Dobro vam jutro,dragi moji!
Danas imam jedan poseban recept, za posebne kiflice. Najbolje su tople, a obavezno ih grickajte u dobrom društvu, uz dobar film, knjigu... Mekane su, hrskave i izazivaju "ovisnost" jer kada ih probate od te ovisnosti se nećete tako lako izliječiti!
Sastojci za tijesto:1 kg glatkog brašna
1 žlica soli
1 žlica šećera
2 dcl ulja
6 dcl mlakog mlijeka ( 2 dcl za kvas - 4 dcl u brašno)
1 svježa germa
Napraviti prvo kvas: U 2 dcl toplog mlijeka razmutiti šećer i germu(ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah u 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti. Svaki kiflić premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180*C. Meni su najbolji kada su prazni ali svakako ih možete puniti po želji. Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno. Javite kako su vama ispali!
Servus :)