Erotic Front Zabok

subota, 24.11.2007.

ZABOČANI NASTAVILI DOMAĆINSKI NIZ

Zabok - Dubrava 79:71


Košarkaši Zaboka u utakmici u kojoj je za njih prvi put u novoj sezoni zaigrao i centar Zvonimir Baričević (ozljeda šake) svladali su pred punom dvoranom u šestom kolu A-1 lige na domaćem parketu Dubravu sa 79:71. Kao i u 4. kolu protiv Dubrovnika, ključni korak ka pobjedi Zagorci su ostvarili u drugoj četvrtini u kojoj su u početku napravili seriju 11-0, a zaključili je serijom 10-0. Zabok je tako otišao na 5-1 te potvrdio kandidaturu za Ligu za prvaka, iako trener Dragutin Črnjević ističe kako momčad razmišlja samo od utakmice do utakmice: "Mi ne razmišljamo o Ligi za prvaka nego samo o sljedećoj utakmici. Sada su pred nama tri izuzetno teška kola. Igramo s najposloženijom momčadi A-1 lige Cedevitom u gostima već sljedeći petak pa nam u našu dvoranu dolazi ove godine izuzetno stabilna, i s vrlo dobrim rezultatima, Svjetlost, nakon čega idemo u Rijeku kod jakog Kvarnera."

Nakon početnog vodstva Zaboka Dubrava je prvi put povela kad je, nakon što je Karlo Vragović ukrao loptu Igoru Peklariću, Danijel Krajačić u kontri pogodio za 6:7. Odgovorio je na to odmah Petar Ćosić s tricom, a kasnije i polaganjem za 11:7, no u preostalom vremenu prve četvrtine Dubrovčani su nadigrali domaće. Željko Šakić i Ivan Kartelo pod košem su dobro zaustavili Ivu Ivanova i Juru Lozančića, dok su Vinko Bošnjak i Vragović dobro razigravali izvana i širili protivničku obranu. Rezultat toga je 13:20 za Dubravu nakon prvih 10 minuta, a posljednji koš, kod kojeg su se suci nekoliko sekundi dvoumili hoće li ga priznati, sa zvukom sirene postigao je Krajačić.

Ključnu seriju nakon koje više nisu ispustili vodstvo Zabočani su napravili početkom druge četvrtine kad su s 11-0 sa zaostatka 15:22 prešli u vodstvo 26:22. Pet koševa u toj seriji postigao je Domagoj Devčić koji je s klupe Zagorcima donio novu snagu, dok su s druge strane gosti bili dosta nezadovoljni suđenjem. Kod rezultata 37:28 trener Dubrave Tonči Mašina dobiva tehničku pogrešku nakon prigovora što pri pokušaju šuta za tricu Jurice Smiljanića nije dosuđen prekršaj suparničkom igraču. Dogodilo se tu usred nove velike serije Zaboka od 10-0 kojom su Zagorci zaključili prvo poluvrijeme i vjerojatno prelomili utakmicu. Nakon koša Roberta Leža (posljednjeg u toj seriji) za 43:28 gosti su još mogli poentirati. No, Tomislav Čuljak je 37 sekundi do velikog odmora promašio oba slobodnjaka, a Vragović tri sekunde do zvuka sirene nije uspio pogoditi tricu.

Put ka povratku u utakmicu Dubravaši su u drugom poluvremenu ponajprije tražili preko vrlo raspoloženog Bošnjaka. On je koš Zabočana bombardirao sa svih strana, no ipak nije sam uspio omogućiti Dubravi da u trećoj četvrtini dođe na jednoznamenkasti zaostatak, s obzirom da su domaćini u pravilu ubrzo na koševe gostiju odgovarali. Pet sekundi do kraja četvrte četvrtine upravo je Bošnjak preko Luke Lekića pogodio za 64:51 i to je ujedno bio rezultat s kojim se ušlo u zadnjih 10 minuta.

