Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efzzabok

Marketing

Opširniji Izvještaj ZABOK OSTAVIO SINJANE NA -25

Agresivna obrana Alkara u početku utakmice iznenadila je domaće košarkaše i uz četiri poena Đapa gosti su utakmicu otvorili serijom 7-0. Vodstvo je u rukama Alkara ostalo do kraja prvog perioda, iako je Zabok nakon timeouta trenera Dragutina Črnjevića 3:20 min. do kraja početnog perioda napravio odličan posao. Naime, Alkar je imao 10:18, no domaći su zatim napravili seriju 8-3 koju je dvije sekunde do prvog kraćeg odmora zaključio tricom Ćosić za 18:21.


Prvo izjednačenje nakon 0:0 donio je u drugom periodu Domagoj Devčić koji je u ulazu na odličnu asistenciju Ivice Puljaka pogodio za 23:23. Igralo se zatim u egalu, da bi tek 3:20 min. do isteka prvog poluvremena Igor Peklarić na asistenciju Luke Lekića tricom donio domaćima prvo vodstvo na utakmici (36:35). Tricom je Toni Caktaš kasnije ponovno izjednačio na 40:40, a nakon neuspješnog pokušaja Peklarića loptu je nakon skoka u napadu za 42:40 pospremio raspoloženi Lozančić. Bio je to posljednji koš u prvom poluvremenu, ujedno Lozančićev 12.

Robert Lež u prvoj polovici susreta nije ubacio nijedan poen, što je Zabočanima vidljivo nedostajalo. No, iako je kapetan domaćih već u prvoj minuti drugog poluvremena postigao četiri koša, Alkar se i dalje držao blizu. Utakmica je bila u egalu sve do, kasnije se ispostavilo, ključne serije Zaboka od 13-1 koju je započeo Ćosić tricom za 53:53, a završio Lež slobodnim bacanjima za 63:54. U zadnjih 10 minuta ušlo se sa 65:56, a posljednje dvojbe o pobjedniku razrješila je serija Zaboka 10-0 koja je uslijedila nakon što je Mirko Modrić za Alkar pogodio dva slobodnjaka za 67:58. Gosti su nakon toga pali još više, da bi na kraju završili na -25.

"Očekivao sam otprilike ovakvu utakmicu i da ćemo vrlo teško doći do pobjede. Mi smo protivnike slomili tek u drugom poluvremenu i danas se veoma važnom pokazala naša širina momčadi. Lež je danas odigrao nešto slabije, no zato su odlično odigrali Ćosić i Lozančić, a dobru partiju s klupe pružio je i Devčić. Naposljetku je velika razlika i ispada da smo lako došli do pobjede. Međutim, bila je to grčevita i teška borba", zaključio je nakon pobjede trener domaćih Črnjević.

Post je objavljen 11.11.2007. u 09:53 sati.