokolada |
KIKIRIKI TORTICE
Pozdrav svima!
Maslac od kikirikija nije baš bio namirnica koju smo često koristili u vrijeme našeg odrastanja, ali danas je dostupan svima. Imam nekoliko recepata za ukusne keksiće čiji je glavni sastojak maslac od kikirikija, ali nedavno sam vidjela ove male slatke tortice koje sam morala napraviti svojim curkama. Vrlo su jednostavne, a opet tako predivne i ukusne. Ne mogu ih nazvati kolačem, mada su bolje od većine njih. Dakle, nazovimo ih slasticom i krenimo s pripremom! Odlučila sam isprobati dvije varijante i obje su ispale dobro, pa vi sami odlučite koja vam je ljepša. Jedne sam stavila u obične male čašice za minjone, a drugi dio smjese u silikonski kalup za bombone. Sastojci potrebni za slasticu: 100 g čokolade 3 žlice kikiriki maslaca 2 žličice otopljenog običnog maslaca Posebno otopite čokoladu, a maslace otopite i pomiješajte u jednu smjesu. Postupak: Silikonske kalupiće sam prvo napunila do pola čokoladom, pa onda maslacem. Čašice sam napunila smjesama i malo čačkalicom prošarala da dobijem ljepše motive. Obje verzije sam stavila u škrinju da se dobro zamrznu, mada sam bila skeptična da li će se dati lijepo izvaditi iz kalupa. Tortice su ispale jako dobro, vrlo su dekorativne i mmmmmmm tako ukusne :) Servus :) Oznake: kolači, kikiriki, čokolada |
KIKIRIKI PLOČICE
Pozdrav svima!
Možda je baš danas dan da pokušate napraviti ove fine pločice, kažem napraviti jer je ovo desert koji se ne treba peći. Čokoladne pločice s kikirikijem su brz i jednostavan desert s mramornim efektom zbog kojeg, morate se složiti, izgledaju fantastično. Kombinacija čokolade i kikirikija nam uvijek daje jedan nevjerojatan slatko-slani okus koji jednostavno morate voljeti! Sastojci potrebni za podlogu: 200 g Digestiv keksa (čajni kolutići, integralni keksi...) 50 g maslaca 120 g kikiriki maslaca Kekse usitnite, prelijte maslacem i dodajte kikiriki maslac te dobro promiješajte. Rukama ih utisnite u manju posudu cca. 20x20 centimetara. Čokoladni preljev: 200 g čokolade 60 g maslaca od kikirikija Na pari otopite čokoladu i dodajte joj 30 g maslaca od kikirikija. Kada ste dobili finu glatku kremu prelijte je preko podloge od keksa. Ostatak maslaca od kikirikija tj. 30 g otopite na laganoj vatri i žlicom stavljajte na čokoladnu kremu. Pazite da lagano radite nepravilne oblike da ih možete nožem prošarati i dobiti predivan mramorni efekt. Kada se desert ohladi spreman je za serviranje, a osobito ćete njime usrećiti mlade i sve one koji se tako osjećaju:) Servus i uživajte:) Oznake: kikiriki, pločice, čokolada |
KEKSI S KIKIRIKI MASLACEM
Pozdrav svima!
Sretan rođendan mojoj Kati:) Danas dijelim s vama recept za interesantne i ukusne kekse s okusom maslaca od kikirikija. Malo su drugačijeg okusa od keksa koje inače radim, ali baš taj njihov slano-slatki okus me je potpuno oduševio. Gotovi su za tren, a možete ih kombinirati sa čokoladom ili marmeladom.Kako god ih ispekli, s čime god kombinirali ovi keksi su svakako još jedna slatka priča u kojoj morate uživati! Probajte ih i vi! Sastojci potrebni za izradu keksa: 100 g omekšalog maslaca 100 g kikiriki maslaca 100 g šećera 100 g smeđeg šećera jaje žlica arome od vanilije 1/2 žličice soli 1/2 žličice sode bikarbone 200 g glatkog brašna Izradite maslace i šećer mikserom, dodajte jaje i na kraju brašno. Od tijesta radite male kuglice koje blago palcem pritisnite da ostane rupica za čokoladu ili marmeladu. Složite ih s razmakom u lim te pecite na 180*C oko 14 minuta. Kada ih izvadite još malo prstom pritisnite da se formira rupica dok su još topli. Napunite ih rastopljenom čokoladom, marmeladom, nutellom... Hrskavi su, mirisni i posebni, kušajte ih i vi! Servus i uživajte:) Oznake: kikiriki, keksi, čokolada |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |