Picanha u pečnici

subota , 15.09.2012.

N akon godinu i nesto sitno dana otkrio sam jednostavni recept koji mi se jako svidio. Sve sto je potrebno je komadić picanhe i par kila krupne soli.
Picanha i malo soli
U posudu je potrebno nasuti prstohvat soli. Pa onda još kilu.
Picanha i malo soli
A onda postaviti picanhu sa bijelim dijelom prema gore. Tako se kod pečenja mast topi i ulazi u meso.
Picanha i malo soli
Meso treba još malo posoliti. To su na veliko zadovoljstvo obavili Dora i Nina. Ne moram ni napominjati da sam sol skupljao satima nakon ručka :)
Picanha i malo soli
Solju prekrivena picanha je sprema za pečenje
Picanha i malo soli
Nakon 50 minuta na jakoj vatri treba skinuti sol sa mesa.
Picanha i malo soli
Picanha i malo soli
I gotovo. Ako vam meso nije dovoljno slano uvijek možete dodati malo soli :)
Picanha i malo soli

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.