golly&bossy

četvrtak, 31.12.2009.

U Australiji smo je već dočekali

Dragi Naši,
dok vin u Staren Kraju još činite francusku za doček, nama u Australiji 2010. je već došla. I možemo reć da zasad ni loša. Neka takva i boja bude i Vama i našiman čitateljima.
Vaši


Stari Kraj


Australia

P.S. Vatromet na Sydney Bridge je bi spektakularan!

- 15:54 - Komentiraj (4) - Isprintaj - #

subota, 26.12.2009.

Dvostruko spiralno stubište/Double spiral staircase

Dragi Čitatelji
nakon što smo kolektivno otvorili Muzej suvremene umjetnosti (klik) zaputili smo se na redovno hodočašće u Graz.
Prošli put ste mogli pratit naše grazerske avanture u potrazi za dvostrukim spiralnim stubištem (klik), a ovi put vas moramo obavijestit da smo ga našli!!!!! Vou vou, jei je!!! I najpredobro je. Obavezno pogledati. O-ba-ve-zno!!!
Nać ćete ga u Hofgasse 15, odma nasuprot katedrale, samo par koraka uzbrdo od Opere.

View Larger Map

Last time we were in Graz you could follow our adventures while we were searching for the double spiral staircase in Graz. This time we found it!!!!! Wow, wow, yeah, yeah!!!! And it is superdupergreat. A must see!
You’ll find it on Hofgasse 15, right across the cathedral, just few steps up from the opera house.

Inače, Graz je dvi sedmice prin Božića bi krcat turista i imali smo sriće što smo došli i slikali dvostuko spiralno stubište kad po njemu ni bilo nikoga. Taman smo išli ća kad je u njega nahrupila grupa Poljaka.
Kroz ova vrata uđete u dvor...
double spiral staircase graz
Two weeks before Christmas Graz is packed with tourists and we were lucky to get to the double spiralal staircase when it was empty. Just as we left a large Polish group arrived.
So, you go through this gate into the courtyard…

...i tamo je u kuli...
double spiral staircase graz
…and there it is, in the tower…

...kroz ova vrata.
double spiral staircase graz
…through this door

...a onda vam se dvostruko spiralno stubište otkrije u svoj ljepoti gotike, starinskih zamagljenih stakala, geometrijske i organske apstrakcije (klik na sliku za veću sliku).
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
double spiral staircase graz double spiral staircase graz
…and then the double spiral staircase reveals itself in all the beauty of gothic, old fashioned blurry glass and geometric and organic abstract art

I na kraju znamo da vas zanima što smo kupili. Nismo puno, ali je sve već kultno i legendarno. Prvo je šubara koja nas podsjeća na naše djetinjstvo u Rusiji i kakvu smo sličnu lani imali cilih sedam dana prin nego smo je izgubili (klik, klik, klik). Drugo je jaketa prigodno nazvana Tribute to Michael Jackson i za nju ne treba riči nego još samo bila rukavica optočena šljokicama.
Photobucket
And finally we know you are interested in what we bought. It’s not much but those are already cult and legendary objects. First it is a faux fur hat that reminds us of our childhood in Russia. We had one like this last year but we lost it within one week (click). The other thing is a jacket we named The tribute to Michael Jackson. No need to talk about it a lot.

Vaši

- 21:33 - Komentiraj (4) - Isprintaj - #

srijeda, 16.12.2009.

Blogerski lanac sreće/Bloggers luck chain

Dragi Naši
iako uglavnom smatramo da se svit vrti kolo nas tj. kolo gollyh&bossyh, ima dana kad se zapitamo je su li zapravo golly&bossy ti koji se vrtu i onda naiđu na iste stvari. Kako i misec na nebu koji se svaku 24 ure nađe iznad Sydneya naprimjer.
Jesmo li mi našli ježa (klik) ili je jež naša nas? Naša prijateljica i blogerica 5 things a day rekla bi da je jež naša nas jer tako nju lisica proganja već misecima po blogu.

Ne znamo što o ovemu misli naša druga prijateljica i blogerica bez brige i pameti lapsuscalami, ali ona je preko bloga Passover došla do bloga Ljupkin nakit. Onda je s blogeričinom mamom dogovarala isporuku, ostavila nam iznenađenje i tako je na naš dlan, na našu bursu i u naše srce uša ovi jež.

jez na dlanu

bag

jez

I ko je koga naša sad više nema veze. Glavno da smo zajedno.

