Gradska pahuljica

Isplativost!!!

Opet smo se posvađali... pa ovo je nevjerovatno... ne sjećam se zadnji put kad je prošlo mjesec dana bez svađe neke! Dobro, sjećam se dana kada nije moglo proći ni tjedan dana :-) Kad on ponovno, po ne znam koji put, i bezuspješno naravno, pokušava nabaciti onaj svoj glupi macho stav da je on neki teški frajer i da "ne može uvijek biti po mome". A da barem nabaci taj stav kad uistinu i pokušam malo izmanipulirati njime, ne, tad to niti ne skuži (kad smo mi žene vješte), a kad ga ja ZAMOLIM da mi izađe u susret i pomogne s nečim, on misli da ja igram igrice. Pa to samo neki glupi muškarac može napraviti!

Da krenemo ispočetka, moj dragi je jučer bio sav namrgođen i nerazgovorljiv jer (a) danas je išao ponovno na ispit koji je (kao) zbog mene pao (yeah, right), (b) ja sam dobila 5 iz svog ispita, i ovaj drugi koji sam imala prekjučer sam super napisala, pa je naravno, i sam je priznao, ljubomoran, (c) dok on uči i radi ja šećem gradom (sorry što si nakon 2 ispita dam jedan dan oduška).
Ja, s druge strane, sam bila odlične volje. Danas sam imala neke stvari za obavit po gradu i pojadala sam mu se kako neću uspjeti sve to obaviti s autom jer mi pronalazak parkinga u okolici centra grada nikad nije išao, a bojim se ići sama u one garaže. Kako navečer idem na španjolski u njegovom kvartu, pitala sam ga jer bi me on mogao odvesti doma jer mi je kasno za ići sama. Njegov odgovor je bio: NE?!?!? Molim??? Naravno da sam poludjela. On je objasnio kako to njemu nikako nije ISPLATIVO, ići naprijed-nazad. Nisam mogla vjerovati, ma ni sada ne vjerujem da mi je tako nešto odgovorio. Ne razumijem! Ja uistinu nisam tip cure koju dečko stalno treba vozikati, niti to ikada tražim, i ne mogu vjerovati da je on uistinu izrekao ove riječi koje je izrekao.

Danas, naravno, nakon što je položio ispit, odlične je volje i ne želi razgovarati o onome jučer. I nadodaje da kad ja "s tim tonom" od njega nešto tražim, ne mogu očekivati da će on to i napraviti. Ma koji jebeni ton? Ja sam bila odlične volje, on je bio taj koji je bio mrzovoljan i ogorčen i sam je "izmislio" neki nepostojeći ton. Ja pokušavam normalno razgovarati s njim da uvidi da je u krivu, no on opet zauzima macho stav. Ne mogu ja manipulirati, bla bla bla... Ma koja manipulacija, pa to je bila molba! Od cure koju navodno voliš! Ne, on i dalje tupi svoje, ja vidim gdje je nastao nesporazum, ali ne želim "zaboraviti" na to i praviti se da se to nije dogodilo. Jer je. I ako će se još događati, nemamo o čemu razgovarati. Ikad. Mislim, što će ti dečko, ako ti neće pomoći kad ga zamoliš?? I to zato što mu se ne da i NIJE ISPLATIVO. Prokleti ekonomist. Rekla sam mu da mu ja mogu ubuduće plaćati benzin, ali očekujem da to i on napravi kad ću ga sljedeći put voziti negdje -- izvan Zagreba, jer na te udaljenosti uvijek idemo mojim autom. I nikada nisam tražila lovu za benzin. Pa s njim želim živjeti do kraja života, ne pada mi na pamet žicati lovu od njega. I uopće nije stvar u lovi, ako je itko ima, to je on. Ne troši svoju plaću ni na što!

Uporno je ponavljao kako mu se ne da raspravljati i rekao mi da odem doma. I to sam i napravila. Okrenula sam leđa i otišla. Ne mogu, neću zaboravljati takve stvari. Ne želim da misli da je to u redu. Jer nije. I činjenica da je jučer bio loše volje predugo je bila isprika za sve njegove gluposti. Želim čuti da mu je žao, a ne da mu se ne da raspravljati. Želim da mi kaže da se to nikada neće ponoviti, a ne da želi da odem doma. Želim da prestanemo imati takve glupe probleme, da prestane biti svako malo loše volje, da prestane glumiti frajera, da prizna sam sebi i meni da se volimo, koliko god ga to zastrašivalo. Ne želim tratiti ove zadnje dane studentske "bezbrižnosti" na tugu... Ne želim ovo proljeće provesti sama. Tužna. Depresivna. Imam pravo na sreću. I zahtijevam da mi se to pravo ispuni. Imam pravo zahtijevati, zar ne? Samo ne znam od koga. Tko je nadležan u ovom sudu sreće i ljubavi? Kome da se obratim?


07.03.2007., 22:21 || Komentari (1) || Isprintaj || ^ || #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.