Posljednju četvrtinu bolje su otvorili gosti. Dobro je odigrao Božo Barać, a nakon njegovog koša poslije skoka u napadu Čuljak je 4:44 min. do završetka pogodio jedno slobodno bacanje za 71:63 i tako dao nadu gostima. Puno bi značilo da je Bošnjak nešto kasnije pogodio tricu, no nije uspio, da bi s jednim pogođenim slobodnim bacanjem Barać kasnije rezultat postavio na 71:64. No, u ključnim trenucima Zabok je ipak imao mirniju ruku. Lež je 3:20 min. do završetka pogodio jedno slobodno bacanje, dok je s druge strane Krajačić poslije toga promašio oba. Trica Ćosića za 75:64 bio je jedan od važnijih koševa na utakmici, a Dubrava zatim više nije uspjela doći na manje od -8.

Ivanov (21p) te Ćosić (16p) predvodili su pobjednike, dok su Bošnjak (19p) te Barać (14p i 5 sk) bili najzapaženiji kod gostiju.

"Bila je to tvrda utakmica, a ništa drugo nisam ni očekivao. Imali smo neke svoje šanse koje nismo iskoristili. Dosta su nas stajale i izgubljene lopte. No, unatoč tome bili smo u igri do samog kraja. Međutim, nismo uspjeli preokrenuti i čestitam domaćima na pobjedi", rekao je poslije svega trener Dubrave Tonči Mašina.

S druge strane trener Zaboka Črnjević kazao je kako je Zabok razliku možda još mogao povećati, a na spomen vrlo dobrog Ivanova potvrdio je veliku važnog tog krilnog centra za zagorskog prvoligaša: "Ivanov nama puno znači. No, danas je opet cijela ekipa dala puno i nije samo Ivanov taj koji je donio prevagu. Iako je on sigurno neizostavan kotačić u našoj igri."

- 23:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.11.2007.

ZABOČANI VELIKIM PREOKRETOM POKORILI JAZINE

U petom kolu A-1 lige košarkaši Zaboka u gostima su svladali Borik-Puntamiku i na taj način nanijeli prvi domaći poraz Puntamičanima u A-1 ligi uopće. Iako su zadarski košarkaši imali i 19 koševa prednosti, ponovo su slabo reagirarali u završnici utakmice i dopustili odličnim gostima da zasluženo slave.

"Prije svega čestitam svojim igračima na pobjedi, koja je i veća kada uzmemo u obzir činjenicu da Borik dugo nije izgubio kod kuće, dok smo mi nova momčad u A-1 ligi", rekao je trener Zaboka Dragutin Crnjević.

Od početka su obje momčadi krenule napadački efikasno. Obrane nisu djelovala stabilno, iako je trener Borik-Puntamike Ivan Meheš s Ivom Pavićem pokušao pritisnuti gostujučeg organizatora igra Petra Čosića. U prvim minutama igra se koš na koš, a prvu ’ozbiljniju’ prednost hvata Borik u 4. minuti i to koševima Ivana Čulara koji sa linije slobodnih bacanja dovodi svoju momčad u prednost od pet poena (12:7). U redovima domaće momčadi najefikasniji je već spomenuti Pavić koji postiže dvije trice, dok Zabok predvodi bivši Puntamičanin Ive Ivanov koji nekoliko puta probija domaću obranu. Do kraja četvrtine niti jedna momčad nije napravila ozbiljniji ’korak naprijed’ pa je prvih deset minuta završilo s 24:19.

Druga četvrtina započinje s tri uzastopne krađe Borika (Pavić i dva puta Marin Pijaca) s kojima Borik tri puta lako poenitra i dolazi do +11 (30:19). No, Igor Peklarić, Ivanov i Ivica Puljak vrlo brzo vraćaju utakmicu u neizvjesnost.