Vaši


As a genuine golly&bossy most of the time we think that the universe revolves around us. But there are days when we ask ourselves is it golly&bossy that are traveling around and eventually get to the same things. Like Moon that every 24 hours comes above e.g. Sidney.

Have we found the hedgehog (click) or it found us? Our friend and blogger 5 things a day would answer that the hedgehog found us because there is a fox that keeps running after her on her blog for months now.

We don't know what our other friend lapsuscalami thinks about her, but through the style blog Passover she found Ljupkin nakit. Then she aranged the delivery with the help of the blogger's mum, left us a little surprise and that is how this hedgehog found his way to our palm, our bag and into our heart.

- 22:40 - Komentiraj (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.12.2009.

Otvorili smo Muzej suvremene umjetnosti 2

Dragi Obožavatelji,
evo smo došli sebi i od otvaranja i od grazovanja i sad možemo dovršit započeti post (klik)

Ovako dakle to izgleda po noći.
Photobucket

Ovo je kad su otvorili vrata i pustili narod unutra. A svi živi su se pojavili. U principu otvaranje MSU isto je kako Noć muzeja samo što je ovi put ekipa bolje obučena.
Photobucket

Ovo smo i u prošlem postu komentirali. Najlipše obučena žena u zgradi MSU. Prekrasna Indijka u prekrasnom sariju. Iskomplimentirali smo je da najlipše obučena žena u zgradi, a ona nama da se divi našem ukusu i kako smo prepoznali kvalitetu u masi :)
Photobucket

Aha, spiza. Gnocchi ili njoki raspravljalo se u komentarima prošlog posta. Mi mislimo da su njoki tuđica koja je već sastavni dio jezika i da se zato piše njoki, a ne gnocchi. Isto kako što pišemo i govorimo špageti ili štrudla ili baklava ili palačinka ili šnicla ili gulaš ili lepinja.
Ali etimologija ovde ni bitna. Bitno je to da je MSU naplaćiva mousse i njoke. Razumimo da je kriza i sve, ali radije nemoj dat ništa nego naplaćivat. To kako da je nama rođendan i da gostima naplaćujemo tortu i voćnu salatu.
Photobucket

Ova gospođa je isto bila fascinantno obučena. Prvo, imala je šešir što je danas poprilična rijetkost, a drugo, u šešir su zataknuta pera. Genijalno.
Photobucket

Malo kinetičke umjetnosti, da se vidi da nismo gledali samo kako je ko obučen.
Photobucket

E ovde se vidi kakva je bila atmosfera. Svi su bili vedri, veseli i nasmijani. Sijedi gospodin u sakou i crnoj majici čak nam je i namignu kad je skuži da smo ga slikali.
muzej suvremene umjetnosti

Ne može se bez Starega Kraja. Jedanaesta rečenica Gorkog Žuvele.
Photobucket

Dvosmjerni bicikl Ivana Ladislava Galete (usp. klik)
Photobucket

Ovo je bilo najluđe. Odjedanput se kroz izložbene prostore prolomilo gromoglasno “krš”. Svi smo pojurili tamo i imali što vidit. Ova instalacija od stakla i čaša vode je pukla. Vjerojatno je u onoj gužvi netko malo dotaknu sve skupa i prominila se statika.
Danas smo u Dnevniku primjetili da su stavili onu ogradicu oko objekta. Dobro su se i sjetili.
Photobucket

Čuveni tobogan. Nismo se spustili jer je bila gužva, ali s obzirom da smo redoviti po muzejima imat ćemo još puno prilika.
Photobucket

Platon nas uči da je vidljivi svijet samo odraz ideje tj. sjena, a umjetnost je sjena sjene. Što je onda refleksija slike s ekrana u staklu?
Photobucket

Ljubav je... ...poljubac na tisuću malih žaruljica.
Photobucket

Jel' da da ove fotelje dole podsjećaju na logotip za Google Chrome?
Photobucket

Philip Corner: Piano-bed
Photobucket

I na kraju ponovimo kako je ovo bila jedinstvena prilika da se golly&bossy nađu na istom mistu u isto vrime. Naravno, svojim pojavama uveličali smo otvaranje: bili smo nadasve šesni, jedni u crnon kožnon jaketi i tacima od 25 centimetri, a drugi u crnon vesti i zelenin postolima. A što smo kupili u Grazu doznajte u sljedećim nastavcima.

Vaši
golly&bossy

- 00:40 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #

subota, 12.12.2009.

