28

ponedjeljak

travanj

2008

PROTESTI

Vikend nam je prošao mimo kompa thumbup
Sunčano vrijeme izmamilo nas van i bilo nas posvuda.
Ponedjeljak je dobio poen samo zbog sunca, inače zaboljela me glava čim sam ustala. Popila sam kavu na brzinu i odlepršala za obavezama.
Na korzu sam čula zviždaljke i susrela se s rijekom srednjoškolaca. Malo je prerano za maturante, a onda skužih da je to prosvjed. Miran i glasan.
Ako je suditi po nekoliko prosvjeda srednjoškolaca koje su priredili posljednjih dana, mlada generacija neće biti toliko tolerantna, kao naša yes
Doduše, kad su protestirali oko toalet papira, malo sam se zamislila. Imala sam prilike vidjeti kako funkcioniraju "opremljeni" WC-i na Zmajinim natjecanjima. Kud god smo došli, toaleti su ujutro dočekali sviježe oprani, sa tekućim sapunom, s nekoliko paketa toaletnog papira i brisača. Poučena iskustvom, uvijek nosim sobom vlažne maramice i rolu toalet-papira.
Ako si uletio odmah, još si i našao papira, kasnije je to bilo gotovo - nemoguće. WC-i su već nakon sat, dva bili sa razmočenim papirima po podu,puni vode i otpadaka mimo kante, praznih boca i koječega, da ne idem u detalje.
Uvijek se ljutim na takve stvari, jer mi je nepojmljivo da nakon nužde ostavljaš nered iza sebe.
Ista situacija je i kad na benzinskim crpkama naleti autobus sa klincima. Dakle, što zaključiti.
Većina djece nema osnovne kulture i cijelog spektra navika koje prate odgoj.
Ali u tim protestima oko polaganja državne mature ima smisla. Sve što je posljednjih godina vezano za prosvjetu, bez obzira - osnovnoškolsku, srednjoškolsku ili visokoškolsku, radi se ishitreno i nedorečeno.
Ništa dugoročno i mudro dorečeno, na temelju iskustva. A onda se sjetim Zmajine učiteljice iz nižih razreda. Tražili su ih da bilježe i pišu svoje mišljenje i iskustva, a onda ih nitko nije čitao.
No, mislim da nije loše da su nove generacije spremne reći što misle i protivitii se da budu pokusni kunići idejama nekih, koji su u ministarstvo prosvjete "zalutali" na temelju svega, samo ne sposobnosti i samim tim - prihvačanja odgovornosti za buduće generacije.
Naravno, dok su protesti mirni i smisleni, a ne da se pretvore u razbijanje i ruženje, koje je samo sebi svrha.

Za kraj, počinje nam BOK festival. Idući vikend, grad će nam preplaviti glumci i brojni gosti. Bit' će živo i veselo. Našeg Navojca bit' će na svakom uglu, onako haharasto opuštenog i sklantrenog.

"Pjevajmo sa zvijezdama" je završilo. Pobjedili su najbolji, Houdek je ispao, hvala bogu, jer unatoč njegovu dobru glasu, prepotencija mu je iritantna. "Moj" Đani Stipaničev pružio nam je za kraj divan doživljaj sa izvedbom "O sole mio". I sreća je što mu je partnerica bila pratnja samo s recitalom. Iako Karmela voli pjevati, mislim da joj nije mogao pomoći ni Đani. Znala je tako zafalšati, da sve uha zabole. No, svidjela mi se ova kombinacija.



A za kraj nekoliko fotkica male Tare. Jučer je papala sladoled u kornetu, pa joj je cijela kuglica završila u "dekolteu". Stalno je nasmijana i veliki vrtiguz. Ako nešto nije po njenom, odmah počinje protestirati. Nema sumnje, nove generacije su sve manje tolarantne i odmah pokazuju što žele, a što ne žele.
Jasno i glasno.

Zmajček je gurala kolica oko kvarta, umjesto treninga...

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

I baba Fanika se uvatila davno zaboravljenih kolica...

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Naš susjed Rex, koji također jasno i glasno pokazuje neslaganje...

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

wave & kiss

<< Arhiva >>