02

ponedjeljak

lipanj

2008

SVAŠTA NEŠTO - DIO DRUGI

Ovaj vikend je bio urnebesan nut U svakom pogledu.
Od temperatura do događanja.
Da vas ne zamaram s detaljima, ja ću ukratko.

Dobro poznati starčeki su potpuno prolupali eek Umjesto da se na ovim temperaturama smire u hladovini, oni - živnuli.

Počelo s je s Noskom. Uhvatio se pospremanja podruma, što će reći, zaposlio pola familije. Dobro, u njegovom podrumu je temperatura uvijek + 16, što je vele najbolje za čuvanje vina. To je Nosko debelo koristio dok je imao vinograd. Sjećam se travarice od sedam vrsta dalmatinskih trava, šljivke, komovice (za lijek), breskovače i kruškovače, domaćeg vinjaka...Sjećam se silnih boca graševine i frankovke, koju je nakon što je odležala dvije godine u buradi, uz pretakanja, flaširao u prikladne boce od 7 dl, zatvarao plutenim čepom i zalijevao voskom. Tada je cijela familija sakupljala boce po birtijama, prala, gulila etikete i ostalo. Čuvao je Nosko nekoliko boca još do 2000. Bila je to berba iz '85. Nazdravili smo novom mileniju i - zatvorili domaću birtiju. Interesantno, iako smo uvijek imali pri ruci kvalitetnog domaćeg vina i žestice, uvijek se pilo u normalnim količinama. Da nije, ne bi imali s čime nazdraviti trećem tisućljeću party

Onda je došla na red Štaka-baka. Zamislila si ona u dvorištu - pravu park klupu. Zamolila nas da je pronađemo u dućanima. I pronađosmo je kod Pevca. Jadnu baku bi zavlačili s dostavom bar tjedan dana (iako je Pevec udaljen dvije ulice), no Pajo se nalaktio na pult i nije odustao dok mu jadna trgovkinja nije upisala dostavu za - petak.
Stigla klupa, Pajo potkresao čempres da smjestimo klupu, a Štaka-baka dobila novu ideju. Sobnom biciklu i masažeru za stopala, dodala bi - pilates loptu i one spravice za jačanje šaka. Za to je ovaj put zadužila Zmaju eek
Baka se divi čudima moderne medicine i estetske kirurgije.
Pričala ona Zmaji kako nekad nije bilo silikona. Dojile žene po osmero djece, pa su im se "cecke obesile do trbuha". Pa ispričala priču o nekoj svojoj Bari, koja je othranila desetoro, pa došla k liječniku, na pregled. A liječnik veli - denite si tega barila (demižon) za leđa da vam, poslušam srce. Zmaja se valjala od smijeha, cijelu večer.
Uhvatio nas pljusak, pa smo tih petstotinjak metara od bake do kuće, romantično šljapkali po lokvama, mokri ko miševi.

Stigosmo kući, kad susjedov klinac slavi osamnaesti rođendan. Okupilo se njih četrdesetak. Nabili zvučnike na prozore, pjevaju, vrište, cugaju, plešu...
Srećom, pao je pljusak, pa im je kretanje (valjanje po travi) bilo ograničeno naughty Nisam vjerovala svojim ušima i očima tko je glavna zvijezda i animator. Hiperaktivni deda Martin, koji se to jutro vratio s neke fešte u Podravini party Deda pleše, pjeva, zabavlja ih svojom podravskom spikom.
Dok su klinci povremeno posustajali po zakucima, deda je non-stop s rukama u zraku.

Pozaspasmo oko jedan iza ponoći. Ujutro - mir i tišina. Kiša sve rashladila, ozona k'o u priči, nigdje se ne čuje živa duša. Zmaja i ja se spremile na šišanje. Kad, stiže deda Martin iz - šume. Vuče za sobom neko ukrasno raslinje, neobična oblika, dugačko barem dva metra i punu vrećicu - puževa, koji su počeli plaziti i izvan vrećice. Na sebi - hlače zataknute u čizme, široki pojas, slamnati šešir, a na uhu - viseća naušnica thumbup Zmaja nije odolila, pa ga fotkala, onako iz daljine.

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

E pad sad, kad vidim ove starčeke, ne smijem se više potužiti da mi je vruće, da sam umorna i da nešto ne mogu. Oni su puni energije i na + 35.
Svoje trbušnjake sam nabila na - sto ujutro, sto navečer, malo istezanja, sve to traje petnaestak minuta. Neću biti gora od ovih, gore navedenih.
Jedino me ovo naglo zatopljenje smlavilo. Jučer sam pokušala uhvatiti još malo bojice, ali nisam izdržala dulje od sat vremena burninmad

Na kraju, uspjela sam napraviti jedan pastel...

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Budite mi dobro, pijte mnogo vode i bjež'te sa sunca, ako možete

wave & kiss

<< Arhiva >>