folklorni

< listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



27.10.2010., srijeda

KUD „Ljuba voda“ sudjelovao na 7. županijskoj smotri folklora



Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije organizirala je u nedjelju 26. rujna 2010. u kino dvorani Ivanec 7. županijsku smotru folklora. Županijska smotra se sastoji od dva dijela i to: revijalni dio smotre i natjecateljski dio za sudjelovanje na državnoj smotri.

Već treću godinu za redom KUD „Ljuba voda“ prijavio se na revijalni dio smotre kojem su prisustvovali i KUD „Vidovec“ iz Vidovca te KUD „Mak“ iz Trnovca. Naši KUD-ovci predstavili su se sa odlično izvedenom koreografijom „Plesovi Zagorja“ koreografa Ninoslava Valjka i glazbene obrade Radojka Kadovića. Folklornu sekciju pripremio je Ninoslav Valjak, a tamburašku sekciju Radojko Kadović.

U natjecateljskom dijelu smotre nastupili su KUD „Hrvatskih željeznica“ Varaždin, KUD „Elizabeta“ iz Jalžabeta, KUD „Varteks“ Varaždin, „Varaždinski folklorni ansambl“ Varaždin, KUD „Vinica“ iz Vinice te KUD „Salinovec“ iz Salinovca. Cijelu smotru pomno je pratio stručni žiri koji je nakon smotre razmatrao nastupe svih Kulturno umjetničkih društava. Kako su naši KUD-ovci prošle godine dobili odlične komentare stručnog žirija, vjeruju da će i ove godine biti situacija biti slična jer su dobro odradili svoj posao i još jednom županiji pozitivno predstavili Ljubešćicu.

Svoj dobar nastup KUD-ovci su proslavili uz večeru u Ivonjskoj kleti.

Ljubeščica Info
- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.10.2010., utorak

KUD Husain u Čakovcu




U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice HKUU Međimurske županije, te KUD-a „Kaštel“ Pribislavec, u Centru za kulturu u Čakovcu održan je 23. i 24. listopada 2010. 17. Susret Hrvatskih folklornih ansambala na kojem je kao predstavnik Sisačko-moslavačke županije nastupio KUD Husain iz Husaina.

Predstavio se s dvije koreografije: Nas trojica iz četiri sela (pjesme i plesovi Banovine) i Urodila žuta dunja (pjesme i plesovi sjeverne Moslavine).

Stručno povjerenstvo u sastavu: dr. Stjepan Sremac, Vesna Zorić, prof. i Dražen Varga zadovoljni su predstavljenim plesnim, a osobito glazbenim uradkom gdje se osim tamburaškog sastava, istaklo sviranje i na tamburama samicama. Plesovi Banovine, svakako su osvježenje na susretima i smotrama, jer je to kraj koji je gotovo zaboravaljen, neistražen i neizvođen na sceni.

Voditeljica Slavica Moslavac već niz godina istražuju pjesme i plesove Banovine (Hrastovice, Budičine, Vuduševca, Gline, Ćuntića...) te značajnim odabirom stvorena je i koreografija pod nazivom Nas trojica iz četiri sela.

KUTINA
- 12:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.10.2010., subota

Prva godina rada sisačke SKD Prosvjete


Prvu godišnjicu djelovanja proslavit će u subotu sisački pododbor Srpskog kulturnog društva SKD Prosvjeta.Uz sisačku Prosvjetu nastupaju i pododbori iz Hrvatske Kostajnice, Gvozda, Malog Gradca, Vojnića, Petrinje, Daruvara, Garešnice, Okučana i Rijeke, a pridružit će im se i KUD Ivan Goran Kovačić Sisak te bošnjački KUD Nur. Ova smotra folklora u Kazalištu 21 počinje u 19 sati.

Sisak Info
- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2010., četvrtak

KUD LIPA SEMELJCI


Posjetite stranice KUDa Lipa Semelci .


- 19:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2010., subota

Izvorni folklor u 'Zrinskom'




Karlovac - Tradicionalna karlovačka smotra izvornog folklora ove nedjelje će se održati po 13 puta.
Nastupa 13 kulturno umjetničkih društava: 'Sveti Antun' iz Zadobarja, Mostanje, 'Sveta Ana' s Vučjaka, 'Zadobarje', 'Sveti Antun' Pokupska Dolina, 'Stative', 'Turanj', 'Mahično', 'Sveta Margaret'a Velika Jelsa, KUD 'Rečica' te kao gosti KUD-ovi 'Luka Lukić' iz Brodskog Varoša, 'Hrastovička gora' iz Petrinje te GKUD 'Požega'.

Ulaz u Dom oružanih snaga 'Zrinski' je slobodan, početak u 17 sati, a sve će prati tročlano stručno povjerenstvo iz zagrebačkog Instituta za etnologiju i folkloristiku.