Do kraja četvrtine 200-njak gledatelja u Jazinama promatra potpuno neracionalnu utakmicu. Obje momčadi izgledaju u popriličnom neredu. Borik je tada bolji, a to konkretizira tek u posljednjoj minuti prvog dijela kada sa sedam uzastopnih koševa dolazi na 47:36. Posljednji je stigao u posljednjoj sekundi u obliku trice zadarskog kapetana Mate Mrve.

U prvom poluvremenu kod domaćih je najviše koševa postigao Marin Pijaca (9), a zanimljiva je i činjenica da da je svatko od igrača Borika tko je bio u igri (a Meheš je poprilično rotirao) postigao barem dva koša. Kod Zaboka je najefikasniji bio Ivanov također s devet koševa.

Kao što je krenula druga, tako kreće i treća četvrtina. Ponovo Puntamačani kreću s krađama i lako dolaze do koševa. Ovaj put se Pijaci u tom segmentu priključuje i Tomislav Dražović kojeg u 23. minuti udara Domagoj Devčić i za to dobiva nesportsku. Mladi zadarski organizator igre pogađa oba slobodna bacanja, a u dodatnom napadu Čular povisuje na 57:38. I kada se činilo da je utakmica rezultatski riješena, borbeni Zabočani se preko Puljaka i Igora Lekića vraćaju i smanjuju na pristojnih -12 (57:45). Prvo zonom, a onda i agresivnom igrom na čovjeka u obrani, Zabok iz minute u minutu dolazi sve bliže i bliže. Dobre stvari radi Luka Lekić koji je zamijenio Čosića na mjestu organizatora igre. Koševima Puljaka, Lekića, Marića i Lozančića 20 sekundi prije kraja treće četvrtine. Zabočani smanjuju rezultat na 65:62, no Borik ponovo pogađa tricu u zadnjoj sekundi i Puntamičani prije posljednjih deset minuta imaju +5 (68:63). Žorž košem otvara i posljednju dionicu, no odgovora Ivanov, a koš na koš nastavlja se tricom Pijace.

Tada Mrva radi nesprtsku nad Lozančićem i Zabok ponovo dolazi blizu domaćinu. Vrlo važan koš postiže domaći igrač Marino Jurjević četiri minute prije kraja s kojim Borik odlazi na 78:71, no u idućem napadu Puljak tricom smanjuje na 78:74. Ponovo je efikasan Jurjević koji uz koš dobiva i dodatno slobodno bacanje i rezultat je 81:74. Tada Ivanov promašuje dva bacanja, no i Borik nije efikasan. Seriju promašaja prekida Čosić s dva pogođena bacanja, a u idućem napadu Zadrani griješe, no kontru Zaboka novom krađom spriječava Pijaca, a nakon toga Jurjević pogađa jedno od dva slobodna bacanja. I dalje se igra koš na koš. Zabok s prekršajima pokušava natjerati Puntamičane ne promašaje. Ovi ne promašuju, ali Zabok kreće s tricama. U zadnjoj minuti pogodili su ih tri. Dvije je stavio Čosić, a 29 sekundi prije kraja je pogodio Puljak i rezultat je 89:89. Borik tada gubi loptu, ali iz odbijanja Zabok je šalje u aut. Gosti rade prekršaj nad Matom Mrvo koji pogađa samo jedno bacanje, a nakon toga i Zadrani rade prekršaj nad Marićem koji postiže oba, a Boriku ostaje devet sekundi koje ne uspijevaju iskoristiti i Zabok zasluženo slavi.

"U nekoliko navrata smo imali dobivenu utakmicu. Vodili smo 20 razlike i umjesto da mirno privedemo utakmicu kraju, dogodilo se to što se dogodilo. Ne mogu objesniti ovakav način pada i rađenja grešaka. Na žalost moram konstatirati da smo mi isključivi krivci za ovaj poraz", rekao je strateg Borika Ivan Meheš.

