Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

KUD „Ljuba voda“ sudjelovao na 7. županijskoj smotri folklora



Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije organizirala je u nedjelju 26. rujna 2010. u kino dvorani Ivanec 7. županijsku smotru folklora. Županijska smotra se sastoji od dva dijela i to: revijalni dio smotre i natjecateljski dio za sudjelovanje na državnoj smotri.

Već treću godinu za redom KUD „Ljuba voda“ prijavio se na revijalni dio smotre kojem su prisustvovali i KUD „Vidovec“ iz Vidovca te KUD „Mak“ iz Trnovca. Naši KUD-ovci predstavili su se sa odlično izvedenom koreografijom „Plesovi Zagorja“ koreografa Ninoslava Valjka i glazbene obrade Radojka Kadovića. Folklornu sekciju pripremio je Ninoslav Valjak, a tamburašku sekciju Radojko Kadović.

U natjecateljskom dijelu smotre nastupili su KUD „Hrvatskih željeznica“ Varaždin, KUD „Elizabeta“ iz Jalžabeta, KUD „Varteks“ Varaždin, „Varaždinski folklorni ansambl“ Varaždin, KUD „Vinica“ iz Vinice te KUD „Salinovec“ iz Salinovca. Cijelu smotru pomno je pratio stručni žiri koji je nakon smotre razmatrao nastupe svih Kulturno umjetničkih društava. Kako su naši KUD-ovci prošle godine dobili odlične komentare stručnog žirija, vjeruju da će i ove godine biti situacija biti slična jer su dobro odradili svoj posao i još jednom županiji pozitivno predstavili Ljubešćicu.

Svoj dobar nastup KUD-ovci su proslavili uz večeru u Ivonjskoj kleti.

Ljubeščica Info

Post je objavljen 27.10.2010. u 07:40 sati.