Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

KUD Husain u Čakovcu




U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice HKUU Međimurske županije, te KUD-a „Kaštel“ Pribislavec, u Centru za kulturu u Čakovcu održan je 23. i 24. listopada 2010. 17. Susret Hrvatskih folklornih ansambala na kojem je kao predstavnik Sisačko-moslavačke županije nastupio KUD Husain iz Husaina.

Predstavio se s dvije koreografije: Nas trojica iz četiri sela (pjesme i plesovi Banovine) i Urodila žuta dunja (pjesme i plesovi sjeverne Moslavine).

Stručno povjerenstvo u sastavu: dr. Stjepan Sremac, Vesna Zorić, prof. i Dražen Varga zadovoljni su predstavljenim plesnim, a osobito glazbenim uradkom gdje se osim tamburaškog sastava, istaklo sviranje i na tamburama samicama. Plesovi Banovine, svakako su osvježenje na susretima i smotrama, jer je to kraj koji je gotovo zaboravaljen, neistražen i neizvođen na sceni.

Voditeljica Slavica Moslavac već niz godina istražuju pjesme i plesove Banovine (Hrastovice, Budičine, Vuduševca, Gline, Ćuntića...) te značajnim odabirom stvorena je i koreografija pod nazivom Nas trojica iz četiri sela.

KUTINA

Post je objavljen 26.10.2010. u 12:19 sati.