god was never on your side

12.02.2014., srijeda

This is for long-forgotten light at the end of the world horizon's crying the tears he left behind long ago

davno ispisane stranice. davno izgorjele svijeće. tinta je bila prolivena. mračni kutak sobe. jedva da je mjesečeva svjetlost dopirala u mračnu sobu. sobu punu prašine. sobu punu paučine. mala su se čudovišta u meni uzrujala. nemir je ponovno nastao. kaos u glavi. na trenutak sam zaklopila oči. lutala sam lukama. prešla sam mnoge oceane. zaronila u dubine. završila na nebesima. moji su snovi u trenutku bili pakao. slomili su me. ponekad bol nije prestala. ponekad strah nije nestao. vraćao se. vraćao se noćima. nestao jutrima. sve je ponekad izgledalo jednostavno.

vjerovala sam u snove. vjerovala sam da ću se probudit jednom iz ružnog sna. no ponekad je san bio stvarnost. tada sam bila najviše razočarana. tada sam najviše plakala. neki strahovi nikada neće prestati. sjećanja nikad neće pobjeći. čak i ono najgore nije moglo nestati. uspomene su s vremenom izgubile sjaj. pogledala sam u nebo. nije više bilo sjaja kao nekad. zvijezde su nestajale. gubile su se granice.

I'm friends with the monster that's under my bed
Get along with the voices inside of my head
You're trying to save me, stop holding your breath
And you think I'm crazy, yeah, you think I'm crazy





03.02.2014., ponedjeljak

so wake me up when it's all over when I'm wiser and I'm older all this time I was finding myself and I didn't know I was lost

putovali smo brodom. daleko. jako daleko. u ljepši svijet. pokušavali smo vratit osmjeh. pokušali smo zaboravit. barem na tren sve. pokušali smo zaustaviti vrijeme. barem na tren. plutajući smo gledali zvijezde. htjeli ih dohvatiti. tada nismo shvaćali kako je taj period bio jedan od najljepših koje smo preživjeli. na samoj pučini. daleko od svega. daleko od svih. daleko od svih razočaranja. daleko od sve boli. tada sam mislila da će sve prestati. da će na tren nestati. i zaista je.

bio je jedan od momenata kada sam iz čista mira samo počela plakati. sve se je nakupilo u meni. bilo je vrijeme tada barem na tren izbaciti sve ono što se je nakupilo u meni. makar u tihoj noći. suznih očiju čekati jutro. svakim danom je boljelo sve više. svake noći nova doza. samo da nestane. vraćalo se je. u snovima.

Those who wish to follow me
I welcome with my hands
And the red sun sinks at last into the hills of gold
And peace to this young warrior without the sound of guns



Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.