golly&bossy

ponedjeljak, 14.12.2009.

Otvorili smo Muzej suvremene umjetnosti 2

Dragi Obožavatelji,
evo smo došli sebi i od otvaranja i od grazovanja i sad možemo dovršit započeti post (klik)

Ovako dakle to izgleda po noći.
Photobucket

Ovo je kad su otvorili vrata i pustili narod unutra. A svi živi su se pojavili. U principu otvaranje MSU isto je kako Noć muzeja samo što je ovi put ekipa bolje obučena.
Photobucket

Ovo smo i u prošlem postu komentirali. Najlipše obučena žena u zgradi MSU. Prekrasna Indijka u prekrasnom sariju. Iskomplimentirali smo je da najlipše obučena žena u zgradi, a ona nama da se divi našem ukusu i kako smo prepoznali kvalitetu u masi :)
Photobucket

Aha, spiza. Gnocchi ili njoki raspravljalo se u komentarima prošlog posta. Mi mislimo da su njoki tuđica koja je već sastavni dio jezika i da se zato piše njoki, a ne gnocchi. Isto kako što pišemo i govorimo špageti ili štrudla ili baklava ili palačinka ili šnicla ili gulaš ili lepinja.
Ali etimologija ovde ni bitna. Bitno je to da je MSU naplaćiva mousse i njoke. Razumimo da je kriza i sve, ali radije nemoj dat ništa nego naplaćivat. To kako da je nama rođendan i da gostima naplaćujemo tortu i voćnu salatu.
Photobucket

Ova gospođa je isto bila fascinantno obučena. Prvo, imala je šešir što je danas poprilična rijetkost, a drugo, u šešir su zataknuta pera. Genijalno.
Photobucket

Malo kinetičke umjetnosti, da se vidi da nismo gledali samo kako je ko obučen.
Photobucket

E ovde se vidi kakva je bila atmosfera. Svi su bili vedri, veseli i nasmijani. Sijedi gospodin u sakou i crnoj majici čak nam je i namignu kad je skuži da smo ga slikali.
muzej suvremene umjetnosti

Ne može se bez Starega Kraja. Jedanaesta rečenica Gorkog Žuvele.
Photobucket

Dvosmjerni bicikl Ivana Ladislava Galete (usp. klik)
Photobucket

Ovo je bilo najluđe. Odjedanput se kroz izložbene prostore prolomilo gromoglasno “krš”. Svi smo pojurili tamo i imali što vidit. Ova instalacija od stakla i čaša vode je pukla. Vjerojatno je u onoj gužvi netko malo dotaknu sve skupa i prominila se statika.
Danas smo u Dnevniku primjetili da su stavili onu ogradicu oko objekta. Dobro su se i sjetili.
Photobucket

Čuveni tobogan. Nismo se spustili jer je bila gužva, ali s obzirom da smo redoviti po muzejima imat ćemo još puno prilika.
Photobucket

Platon nas uči da je vidljivi svijet samo odraz ideje tj. sjena, a umjetnost je sjena sjene. Što je onda refleksija slike s ekrana u staklu?
Photobucket

Ljubav je... ...poljubac na tisuću malih žaruljica.
Photobucket

Jel' da da ove fotelje dole podsjećaju na logotip za Google Chrome?
Photobucket

Philip Corner: Piano-bed
Photobucket

I na kraju ponovimo kako je ovo bila jedinstvena prilika da se golly&bossy nađu na istom mistu u isto vrime. Naravno, svojim pojavama uveličali smo otvaranje: bili smo nadasve šesni, jedni u crnon kožnon jaketi i tacima od 25 centimetri, a drugi u crnon vesti i zelenin postolima. A što smo kupili u Grazu doznajte u sljedećim nastavcima.

Vaši
golly&bossy

- 00:40 - Komentiraj (0) - Isprintaj - #