Gurmanka

10.11.2016., četvrtak

JAJE NA OKO

Pozdrav!
Danas dijelim s vama recept kolača koji radim već godinama i još uvijek uživam u njegovim okusima.
Malo sam promijenila prvobitne sastojke i prilagodila svojem ukusu tako da se sastoji baš od svih mojih omiljenih namirnica.
Najbolji biskvit (bez brašna), posebna krema i voće s kojim uvijek rado kombiniram svoje slastice.
Rezultat je predivan kolač, lagan,kremast i doista osvježava te preporučam svima da ga isprobate!
Sastojci potrebni za biskvit:
9 jaja
prašak za pecivo
180 g šećera
180 g čokolade
Bjelanjke miksajte sa šećerom, a žumanjke s praškom za pecivo.
Otopljenu čokoladu dodajte žumanjcima, pa sve skupa lagano ručno sjedinite s bjelanjcima.
Biskvit izlijte u podmazanu tepsiju dimenzija 38 x 25 cm i pecite na 200*C te ostavite da se ohladi.
Krema:
3 pudinga od vanilije
9 žlica šećera
litra mlijeka
300 ml slatkog vrhnja
veliki kompot od marelica
2 preljeva za torte (svijetla)
Skuhajte kremu od mlijeka, pudinga i šećera te ostavite da se ohladi.
Izrađeni šlag lagano ručno dodajte u kremu i premažite preko biskvita.
Sada si lagano iscrtam trag po kojem ću kasnije rezati kocke i u sredinu svake stavim polovicu marelice iz kompota.
Preljev:
Dva preljeva za torte priredite prema uputstvu i lagano ravnomjerno prelijte preko cijelog kolača.
Ostavite ga da se dobro rashladi, narežite na kocke i uživajte u svježini i okusu ovog laganog kolača s marelicama!
Servus i u slast :)









Oznake: kolači, marelice, jaje na oko


- 09:03 - Komentari (35) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO