Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Dani repušničke kulture





Pripreme za obilježavanje 80. obljetnice organiziranog kulturnog djelovanja u Repušnici i 30. obljetnicu kontinuiranog rada sadašnjeg KUD-a uz 10. studenoga Dan grada Kutine teku prema planu. Sanja Durbek, predsjednica KUD-a «Repušnica» i Organizacijskog odbora obilježja pod naslovom «Dani repušničke kulture» podsjeća kako i sami mještani, a što potvrđuje i provedena anketa znaju za manifestaciju, dakle žive za jubileje svog KUD-a. U nedjelju 7. studenoga u ambijentu etno izložbe s revijom, u stihu i glumi na kajkavskom izričaju predstavit će se književno afirmirani domaći autori. U petak 12. studenoga bit će izvedena komedija Ante Juretića «Marsovci su među nama».
U subotu 13. studenoga bogata foto - dokumentarna izložba i folklorni program starijih i mlađih naraštaja podsjetit će na nadaleko poznat rad repušničkog KUD-a. U tisku je i kalendar za 2011. godinu. Iako KUD već koristi moderne oblike komuniciranja, početkom studenoga bit će službeno otvorena i web. stranica.
Repušničko slavlje kulture završit će u nedjelju 14. studenoga na dan zaštitnika mjesta sv. Nikole Tavelića u župnoj crkvi na misi kojoj će članovi KUD-a prisustvovati u narodnoj nošnji.





KUTINA

Post je objavljen 15.10.2010. u 09:09 sati.