Zabok je s ovim uspjehom došao do četvrte pobjede u A-1 ligi i preuzeo čelo prvenstvene ljestvice.
"Greške koje smo radili u početku utakmice su nevjerojatne i neoprostive, no još je nevjerojatniji način na koji smo se uspjeli vratiti i okrenuti utakmicu u svoju korist", istaknuo je Crnjević.

Najefikasniji u redovima Zaboka bio je Ivica Puljak sa 17 koševa, dok su Ive Ivanov i Petar Čosić dodali 13. Kod domaćina Marin Pijaca je postigao 18, a Marko Žorž 13.

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.11.2007.

ZABOK PROTIV GOSPARA NASTAVIO DOMAĆINSKI NIZ

U četvrtom kolu A-1 lige košarkaši Dubrovnika doživjeli su i drugi poraz. Bolji su od njih bili domaći Zabočani rezultatom 83:74. Domaći su posebno dobro odigrali drugu i treću četvrtinu, te su došavši do +17 (67:50) prednost uspjeli održati do kraja.

Najefikasniji kod pobjednika bili su bivši Splićanin Jure Lozančić s 19 poena i Robert Lež s 18 poena. Goste je s 13 poena predvodio bivši Lozančićev suigrač s Gripa Nikola Gaurina (13 poena).

- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KK Zabok - KK Dubrovnik video

www.youtube.com/watch?v=nxO9-JWIR7k

- 22:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.11.2007.

Tablica nakon 3. kola A1 lige

TABLICA (UKUPNO)

Poz Klub Uta Pob Por Koš razlika Bod
1. Šibenik 3 3 0 272 : 216 +56 6
2. Dubrava 3 2 1 262 : 238 +24 5
3. Zabok 3 2 1 253 : 229 +24 5
4. Svjetlost 3 2 1 242 : 235 +7 5
5. Dubrovnik 3 2 1 238 : 244 -6 5
6. Cedevita 3 1 2 258 : 241 +17 4
7. Kvarner Novi Resort 3 1 2 237 : 254 -17 4
8. Borik Puntamika 2 1 1 159 : 168 -9 3
9. Alkar 3 0 3 193 : 279 -86 3
10. Osijek 2006 2 0 2 157 : 167 -10 2

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ČRNJEVIĆ: "KOD KUĆE CILJAMO ISKLJUČIVO POBJEDE"

Košarkaši Zaboka nakon prva dva kola u elitnom rangu na kontu imaju po jednu pobjedu i poraz. U Bedekovčini je u otvaranju sezone svladan Osijek, dok su, unatoč porazu, Zabočani dobru predstavu pružili i u Šibeniku. Gledajući dojam kakav je njegova momčad u tim susretima ostavila u igri trener Dragutin Črnjević može biti zadovoljan, no strateg Zabočana priznaje kako su ipak pobjede prvenstveno ono što se broji: “Mi možemo biti zadovoljni s jedne strane u smislu toga da je u Šibeniku izrečeno dosta pohvala na našu igru. Međutim, ne možemo biti zadovoljni s rezultatom. Ja kao trener radije bih prihvatio lošiju igru uz obje pobjede.”

Ovu subotu (10.11.2007. u 18:00h) u Bedekovčinu dolazi Alkar, momčad koja je u prva dva kola doživjela teške poraze od Šibenika i Cedevite. Zabočani, koji su uoči tog susreta u prijateljskom ogledu svladali Zrinjevac 85:80, su u ovom trenutku u boljoj formi, a i domaćini su. Velika im je to stoga prilika da otiđu na 2-1.
“Ja nijednu utakmicu nama ne bih želio stavljati status favorita. Međutim, mi smo na domaćem parketu i u takvoj situaciji nemamo pravo razmišljati ni o čemu drugome osim pobjedi i osvajanju bodova. Alkar je klub velike košarkaške tradicije i možda je prve dvije utakmice odigrao lošije, ali je on za nas sigurno jedan ozbiljan protivnik. To je ekipa koja je u povijesti pobjeđivala i momčadi kao što je Cibona, tako da ih mi sigurno moramo respektirati. Rezultat će po meni ovisiti o angažmanu i doprinosu svih naših igrača.”