Radio Mrežnica
- 19:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2010., petak

Dani repušničke kulture





Pripreme za obilježavanje 80. obljetnice organiziranog kulturnog djelovanja u Repušnici i 30. obljetnicu kontinuiranog rada sadašnjeg KUD-a uz 10. studenoga Dan grada Kutine teku prema planu. Sanja Durbek, predsjednica KUD-a «Repušnica» i Organizacijskog odbora obilježja pod naslovom «Dani repušničke kulture» podsjeća kako i sami mještani, a što potvrđuje i provedena anketa znaju za manifestaciju, dakle žive za jubileje svog KUD-a. U nedjelju 7. studenoga u ambijentu etno izložbe s revijom, u stihu i glumi na kajkavskom izričaju predstavit će se književno afirmirani domaći autori. U petak 12. studenoga bit će izvedena komedija Ante Juretića «Marsovci su među nama».
U subotu 13. studenoga bogata foto - dokumentarna izložba i folklorni program starijih i mlađih naraštaja podsjetit će na nadaleko poznat rad repušničkog KUD-a. U tisku je i kalendar za 2011. godinu. Iako KUD već koristi moderne oblike komuniciranja, početkom studenoga bit će službeno otvorena i web. stranica.
Repušničko slavlje kulture završit će u nedjelju 14. studenoga na dan zaštitnika mjesta sv. Nikole Tavelića u župnoj crkvi na misi kojoj će članovi KUD-a prisustvovati u narodnoj nošnji.





KUTINA
- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.10.2010., ponedjeljak

8. festival dječjeg folklora



I ove godine, u Kutini će se održati osmi po redu festival dječjeg folklora, kojeg organizira kud Ivančice iz Kutine. Festival će se održavati dva dana, petak 15. i subotu 16. listopada. U petak, u kino dvorani POU Kutina, nastupiti će 17 društava u natjecateljskom, te kudovi Ivančice i Husain u revijalnom dijelu. U subotu se program seli u Dom kulture u Popovači, gdje će nastupiti devet društava.

KUTINA
- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.10.2010., subota

2. smotra folklora Virovitičko-podravske županije



U Sportskoj dvorani Osnovne škole August Cesarec u Špišić Bukovici, održana je 2. smotra folklora Virovitičko-podravske županije na kojoj je nastupilo 17 KUD-ova s područja cijele Virovitičko-podravske županije. Uz Hrvatski sabor kulture, pokrovitelji manifestacije bili su: župan Tomislav Tolušić, Grad Virovitica, Općina Špišić Bukovica, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica grada Virovitice, dok je cijeli događaj organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Virovitičko-podravske županije. Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu. Iva Niemčić, Branka Uzelac i Mirna Mihalković odabrao je KUD-ove koji će nastupiti na državnoj razini ili su pak predloženi za nastup na Vinkovačkim jesenima i Đakovačkim vezovima. Tako je za državnu smotru u folkloru (koreografirani folklor) odabrano KUD Dika Slatina. Za nastup na Vinkovačkim jesenima predloženo je KUD Seljačka sloga Turanovac, a za Đakovačke vezove KUD Seljačka sloga iz Špišić Bukovice u kategoriji izvorni folklor. Manifestaciju su pripomogli i sljedeći sponzori: Flora d.o.o., Virovitica Plin d.o.o., Virkom d.o.o., Romić Promet d.o.o., Jan Spider d.o.o. Osim toga tehničku pomoć pružili su: Zadruga branitelja PAN-ZUM Špišić Bukovica, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, Udruga žena Bukovčanke i Udruga umirovljenika Špišić Bukovica.

VIROVITICA NET
- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.10.2010., petak

"Oj, jesenske duge noći" - dvadeseti puta u Podgoraču

U Podgoraču je večeras počela jubilarna, 20. smotra folklora i narodnih običaja "Oj, jesenske duge noći". U dvodnevnom programu nastupit će folkloraši iz čak 10 gradova i sela. Večeras, prvoga dana manifestacije, održana je Smotra dječjih folklornih nastupa u kojoj su sudjelovali domaćini HKD Podgoračani, zatim HKD Lisinski Našice, KUD Darda, SKUD Ivan Brnjik Slovak – Jelisavac, KUD Ivan Goran Kovačić Beravci i Izvorno folklorno društvo Seljačka Sloga Gradečki Pavlovec. Program se održava u Domu DVD-a u Podgoraču gdje je sudionike i posjetitelje, u ime domaćina, pozdravila predsjednica HKD-a Podgoračani Zdenka Vukomanović.

Smotru je, uz nekoliko prigodnih riječi, otvorio zamjenik načelnika Općine Podgorač Đuro Sebal. Sutra će se Podgoračanima predstaviti članovi foklornih skupina Lisinski Našice, Ivan Goran Kovačić Beravci, HKUD Slavonija Jakšić, KUD Sveta Ana Radikovci, KUD Seljačka Sloga Stara Brezovica, HKD Manuel Feričanci i domaćini, Podgoračani. Smotra folklora i narodnih običaja "Oj, jesenske duge noći" i sutra počinje u 18 sati, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

NAŠICE ONLINE
- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2010., utorak

XIII. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici


PROGRAM KESTENIJADE 2010.

8. listopada (petak)

17,30 Otvorenje izložbe Dječjeg vrtića Krijesnica i izložbe Kostajnički akvarel u izložbenom prostoru zgrade u Nazorovoj 12.

