ponedjeljak, 19.11.2007.

jedanaesti post - sve je novo

evo u zadnjih mi se par dana odjednom izdogadjalo toliko toga da ni ja sama nemam pojma sta se sve desilo (ma vjerovatno to ja samo imam dojam da je ,,toliko toga,, a zapravo je samo par stvari ). prvo sta mi je trenutno najbitnije i s cim sam trenutno strasno zadovoljna je NOVA FRIZURA! lol...necu vam stavljat slike jer nisu bas nesto i ne vidi se pola toga a slikavat mi se ne da. nisam napravila nista extra ali dovoljno za promjenu. iza sam jos skratila kosu (i onaj gornji dio tako da ga napokon mogu namjestit kako treba) a onu repu sa strane sam makla pola (od uha pa nazad) jer mi je bilo previse i skratila sam joj duzinu. franze nisam htjela dirat jer su mi ih ionako previse skratili u zadnjem sisanju pa ih sada napokon pokusavam pustiti (trenutno su mi jedva do ociju...smjc...).

Image Hosted by ImageShack.us


eh, drugo bitno je da sam napokon uokvirila slike za izlozbu i nije me bas doslo jeftino ali prosla sam dobro. i tako...jos samo kojih 10-tak dana do izlozbe...

Image Hosted by ImageShack.us


a sad malo o knjigama....=)
napokon sam dobila dugoocekivani harry potter 7. (inace cekam ga od 7 mj. -lol) posto je ovo zadnji nastavak a ujedno i najtuzniji ne zelim uopce citat na brzinu da vidim sta se dalje desava nego sam mu odlucila posvetiti samo izbrane trenutke moga vremena i punu koncentraciju i uzivljenost u citanje.
inace, taman prije harry pottera sam dovrsila citati knjigu ,,Mi djeca s kolodvora Zoo,, i knjiga je pretuzna. u pocetku je malo dosadna jer na 80 strana opisuje jedno te isto (zivot djece u nekom predgradju itd) a onda kasnije postane toliko dobro da je se ne mozes ostaviti. inace knjiga je tiskana s namjerom da se mlade sprijeci u uzimanje droge a postigla je potpuno suprotni ucinak od toga...pa bi radi toga preporucila onima koji nisu 100 posto sigurni u sebe da nece doci u iskusenje da je ne citaju.
i tako sad citam 4 knjige usporedno - harry potter, judita (lektira-lol), noc nije beskrajna (isto o drogama) i franz and freak friends (samo sta cu sa ovom prekinit jer lik u knjizi stalno govori o tome kako je isus svijetlo i put i zivot i blablabla...a meni to ide uzasno na zivce).
hmm...a sta jos...e da!

Image Hosted by ImageShack.us


eehhe pa ako niste vec primjetili (onda imate dioptriju ahah) promjenila sam dizajn na blogu. =)
odlucila sam se za malo zivlju nijansu ahahahhha...ma uzas...vec danima trazim neki dizajn koji bi stavila jer mi je onaj stari bio dosadio a sve sta nadjem je ili istroseno ili netko vec ima (pa bi ispalo da oponasam) ili jednostavno nije dovoljno dobro...uh...i eto...kad sam vec gubila nadu odjednom iskrsne ovaj heheh! lol...ma ima jos par dobrih ali nisu ovako dobri....e i jos sam uplodala brdlo slikica u boxu desno pa malo provrtite i pogledajte ako vam se da...meni su zakon...i pocela sam stavljati druge blogove u linkice...zasad imam 3 a druge cu stavit kad stignem jer mi se trenutno stvarno ne da birat koga bi stavila.
u zadnjem postu sta sam pisala o maksimu mrvici po vasim komentarima ispada da je on ekscentrik...iako sam ja cula od nekih izvora da je on nasih godina bio emo...ja vjerujem da je trenutno ekscentrik ali u bliskom doticaju sa emo stilom. =)

Image Hosted by ImageShack.us


eto...i ovim putem se zahvaljujem na svim dosadasnjim commovima koje ste mi ostavili =)
super ste!


20:10 | Komentari (44) | Print | ^ |

utorak, 13.11.2007.

deseti post - maksim mrvica (ekscentrik ili emo?)

evo za obljetnicu svog 10-tog posta necu pisati o sebi i tome slicno nego o jednom mom zivotnom uzoru. covjek koji je po meni ziva legenda...covjek koji je u vrlo kratko vremena (s ogromnim trudom) postigao velike rezultate...covjek koji se zalaze za mir te svoj zivot usprkos slavi jos uvijek drzi pod kontrolom...naravno tko drugi nego Maksim Mrvica.
Image Hosted by ImageShack.us