Otvorili smo Muzej suvremene umjetnosti!

Dragi Obožavatelji,
otvaranje Muzeja suvremene umjetnosti vaši golly&bossy kao muzeolozi/kunsthisteričari nikako nisu mogli propustiti i zato su se tamo pojavili u punom sastavu! Budući da golly&bossy sutra u punom sastavu idu i na hodočašće u Graz za sada ovdje samo slike, bez teksta.

Photobucket

Photobucket

Ovo ne možemo ne prokomentirat. Najlipše obučena žena u zgradi MSU. Prekrasna Indijka u prekrasnom sariju. Iskomplimentirali smo je da najlipše obučena žena u zgradi, a ona nama da se divi našem ukusu i kako smo prepoznali kvalitetu u masi :)
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

muzej suvremene umjetnosti

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Da rezimiramo: fensišmensirali smo se naveliko, vidjeli i bili viđeni, svi su se htili s nama družit i općenito bilo nam je prva liga. Neka živi Muzej suvremene umjetnosti!

Vaši
golly&bossy

- 00:10 - Komentiraj (7) - Isprintaj - #

subota, 05.12.2009.

Dragi sveti Nikola.../Dear saint Nicholas...


...naša čizma je spremna
Photobucket

...our boot is ready

- 19:22 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #

srijeda, 02.12.2009.

golly&bossy@PetShopBoys

Dragi Naši,
kako što smo spomenuli (klik) iza nas je jedan sadržajni vikend. A zucker zu letzt bili su Pet Shop Boysi – grupa našega djetinjstva.

Kad smo Min bili mali nekim čudom smo nigdi čuli Pet Shop Boyse i jadno su nan se svidili. Isto tako, kad smo Min bili mali najkul novine bile su Bravo. Kako su Naši bili štedišni, ulagali u matune i cimenat i ignorirali frivolnosti tako nam nikad nisu dali solde za kupit Bravo kojo je u to doba bilo stvarno skupo. Bravo je kupovala naša prijateljica Sandra koja je po ormaru lipila postere Brosa (ko se njih više sjeća?), a min smo se usrićili jer nan je dala poster Pet Shop Boysi koje je ona prezirala. Sjećamo se, bi je to jedan žuti poster.

U to ime obukli smo retro žutu majicu na kazete i podabukli retro disko nikice (kad smo bili mali nosili smo isto nikice).
Photobucket

Bili smo uvjereni da super izgledamo, ali kad smo došli isprid Cibone pozelenili smo od zavisti. Jer tamo su bili umri muški fanovi s stošcima na glavi. Doh! Što se min tega nismo sjetili.
Photobucket Photobucket

Ovo čekamo da počme koncert i ogledamo se kolo sebe. Sve je bilo puno ekipe s Mudroslovnega fakulteta, a unutar tega bili su i podskupovi “okorjeli rejveri” i “darkeri”. Bože, di su se “okorjeli rejveri” dosad skrivali, stvarno ih nismo vidili odavna?
Photobucket

Photobucket

A onda je počelo. Heart
Photobucket

Love etc (Don’t have to buy) A house in Beverly Hills, (Don’t have to have) Your daddy paying the bills, (Don’t have to live) A life of power and wealth, (Don’t have to be) Beautiful but it helps
Photobucket

Photobucket

Go west
Photobucket

Suburbia
Photobucket

I još slika za koje smo zaboravili uz koje pjesme su bile:
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Konfeti za kraj
Photobucket

A ovo je bi moment koji nas je oduševi (ni naša slika, našli smo je na Flickru). Mislimo da je to bilo za New York City Boy kad su plesači imali kostime u obliku newyorških nebodera, a Chris Lowe je zaplesa s njima u jaketi optočenoj zrcalima. U ten trenutku smo shvatili da: a) u sljedeće maškare se maškaravamo u newyorški neboder, i b) u sljedećem životu želimo bit cool gay koji nosi jaketu optočenu zrcalima
Photobucket

Još ćemo samo reć na kraju da su svi bili sretni i plesali i mahali i pljeskali i da je bilo puno, ali taman da nas niko ne tiska i da Pet Shop Boysi imaju boli glava crnega plesača.

U iščekivanju sljedećih maškara i sljedećega života Min Vas pozdravljamo. A pozdravljamo i ZGBLAĆANINA koji je u prošlen postu hoti čitat o koncertu.
Stojte dobro
Vaši

- 00:42 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #