Inače se i riba tako sprema, no razlika je što se umute bijelanjci u snijeg i to se pomješa sa solju, tako da se poslije može fino formirati i na ravnom protvanu i fino se zapeče i bude tvrdo. Baš ću probati ovo.
16.09.2012. (06:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laki maratonac
Kaj pa je to sused?? Prasetina. Na Gtranslate mi daje picanha prijevod ODREZAK FILETA. Onako na prvu ruku mi se čini svinja?? Jes ko što kaže prethodni komentator i HR je običaj peć ribu u soli, ali ovo mora da je ukusno. Ziher je sol za to jelo skuplja od mesa :)
17.09.2012. (08:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sused, znaš da se ovdje svinjetina ne jede. Samo teletina. A ovdje meso režu malo drugačije pa biftek režu na više dijelova (contra file, file mignon, alcatra, baby beef i picanha). Picanha je trokutasti komad mesa na stražnjem kraju bifteka koji teži između 1.2 i 1.7 kg a prepoznaje se po tankom sloju masnog tkiva zbog čega se i koristi za roštilj. Sol je ipak jeftinija od bifteka :) Kila soli košta nekih 7 kn a kila bifteka 90 kn.
18.09.2012. (00:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laki maratonac
Ček kako to misliš da se svinjetina uopće ne jede u Brazilu??? Pa kolko znam u argentini je hit i imaju je za izvoz čak :) Da da da pa sjećam kak si pričo da se biftek dijel na te regione :) If, imam za konstatirat da je sol nešto skuplja nego u HR al da je biftek skoro uduplo jeftiniji i da bi se isplatilo preselit. Pozdraviš društvo svoje doma pa se i vidimo uskoro!
18.09.2012. (14:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Inače se i riba tako sprema, no razlika je što se umute bijelanjci u snijeg
i to se pomješa sa solju, tako da se poslije može fino formirati i na ravnom protvanu i fino se zapeče i bude tvrdo.
Baš ću probati ovo.
16.09.2012. (06:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laki maratonac
Kaj pa je to sused?? Prasetina. Na Gtranslate mi daje picanha prijevod ODREZAK FILETA. Onako na prvu ruku mi se čini svinja?? Jes ko što kaže prethodni komentator i HR je običaj peć ribu u soli, ali ovo mora da je ukusno. Ziher je sol za to jelo skuplja od mesa :)
17.09.2012. (08:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gamba
Sused, znaš da se ovdje svinjetina ne jede. Samo teletina. A ovdje meso režu malo drugačije pa biftek režu na više dijelova (contra file, file mignon, alcatra, baby beef i picanha). Picanha je trokutasti komad mesa na stražnjem kraju bifteka koji teži između 1.2 i 1.7 kg a prepoznaje se po tankom sloju masnog tkiva zbog čega se i koristi za roštilj. Sol je ipak jeftinija od bifteka :) Kila soli košta nekih 7 kn a kila bifteka 90 kn.
18.09.2012. (00:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laki maratonac
Ček kako to misliš da se svinjetina uopće ne jede u Brazilu??? Pa kolko znam u argentini je hit i imaju je za izvoz čak :) Da da da pa sjećam kak si pričo da se biftek dijel na te regione :) If, imam za konstatirat da je sol nešto skuplja nego u HR al da je biftek skoro uduplo jeftiniji i da bi se isplatilo preselit. Pozdraviš društvo svoje doma pa se i vidimo uskoro!
18.09.2012. (14:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...