Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efzzabok

Marketing

ZABOČANI NAMUČILI ŠIBENIK NA BALDEKINU

Iako konačni rezultat to ne sugerira, pravi triler odigravao se na Baldekinu. Teško je nekome tijekom utakmice drugog kola A-1 lige bilo pretpostaviti da u Šibeniku gostuje momčad kojoj je ovo prvo prvoligaško gostovanje u povijesti kluba. Košarkaši Zaboka dobro su namučili domaći Šibenik, no na kraju doživjeli poraz 80:70.

"Čestitam svojim igračima na pruženoj igri. Zabok je veliko osvježenje za hrvatsku ligu protiv kojeg nitko neće lako do bodova", rekao je nakon susreta trener domaćina Zoran Kalpić čiji su momci susret otvorili serijom 5-0, no gosti iz Zaboka u niti jednom trenutku nisu razmišljali o predaji.

Vrlo brzo su Zabočani, s tri uzastopna ubačaja Roberta Leža uhvatili priključak, te u devetoj minuti imali koš prednosti (14:15). Nešto osjetniju razliku držali su sredinom druge dionice (26:29), ali domaćini serijom 7-0 (pet poena Vrkića) preokreću rezultat, a na odmor se odlazi u potpunom egalu 33:33.

U nastavku Zabok odmah radi seriju 5-0 i u 23. minuti ima najvećih +8 (35:43). No, ponovno domaćini rade rezultatsku seriju, ovog puta u režiji Vrkića i Maleša, te dolaze do 56:52 na ulazu u posljednju četvrtinu.

Posljednjih 10 minuta otvara Lež svojom jedinom tricom, no na sreću Šibenčana budi se i Luka Drezga koji sa tri trice u seriji prelama susret. Zabočani su igrali vrlo agresivno, pri čemu je nastala razlika u osobnim pogreškama 27-14, ali su se ipak ponovno primakli te preko Ivanova, Leža i Puljaka prišli na 69:67. Ali na to odgovaraju Pehar i Drezga te osiguravaju trijumf domaćina koji su drugom uzastopnom pobjedom i solidnom igrom najavili kandidaturu i borbu za Ligu za prvaka.

Post je objavljen 02.11.2007. u 22:41 sati.