Komentari

gamba.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • alexxl

    Inače se i riba tako sprema, no razlika je što se umute bijelanjci u snijeg
    i to se pomješa sa solju, tako da se poslije može fino formirati i na ravnom protvanu i fino se zapeče i bude tvrdo.
    Baš ću probati ovo.

    avatar

    16.09.2012. (06:27)    -   -   -   -  

  • laki maratonac

    Kaj pa je to sused?? Prasetina. Na Gtranslate mi daje picanha prijevod ODREZAK FILETA. Onako na prvu ruku mi se čini svinja?? Jes ko što kaže prethodni komentator i HR je običaj peć ribu u soli, ali ovo mora da je ukusno. Ziher je sol za to jelo skuplja od mesa :)

    avatar

    17.09.2012. (08:42)    -   -   -   -  

  • Gamba

    Sused, znaš da se ovdje svinjetina ne jede. Samo teletina. A ovdje meso režu malo drugačije pa biftek režu na više dijelova (contra file, file mignon, alcatra, baby beef i picanha). Picanha je trokutasti komad mesa na stražnjem kraju bifteka koji teži između 1.2 i 1.7 kg a prepoznaje se po tankom sloju masnog tkiva zbog čega se i koristi za roštilj. Sol je ipak jeftinija od bifteka :) Kila soli košta nekih 7 kn a kila bifteka 90 kn.

    avatar

    18.09.2012. (00:52)    -   -   -   -  

  • laki maratonac

    Ček kako to misliš da se svinjetina uopće ne jede u Brazilu??? Pa kolko znam u argentini je hit i imaju je za izvoz čak :) Da da da pa sjećam kak si pričo da se biftek dijel na te regione :) If, imam za konstatirat da je sol nešto skuplja nego u HR al da je biftek skoro uduplo jeftiniji i da bi se isplatilo preselit. Pozdraviš društvo svoje doma pa se i vidimo uskoro!

    avatar

    18.09.2012. (14:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...