Erotic Front Zabok

nedjelja, 11.11.2007.

ČRNJEVIĆ: "KOD KUĆE CILJAMO ISKLJUČIVO POBJEDE"

Košarkaši Zaboka nakon prva dva kola u elitnom rangu na kontu imaju po jednu pobjedu i poraz. U Bedekovčini je u otvaranju sezone svladan Osijek, dok su, unatoč porazu, Zabočani dobru predstavu pružili i u Šibeniku. Gledajući dojam kakav je njegova momčad u tim susretima ostavila u igri trener Dragutin Črnjević može biti zadovoljan, no strateg Zabočana priznaje kako su ipak pobjede prvenstveno ono što se broji: “Mi možemo biti zadovoljni s jedne strane u smislu toga da je u Šibeniku izrečeno dosta pohvala na našu igru. Međutim, ne možemo biti zadovoljni s rezultatom. Ja kao trener radije bih prihvatio lošiju igru uz obje pobjede.”

Ovu subotu (10.11.2007. u 18:00h) u Bedekovčinu dolazi Alkar, momčad koja je u prva dva kola doživjela teške poraze od Šibenika i Cedevite. Zabočani, koji su uoči tog susreta u prijateljskom ogledu svladali Zrinjevac 85:80, su u ovom trenutku u boljoj formi, a i domaćini su. Velika im je to stoga prilika da otiđu na 2-1.
“Ja nijednu utakmicu nama ne bih želio stavljati status favorita. Međutim, mi smo na domaćem parketu i u takvoj situaciji nemamo pravo razmišljati ni o čemu drugome osim pobjedi i osvajanju bodova. Alkar je klub velike košarkaške tradicije i možda je prve dvije utakmice odigrao lošije, ali je on za nas sigurno jedan ozbiljan protivnik. To je ekipa koja je u povijesti pobjeđivala i momčadi kao što je Cibona, tako da ih mi sigurno moramo respektirati. Rezultat će po meni ovisiti o angažmanu i doprinosu svih naših igrača.”


Igor Peklarić i Petar Ćosić, starteri na trojci i jedinici, u prva dva kola nikako nisu uspijevali naštimati ruku u napadu. No, tek je početak sezone i svi vjeruju kako taj dvojac u tom segmentu igre sigurno može više. Put prema gore u napadačkoj formi mogli bi započeti možda baš protiv Sinjana.
“Ja sam sastavio ekipu od 12 igrača i nikad se nisam povodio filozofijom da igru baziram na samo jednom pojedincu i da mi je on presudan. Osobno smatram da dobre rezultate može ostvariti samo jedan pravi kolektiv i mislim da smo mi već pokazali da smo na pravom putu. Sigurno da ja ubuduće očekujem veći doprinos Peklarića i Ćosića jer njihove kvalitete nisu sporne. No, njima treba još jedno vrijeme za prilagodbu (Peklariću zbog prelaska u prvu ligu, a Ćosiću zbog promjene sredine), a ista priča odnosi se i na Lozančića i Devčića.”

Četiri dana poslije Alkara (14.10. u 19:00h) u Bedekovčinu će stići Dubrovčani. Biti će to najjači protivnik koji je u ovoj sezoni dosad došao u Zagorje. No, trener Črnjević, kad su u pitanju utakmice na domaćem parketu, bez obzira tko dolazio ne mijenja priču: ”Oni dosad već imaju dvije pobjede, a ove subote igraju sa Šibenikom gdje će biti na jednom velikom ispitu. No, kao što sam rekao i za Alkar, mi na domaćem parketu možemo razmišljati samo o pobjedi, bez obzira što je Dubrovnik već niz godina stabilan prvoligaš i ima mlađu momčad željnu dokazivanja koja je nešto drugačijeg profila nego što su to bili naši dosadašnji protivnici.”

- 09:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • O navijačima Erotic Front Zaboka i utakmicama KK Zaboka.

Linkovi