Domaće kiflice
Dobro vam jutro,dragi moji! Danas imam jedan poseban recept, za posebne kiflice. Najbolje su tople, a obavezno ih grickajte u dobrom društvu, uz dobar film, knjigu... Mekane su, hrskave i izazivaju "ovisnost" jer kada ih probate od te ovisnosti se nećete tako lako izliječiti! Sastojci za tijesto:1 kg glatkog brašna 1 žlica soli 1 žlica šećera 2 dcl ulja 6 dcl mlakog mlijeka ( 2 dcl za kvas - 4 dcl u brašno) 1 svježa germa Napraviti prvo kvas: U 2 dcl toplog mlijeka razmutiti šećer i germu(ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah u 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti. Svaki kiflić premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180*C. Meni su najbolji kada su prazni ali svakako ih možete puniti po želji. Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno. Javite kako su vama ispali! Servus :) Oznake: domaće kiflice, pecivo |
< | studeni, 2015 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |