god was never on your side

21.01.2014., utorak

just don't give up on me I won't let you down no I won't let you down

dobro došli na let 201. dobro došli na jedino mjesto tame. pozdravljamo vas sa smiješkom i pljeskom. ugodno se smjestite. dugačak je put do ostvarenja sreće. dug je put do sunca. ali vrlo kratak do zvijezda. i vaših osmjeha. vaših suza. malo je vjerojatno da ovo neće završiti u paklu. bez boli. loših sjećanja. loših iskustava. sve što se jednom ovdje desilo nije se ponovilo dvaput. u letu 201.

nije bilo teško. nije bilo boli. sve je bilo gorko. gorki okus. gorko stvaranje svega. gorak je život. neprekidna borba. stalni porazi. ništa pozitivno. život je kao bal. pjesma. glazba. ples. pod maskama. ispod lijepih maski. nasmiješenih. sretnih. a iza njih? nema ničega. prazna duša. više lica u jednoj osobi. razočarali su mnogi. samo obrisi smiješka. lažnoga. razmazani dio šminke. šminka koja sakriva svo zlo u nama. kako je vrijeme odmicalo. maske su popuštale. debeli sloj šminke se topio. sve je stalo na tren. sve je isplivalo na površinu. i jednom trenu. kao da je netko pokucao na vrata. tada je sve palo i razbilo se. tada je svijet polako odlazio. sve sjajne oči. te noći su blistale. kao lampe.

te noći. svi su pokušali biti savršeni. prikriti rukama svoja lica. pokušali su biti ono što zaista nikada nisu bili. savršeni. savršeni u očima drugih. postajalo je sve mračnije. tamo duboko u ljudima. skrivao se bijes. užas. strah. kao da su zavezani lancima. bez hrabrosti pokazati što zaista jesu. pokazati pravo lice. skinuti lutkino lice. tada nitko nije shvaćao što se je zaista dešavalo. nije više bilo bala. sve se je pretvorilo u ples siromaha. u ples ljudi bez duše. ples visoko uzdignutih gubitaka. bilo je žalosno. žalosno gledati sve te ljude kako gube razum.

svitala je zora. prve zrake sunca. tada su se sva svjetla ugasila. pravo zamračenje umova. mnogi nisu shvaćali. mnogi su bježali. gotovo su svi nestali iz velike plesne dvorane. iz dvorca sreće. iz dvorca smijeha. glazbe. staklene čaše su popucale. sve je nestalo u sjaju sunca. mnoštvo je svoje skrivanje zahvalilo noći. prigušenim svjetlima. znakovima tame. ali svaki dodir. sve se je vješto skrivalo rukama. proklete ruke.

svaki je korak bio novi potez. svaki treptaj neka nova nota. sve je bila melodija. sklad dobrih stvari. ispod strganih maski izašlo je mnogo čudovišta. vješto su se skrivali. vješto pobjegli. izbjegavali sve. skrivali poglede. nije to bajka. nema sretan završetak. sve je ostavilo svoj trag. ovdje nije bilo scene. idealnih glumaca. nije bilo pauze. izbrisanih događaja. nije bilo snova. sve se je samo u sekundi nestalo. onaj idealni trenutak.


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.