Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efzzabok

Marketing

ZABOČANI NASTAVILI DOMAĆINSKI NIZ

Zabok - Dubrava 79:71


Košarkaši Zaboka u utakmici u kojoj je za njih prvi put u novoj sezoni zaigrao i centar Zvonimir Baričević (ozljeda šake) svladali su pred punom dvoranom u šestom kolu A-1 lige na domaćem parketu Dubravu sa 79:71. Kao i u 4. kolu protiv Dubrovnika, ključni korak ka pobjedi Zagorci su ostvarili u drugoj četvrtini u kojoj su u početku napravili seriju 11-0, a zaključili je serijom 10-0. Zabok je tako otišao na 5-1 te potvrdio kandidaturu za Ligu za prvaka, iako trener Dragutin Črnjević ističe kako momčad razmišlja samo od utakmice do utakmice: "Mi ne razmišljamo o Ligi za prvaka nego samo o sljedećoj utakmici. Sada su pred nama tri izuzetno teška kola. Igramo s najposloženijom momčadi A-1 lige Cedevitom u gostima već sljedeći petak pa nam u našu dvoranu dolazi ove godine izuzetno stabilna, i s vrlo dobrim rezultatima, Svjetlost, nakon čega idemo u Rijeku kod jakog Kvarnera."

Nakon početnog vodstva Zaboka Dubrava je prvi put povela kad je, nakon što je Karlo Vragović ukrao loptu Igoru Peklariću, Danijel Krajačić u kontri pogodio za 6:7. Odgovorio je na to odmah Petar Ćosić s tricom, a kasnije i polaganjem za 11:7, no u preostalom vremenu prve četvrtine Dubrovčani su nadigrali domaće. Željko Šakić i Ivan Kartelo pod košem su dobro zaustavili Ivu Ivanova i Juru Lozančića, dok su Vinko Bošnjak i Vragović dobro razigravali izvana i širili protivničku obranu. Rezultat toga je 13:20 za Dubravu nakon prvih 10 minuta, a posljednji koš, kod kojeg su se suci nekoliko sekundi dvoumili hoće li ga priznati, sa zvukom sirene postigao je Krajačić.

Ključnu seriju nakon koje više nisu ispustili vodstvo Zabočani su napravili početkom druge četvrtine kad su s 11-0 sa zaostatka 15:22 prešli u vodstvo 26:22. Pet koševa u toj seriji postigao je Domagoj Devčić koji je s klupe Zagorcima donio novu snagu, dok su s druge strane gosti bili dosta nezadovoljni suđenjem. Kod rezultata 37:28 trener Dubrave Tonči Mašina dobiva tehničku pogrešku nakon prigovora što pri pokušaju šuta za tricu Jurice Smiljanića nije dosuđen prekršaj suparničkom igraču. Dogodilo se tu usred nove velike serije Zaboka od 10-0 kojom su Zagorci zaključili prvo poluvrijeme i vjerojatno prelomili utakmicu. Nakon koša Roberta Leža (posljednjeg u toj seriji) za 43:28 gosti su još mogli poentirati. No, Tomislav Čuljak je 37 sekundi do velikog odmora promašio oba slobodnjaka, a Vragović tri sekunde do zvuka sirene nije uspio pogoditi tricu.

Put ka povratku u utakmicu Dubravaši su u drugom poluvremenu ponajprije tražili preko vrlo raspoloženog Bošnjaka. On je koš Zabočana bombardirao sa svih strana, no ipak nije sam uspio omogućiti Dubravi da u trećoj četvrtini dođe na jednoznamenkasti zaostatak, s obzirom da su domaćini u pravilu ubrzo na koševe gostiju odgovarali. Pet sekundi do kraja četvrte četvrtine upravo je Bošnjak preko Luke Lekića pogodio za 64:51 i to je ujedno bio rezultat s kojim se ušlo u zadnjih 10 minuta.

Posljednju četvrtinu bolje su otvorili gosti. Dobro je odigrao Božo Barać, a nakon njegovog koša poslije skoka u napadu Čuljak je 4:44 min. do završetka pogodio jedno slobodno bacanje za 71:63 i tako dao nadu gostima. Puno bi značilo da je Bošnjak nešto kasnije pogodio tricu, no nije uspio, da bi s jednim pogođenim slobodnim bacanjem Barać kasnije rezultat postavio na 71:64. No, u ključnim trenucima Zabok je ipak imao mirniju ruku. Lež je 3:20 min. do završetka pogodio jedno slobodno bacanje, dok je s druge strane Krajačić poslije toga promašio oba. Trica Ćosića za 75:64 bio je jedan od važnijih koševa na utakmici, a Dubrava zatim više nije uspjela doći na manje od -8.

Ivanov (21p) te Ćosić (16p) predvodili su pobjednike, dok su Bošnjak (19p) te Barać (14p i 5 sk) bili najzapaženiji kod gostiju.

"Bila je to tvrda utakmica, a ništa drugo nisam ni očekivao. Imali smo neke svoje šanse koje nismo iskoristili. Dosta su nas stajale i izgubljene lopte. No, unatoč tome bili smo u igri do samog kraja. Međutim, nismo uspjeli preokrenuti i čestitam domaćima na pobjedi", rekao je poslije svega trener Dubrave Tonči Mašina.

S druge strane trener Zaboka Črnjević kazao je kako je Zabok razliku možda još mogao povećati, a na spomen vrlo dobrog Ivanova potvrdio je veliku važnog tog krilnog centra za zagorskog prvoligaša: "Ivanov nama puno znači. No, danas je opet cijela ekipa dala puno i nije samo Ivanov taj koji je donio prevagu. Iako je on sigurno neizostavan kotačić u našoj igri."

Post je objavljen 24.11.2007. u 23:26 sati.