18,00 Mimohod Limene glazbe DVD-a Hrvatska Kostajnica do središnjeg šatora.

18,30 – tvorenje Kestenijade

- proglašenje najboljeg kestenjara 2009

- nastup folklorne skupine Selište Kostajničko

- koncert Slavonskih lola

9. listopada (subota)

Polazak vlaka iz Zagreba u 8,00

9,47 Doček vlaka Kesten cug uz Limenu glazbu DVD-a Hrv. Kostajnica.

10,00 Odlazak planinara ispred kipa Spasitelja na pješačko-planinarsku stazu Gordan Lederer.

10,15 Najava Programa Kestenijada 2010 kod središnjeg šatora.

10,30 Polazak u kesten šumu – autobusi kreću svakih pola sata( kod srušene Crkve sv. Nikole).

11,30 Otvorenje izložbi u Gradskoj galeriji: grupa Contra uz nastup Kvarteta Porin iz Zagreba

Hrvatska Kostajnica nekada

Umjetnički amateri Hrvatske Kostajnice

12,00 Vitez Zrinskog grada – streličarki turnir za posjetitelje kod Starog Zrinskog grada.

12,30 Nastup Limene glazbe Trsat i Limene glazbe Vodice – mimohod od Vatrogasnog doma.

13,00 Odlazak biciklista na vožnju biciklističkom stazom.

13,30 Nastupi folklornih grupa u središnjem šatoru:

HKUU Trenk Nova Gradiška, KUD Kolovit Gradiška, KUD Vranevo Smederevo,

KUD Petofi Šandor Erdut, Kulturno društvo Antun Stefanciosa Rogatec.

14,30 Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke, središnji šator

15,30 Nastupi folklornih grupa u središnjem šatoru:

KUD Sunjanka Sunja, KUD Mate Balota Rakalj, Kulturno društvo Anun Stefanciosa Rogatec

16,00 Šareni svijet – zabavno animacijski program za djecu u dvorani Hrvatskog doma.

18,25 Prijevoz gostiju na Željeznički kolodvor.

18,35 Odlazak vlaka Kesten cug za Zagreb.

19,00 Koncert Antonije Šole.

- gost večeri i Kestenijade Vinko Coce

10. listopada(nedjelja)

Polazak vlaka iz Zagreba u 8,00

9,47 – doček vlaka Kesten cug uz limenu glazbu

10,00 – pjevana misa u Crkvi sv. Antuna Padovanskoga, Muški vokalni ansambl Špansko

10,15 – najava Programa Kestenijada 2010 kod središnjeg šatora

10,30 – 13,30 Kup Kestenijada 2010 – ribarsko natjecanje na rijeci Uni

10,30 Polazak u kesten šumu – autobusi kreću svakih pola sata kod srušene Crkve sv. Nikole.

12,00 Nastupi folklornih grupa u središnjem šatoru

KUD Una Bosanska Krupa, KUD Pleter Dvor, KUD Prosvjeta Hrvatska Kostajnica,

KUD Ohridski biser, KUD Stenjevec Zagreb

13,30 Modna revija etno avangarde Priče iz davnine, svijet kreacija izrađenih od špage u Gradskoj galeriji.

14,00 Old timeri

14,30 Gradska limena glazba iz Vodica

15,00 Proglašenje najljepše kestenjarke, suvenira i kolača od kestena u središnjem šatoru.

16,30 Nastupi folklornih grupa u središnjem šatoru:

KUD Slavonija Đurđanci, KUD Selište Kostajničko

18,25 – prijevoz gostiju na kolodvor

18,53 – odlazak vlaka Kesten cug za Zagreb

Red vožnje vlaka Kesten cug:

ZG – HK Zagreb GK 8,00 – Velika Gorica 8,27 – Lekenik 8,45 – Sisak 9,01 – Hrvatska Kostajnica 9,47

HK – ZG Hrvatska Kostajnica 18,53 – Sunja 19,13 – Sisak 19,50 – Lekenik 20,06 – Velika Gorica 20,30 – Gagreb GK 20,48

Karte u prodaji tjedan dana ranije po cijenama:

45,00 kn – povratna za odrasle

25,00 kn – povratna za djecu 9 – 12 god.

15,00 kn – bicikli

Mogućnost povratka i redovnim linijama za Zagreb iz Hrvatske Kostajnice u 16,08 i 19,19.

Samo u subotu vrijedi povratna karta kupljena za Kesten cug i za ove redovne linije.

SISAK INFO
- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.10.2010., petak

Dječji folklorni susreti u Hrastelnici


Treći Dječji folklorni susreti u Hrastelnici održani će biti u subotu 2. listopada 2010. u Hrastelnici. Susreti počinju u 18 sati u Društvenom domu u Hrastelnici kod škole. Organizator je KUD Sloga iz Hrastelnice, a nastupat će devet dječjih folklornih skupina iz naše županije i jedna iz zagrebačke iz Novog Ćića. Nakon nastupa dječjih folklornih skupina slijedi narodno veselje uz zakusku i stare tamburaše.

SISAK INFO
- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.