Igor Peklarić i Petar Ćosić, starteri na trojci i jedinici, u prva dva kola nikako nisu uspijevali naštimati ruku u napadu. No, tek je početak sezone i svi vjeruju kako taj dvojac u tom segmentu igre sigurno može više. Put prema gore u napadačkoj formi mogli bi započeti možda baš protiv Sinjana.
“Ja sam sastavio ekipu od 12 igrača i nikad se nisam povodio filozofijom da igru baziram na samo jednom pojedincu i da mi je on presudan. Osobno smatram da dobre rezultate može ostvariti samo jedan pravi kolektiv i mislim da smo mi već pokazali da smo na pravom putu. Sigurno da ja ubuduće očekujem veći doprinos Peklarića i Ćosića jer njihove kvalitete nisu sporne. No, njima treba još jedno vrijeme za prilagodbu (Peklariću zbog prelaska u prvu ligu, a Ćosiću zbog promjene sredine), a ista priča odnosi se i na Lozančića i Devčića.”

Četiri dana poslije Alkara (14.10. u 19:00h) u Bedekovčinu će stići Dubrovčani. Biti će to najjači protivnik koji je u ovoj sezoni dosad došao u Zagorje. No, trener Črnjević, kad su u pitanju utakmice na domaćem parketu, bez obzira tko dolazio ne mijenja priču: ”Oni dosad već imaju dvije pobjede, a ove subote igraju sa Šibenikom gdje će biti na jednom velikom ispitu. No, kao što sam rekao i za Alkar, mi na domaćem parketu možemo razmišljati samo o pobjedi, bez obzira što je Dubrovnik već niz godina stabilan prvoligaš i ima mlađu momčad željnu dokazivanja koja je nešto drugačijeg profila nego što su to bili naši dosadašnji protivnici.”

- 09:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Opširniji Izvještaj ZABOK OSTAVIO SINJANE NA -25

Agresivna obrana Alkara u početku utakmice iznenadila je domaće košarkaše i uz četiri poena Đapa gosti su utakmicu otvorili serijom 7-0. Vodstvo je u rukama Alkara ostalo do kraja prvog perioda, iako je Zabok nakon timeouta trenera Dragutina Črnjevića 3:20 min. do kraja početnog perioda napravio odličan posao. Naime, Alkar je imao 10:18, no domaći su zatim napravili seriju 8-3 koju je dvije sekunde do prvog kraćeg odmora zaključio tricom Ćosić za 18:21.


Prvo izjednačenje nakon 0:0 donio je u drugom periodu Domagoj Devčić koji je u ulazu na odličnu asistenciju Ivice Puljaka pogodio za 23:23. Igralo se zatim u egalu, da bi tek 3:20 min. do isteka prvog poluvremena Igor Peklarić na asistenciju Luke Lekića tricom donio domaćima prvo vodstvo na utakmici (36:35). Tricom je Toni Caktaš kasnije ponovno izjednačio na 40:40, a nakon neuspješnog pokušaja Peklarića loptu je nakon skoka u napadu za 42:40 pospremio raspoloženi Lozančić. Bio je to posljednji koš u prvom poluvremenu, ujedno Lozančićev 12.

Robert Lež u prvoj polovici susreta nije ubacio nijedan poen, što je Zabočanima vidljivo nedostajalo. No, iako je kapetan domaćih već u prvoj minuti drugog poluvremena postigao četiri koša, Alkar se i dalje držao blizu. Utakmica je bila u egalu sve do, kasnije se ispostavilo, ključne serije Zaboka od 13-1 koju je započeo Ćosić tricom za 53:53, a završio Lež slobodnim bacanjima za 63:54. U zadnjih 10 minuta ušlo se sa 65:56, a posljednje dvojbe o pobjedniku razrješila je serija Zaboka 10-0 koja je uslijedila nakon što je Mirko Modrić za Alkar pogodio dva slobodnjaka za 67:58. Gosti su nakon toga pali još više, da bi na kraju završili na -25.