Maksim se rodio u Šibeniku 1975 godine (što znaci da sada ima 32 godine!) gdje je zavrsio osnovnu i srednju skolu. sa svojom je karijerom poceo vec kao devetogodisnjak, a svoj prvi pravi solo nastup je imao sa nepunih 12 godina. od 2000. godine se usavrsava u konzervatoriju u Parizu kod svog ucitelja Igora Laszka. Image Hosted by ImageShack.us

u međuvremenu je nastupao u svim većim hrvatskim gradovima te austriji, francuskoj, rusiji, svicarskoj i madjarskoj, te je pokupio veliki broj nagrada (u hrvatskoj i inozemstvu).
Image Hosted by ImageShack.us

do sada je izdao 5 albuma koji su postigli svijetsku slavu, a to su redom:
Gestures (1999), The Piano Player (2003), Variationa Part I & II (2004), A New World (2005) i Electrik (2006).
Image Hosted by ImageShack.us

pa eto koliko ste uspijeli primjetiti po slikama koje sam stavila maksim ima daleko jedinstven i prepoznatljiv stil koji iznenadjujuce jako slici na emo!...hmmm...e sad...zahvaljujuci toj dilemi ja otvaram raspravu da li je maksim mrvica emo ili ekscentrik? i da li uopce moze postojati covjek u tridesetima koji je emo? eheh...lol...eto ostavite svoje komentare o tome i argumente zasto to mislite pa cemo vidjeti kakvi su rezultati na kraju.
ja osobno mislim da je on samo ekscentrik, iako sam cula da je u mladosti bio emo. =)

i za kraj jedan njegov video - EXODUS!


21:23 | Komentari (20) | Print | ^ |

petak, 09.11.2007.

deveti post - svemir,boje, alžir i stara vremena

joooj u zadnje sam vrijeme tako umorna...na dane mi dodje da se uopce ne ustanem iz kreveta nego ostanem lezati tako dokle hocu ali onda se sjetim da imam gomilu obaveza i prisilim se dignuti.
ima par stvari koje me zaokupljaju u zadnje vrijeme i to me uzasava...
prije nekoliko dana sam razgovarala sa jednim vrlo dobrim prijateljem dugo vremena... pricali smo o smislu zivota, nadnaravnom, duhovima i sl, a onda smo i dosli na temu postanka svijeta. rekao mi je kako je citao u nekom znanstvenom casopisu da je prije cijeli svemir bio u jednoj ogoromnoj kugli koja je bila uzasno velike gustoce. jednog dana kugla vise nije mogla podnjeti pritisak te gustoce u unutrasnjosti i desio se veliki prasak. ostatak i sami znate... dobro, sve to meni lezi oko postanka svemira...ali ono sto me zapravo fascinira, zbunjuje i na neki nacin plasi je pitanje: ako je svemir bio u toj kugli, gdje se onda zapravo ona nalazila?...da li je uopce moguce da nesto postoji nakon svemira ili je uopce moguce da postoji nistavilo. da li tamo uopce postoji vrijeme i prostor, osjecaj, zivot?... ili je opet nas svemir samo mali dio nekog drugog svemira i tako u nedogled...
iskreno pocela sam se plasiti misli da je svijet samo iluzija i da ono sta mi vidimo je zapravo sminka za nistavilo koje zapravo vlada.
neki dan smo na grafickoj tehnologiji radili boje, frekvencije boja i objasnjavali zasto mi uopce vidimo boje...
tu sam se opet prepala jer je profesor rekao da stvari koje mi vidimo kao crne zapravo nisu crne vec samo ne upijaju nikakve frekvencije sunceve svijetlosti (tj bijele boje). prepala sam se da je i crna boja samo iluzija i da ona zapravo ne postoji. valjda iz razloga sta me crna na neki nacin smiruje ( i plava ehehh)...
isto tako je rekao i za druge boje...i od tu opet ideja i pitanje ,,kako svijet izgleda kada nema boja?,,
joooj...kad bi mi barem netko moga odgovoriti na takva pitanja...=)

Image Hosted by ImageShack.us


uh, u vezi alzira je uzasno duga i komlicirana prica pa cu vam rec ukratko - radi se o jednom liku koji je nedavno napunio 18 godina i zivi u alziru u africi. upoznala sam ga prije nekih 5 mjeseci i postali smo savrseni prijatelji. njegova sredina i moje mogucnosti su jednostavno takve da se vjerovatno vise nikada u zivotu necemo vidjeti. od rastanka smo se redovito culi i dopisivali se a eto nisam ga cula ima preko mjesec dana. on mi je bio prva iskrena ljubav nakon duho vremena i srce mi se doslovno slomilo kad smo se rastajali.

Image Hosted by ImageShack.us


i stvar je u tome da mi se javio neki dan i ja sam bila presretna. rekao mi je da mu uzasno puno falim i da zeli da se cujemo sta prije. od tada mi se vise nije javio i ja sam uzasno nesretna radi toga. mislila sam cak i prekinit svaki kontakt s njim jer mi sa svakim svojim javljanjem otezava...mozda bi bilo bolje za nas oboje da se vise ne cujemo i da se jednostavno zaboravimo.