"Očekivao sam otprilike ovakvu utakmicu i da ćemo vrlo teško doći do pobjede. Mi smo protivnike slomili tek u drugom poluvremenu i danas se veoma važnom pokazala naša širina momčadi. Lež je danas odigrao nešto slabije, no zato su odlično odigrali Ćosić i Lozančić, a dobru partiju s klupe pružio je i Devčić. Naposljetku je velika razlika i ispada da smo lako došli do pobjede. Međutim, bila je to grčevita i teška borba", zaključio je nakon pobjede trener domaćih Črnjević.

- 09:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 10.11.2007.

KK Zabok- KK Alkar Sinj

http://www.youtube.com/watch?v=JRDO8C0kOvQ

- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZABOK OSTAVIO SINJANE NA -25

Zabok je došao do druge pobjede na svom terenu u svojoj premijernoj A-1 sezoni pobjedom nad Alkarom s velikih 25 koševa razlike. Sinjani su se držali u susretu do sredine treće četvrtine kad Zabočani odlaze na osjetnih devet razlike koju su do kraja susreta povećavali za konačnih 95:70.

Zabok su predvodili Ive Ivanov i Petar Ćosić koji su ubacili po 21 koš, a Jure Lozančić ih je pratio sa 19 poena. U redovima gostiju jedini raspoloženi su bili Toni Caktaš s 20 koševa i Josip Đapo s 18 koševa.

Uskoro opširniji izvještaj


ZABOK 95 18 24 23 30

ALKAR 70 21 19 16 14

- 21:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.11.2007.

ZABOČANI NAMUČILI ŠIBENIK NA BALDEKINU

Iako konačni rezultat to ne sugerira, pravi triler odigravao se na Baldekinu. Teško je nekome tijekom utakmice drugog kola A-1 lige bilo pretpostaviti da u Šibeniku gostuje momčad kojoj je ovo prvo prvoligaško gostovanje u povijesti kluba. Košarkaši Zaboka dobro su namučili domaći Šibenik, no na kraju doživjeli poraz 80:70.

"Čestitam svojim igračima na pruženoj igri. Zabok je veliko osvježenje za hrvatsku ligu protiv kojeg nitko neće lako do bodova", rekao je nakon susreta trener domaćina Zoran Kalpić čiji su momci susret otvorili serijom 5-0, no gosti iz Zaboka u niti jednom trenutku nisu razmišljali o predaji.

Vrlo brzo su Zabočani, s tri uzastopna ubačaja Roberta Leža uhvatili priključak, te u devetoj minuti imali koš prednosti (14:15). Nešto osjetniju razliku držali su sredinom druge dionice (26:29), ali domaćini serijom 7-0 (pet poena Vrkića) preokreću rezultat, a na odmor se odlazi u potpunom egalu 33:33.

U nastavku Zabok odmah radi seriju 5-0 i u 23. minuti ima najvećih +8 (35:43). No, ponovno domaćini rade rezultatsku seriju, ovog puta u režiji Vrkića i Maleša, te dolaze do 56:52 na ulazu u posljednju četvrtinu.

Posljednjih 10 minuta otvara Lež svojom jedinom tricom, no na sreću Šibenčana budi se i Luka Drezga koji sa tri trice u seriji prelama susret. Zabočani su igrali vrlo agresivno, pri čemu je nastala razlika u osobnim pogreškama 27-14, ali su se ipak ponovno primakli te preko Ivanova, Leža i Puljaka prišli na 69:67. Ali na to odgovaraju Pehar i Drezga te osiguravaju trijumf domaćina koji su drugom uzastopnom pobjedom i solidnom igrom najavili kandidaturu i borbu za Ligu za prvaka.

- 22:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • O navijačima Erotic Front Zaboka i utakmicama KK Zaboka.

Linkovi