Image Hosted by ImageShack.us


eheh i jos jedna stvar (ovako malo smjesna iz objektivnog gledista) sta me neki dan malo bacilo u nostalgiju...kopala sam po svojim ormarima i pronasla stari walkman i praaastaariii gameboy. ahah....nisam mogla odoljeti pa sam odma pocela preslusavati muziku sa kazeta i igrati se. i onda sam slusala kazetu koju smo prije nekih 6 godina snimili u skoli sa zborom. inace to je zbor u kojem sam ja pjevala svojih 7 godina i koji je postigao velik uspjeh u humanitarnim akcijama. i to me onda malo rastuzilo jer sam shvatila da vise nikada necu vidjeti profesoricu koja je vodila zbor niti onu staru ekipu. to je bilo doba u mom zivotu kada je sve bilo lijepo sareno i zabavno. nikada se nismo morali suocavati sa pravim problemima i opasnostima. bilo nam je lijepo...i na neki nacin mi je zao sta je to sve gotovo...ali opet...sretna sam...idem dalje. =)
pa eto...da bi uspomene zivjele odlucila sam ponovno pocet koristit walkman i u cast tih dobrih vremena to razdoblje sam prozvala ,,doba walkmana,, ehhehehhehehehhehe
=)
btw...znate da se diskete i kazete vise ne proizvode...prije je jedna kazeta sa snimljenim pjesmama dosla najmanje 100kn a sada je zahvaljujuci razvoju cd-a i dvd-a nevjerojatnih 15 kn....ccc...a steta...
=)

Image Hosted by ImageShack.us

LOVE.... (tince ovo smo ti i ja =)

Image Hosted by ImageShack.us

...AND PEACE!!


17:06 | Komentari (35) | Print | ^ |

nedjelja, 04.11.2007.

osmi post - milijun malih sitnica a nista vazno

evo za pocetak da vratim istom mjerom
necu rec o kome se radi ali vrlo mi je drago da smo se upoznali i drago mi je sta si ti tako dobar i spominjes me u svom postu pa evo da ti izrazim prijateljstvo i spomenem i ja tebe. ti si jedna vrlo posebna osoba i nemoj to nikada zaboravit!
znas, i blog ponekad moze biti cudo...

Image Hosted by ImageShack.us


mislim da sam zadnji put spomenila kako pocinjemo sa pituravanjem novih prostorija...e pa u ovih (mislim) tjedan dana smo vec sve zavrsili. ispalo je predobro. jedna prostorija je plava, jedna zelena, jedna roza, jedna narancasta a jedna je sa otiscima ruku u raznim bojama.
anyway ja sam se jutros trebala probuditi i otic pomoc njima prenositi namjestaj ali mi se alarm ugasio i zaspala sam...a kad sam se probudila docekalo me 300 propustenih poziva i 50 poruka hahahahha...

Image Hosted by ImageShack.us


cula sam se danas sa ekipom da ih pitam kako su prosli na lipsusu (za one koji ne znaju to je izvidjacko orjentacijsko natjecanje u rijeci). gepardi (muska ekipa) su osvojili prvo mjesto a moja ekipa dalmatineri (inace ,,djeca,, kojima sam ja vodnik) su bile desete. sve u svemu kazu da su preumorni pa ima ja saljem puuuunoooo kissova da brze prodje =)

Image Hosted by ImageShack.us


bila sam danas na francuskom i dosla nam je neka nova ucenica. zenska je ok i starija je od mene godinu dana ali sta moze pricat maaaajkoooo mooojaaaa....

Image Hosted by ImageShack.us


pitala sam mater hoce li mi kupiti tregere a ona je rekla da hoce...sad neznam je li to bilo onako iz okrutne sale ili je stvarno mislila...iako ja mislim da se salila jer nije bas da preferira moj stil...ma boli me briga...
izjavila sam neki dan da kad sakupim 400 kn da cu si kupit sama starke koje vec duuugooo prizeljukujem. ona je rekla sa ako budem dobra da ce mi u roku od sljedeca 2 mjeseca dat dovoljno love da si ih kupim...weeeee...nego, sta ja inace nisam dobra...ccc...
ali svejedno da i ne dobijem pare racunala sam da bi vec kroz ovaj mjesec mogla kupit ako ne potrosim ni kune sta ustedim jer imam dobit placu od 150 kn i djeparac od 150 kn i jos ustedim ovako i iz kase onaj sitnis sta imam i taman ehheheh...lol

Image Hosted by ImageShack.us


skuzila sam neki dan kako obradjivati slike na kompu i sad sam uzivljena u to. ova moja slika u boxu takodjer je obradjena. ako itko im zelju da mu obradim sliku neka mi se javi u komentarima i zamoli. lol
e i izlozbu cu morat odgodit za jedno tjedan do dva jer mi se otac vraca pocetkom 12 mj pa radi njega. a ionako jos nisam pripremila ni plakate niti odabrala radove niti uokvirila to sve itd....

Image Hosted by ImageShack.us

ovo sam ja (takodjer jedna od obradjenih slika)

inace pokusavam nagovorit mater da mi da odobrenje z busit usnu, pa mama ako ovo citas pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzz???????

aj citamo se...


22:09 | Komentari (38) | Print | ^ |