DVD VIRJE TAKMIČARSKE EKIPE

29.11.2011., utorak

Novi kombi za DVD Virje



Realizacijom drugoga projekta javne nabave u DVD-u Virje obnovili smo naš vozni park s dva nova vozila ove godine, Mercedesom Actrosom i Opel Vivarom. Prodajom jednog starog vozila marke Magirus značajno smo popravili prosjek starosti voznoga parka u našemu DVD-u. Ključevi novoga kombija Opel Vivara uručeni su ispred auto kuće Šatrak 23.studenoga 2011.g. u Koprivnici, a preuzeo ih je predsjednik DVD-a Virje gospodin Drago Hatadi. Kombi pokreće dvolitreni CDTI motor snage 84 Kw, a moći će prevoziti osam putnika + vozača. Vozilo je isporučeno u produženoj varijanti i s mnoštvom prateće opreme koja će značajnije doprinijeti udobnosti vožnje. Za ovo vrijedno vozilo izdvojena su vlastita sredstva u iznosu od 163.000 kuna. Zahvaljujemo svima zaslužnima za realizaciju ovih vrlo vrijednih i za naš DVD značajnih projekata.



Zapovjednik DVD-a Virje:
Saša Gregar

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2011., četvrtak

Održan 1. Martinjski Kup Dušana Koščića

U sklopu Martinjskih dana općine Virje i pod njezinim pokroviteljstvom u nedjelju 13. studenoga održan je 1. Martinjski kup Dušana Koščića u spajanju usisnog voda u sportskoj dvorani Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje. Nastupilo je ukupno 40 ekipa iz sedam županija. Natjecanje je održano za četiri kategorije MA, MB, ŽA, ŽB, a održan je i super kup u kojem se natjecalo osam najbolje plasiranih ekipa u ženskoj i u muškoj konkurenciji.


Najbolje rezultate u kategoriji muških “A” ekipa imala je ekipa DVD-a Paukovec, drugi Johovec, a treća ekipa iz DVD-a Bobovec. U kategoriji “B” za muške prvo mjesto osvojila je ekipa Daruvara, drugo Kunovec, a treće Haganj. U kategoriji “A” za žene prvo mjesto osvojila je ekipa iz Kladara, drugo Leskovca, a treće Rasinje. U konkurenciji “B” prvo mjesto zauzela je ženska ekipa iz Johovca, a drugo plasirana bila je ekipa iz Turnašice.U Super kupu u ženskoj konkurenciji pobjednici su DVD Leskovec, druge su članice DVD-a Veliki Otok, a treće DVD Žiškovec. U muškoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je DVD-u Paukovec, drugo DVD-u Virje1, a treće DVD-u Johovec.


Nakon super kupa snage su odmjerili prvoplasirani iz muškoga super kupa DVD Paukovec i prvoplasirane iz ženskoga super kupa DVD Leskovec gdje je pobjedio DVD Paukovec sa zavidnim vremenom vježbe od 16,19s. Prvoplasirane ekipe u super kupu dobile su osim pehara, novčane nagrade i nagrade sponzora, a ostale nagrade sponzora.


Natjecanje je otvorio sin pokojnog Dušana Koščića, Dražen Koščić, koji je na kraju dodijelio prelazni pehar ukupnom pobjedniku DVD-u Paukovec koji će morati osvojiti tri puta za redom kako bi ostao u trajnome vlasništvu. Na otvaranju prisutnima se obratio donačelnik Darko Tišljar, koji je na zatvaranju podijelio pehare u ženskoj konkurenciji. O liku i djelu Dušana Koščića, dugogodišnjeg vatrogasnog časnika i predsjednika DVD-a Virje govorio je predsjednik DVD-a Virje Drago Hatadi. On je pozdravio prisutne natjecatelje i zaželio im uspjeh na 1. Martinjskom kupu Dušana Koščića, kojeg je organiziralo ovo društvo. Nakon završetka natjecanja podijelio je pehare u muškoj konkurenciji.
Priznanja sucima i sponzorima ovoga vatrogasnog spektakla uručio je zapovjednik DVD-a Virje Saša Gregar.


Na zatvaranju ovog uspješnog i dobro organiziranog natjecanja, riječi zahvale na odazivu uz napomenu da će se vidjeti i iduće godine izrekao je dopredsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin i podijelio pehare i nagrade za super kup.

REZULTATI:

MA

ŽA

MB

ŽB


- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

9.Župoanijsko natjecanje vatrogasaca Koprivničko-Križevačke županije

Virje je u nedjelju 9. listopada bilo najvatrogasnije mjesto u Županiji. Naime, na okupu našlo se više od tisuću dvjesto vatrogasaca svih dobnih uzrasta svrstanih u 123 ekipe iz Vatrogasnih zajednica gradova i općina županije na 9. Županijskom vatrogasnom natjecanju. Ono je održano u organizaciji VZ Županije, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje je održano na sportskim terenima NK Podravac Virje u svim kategorijama djece, mladeži, seniora i seniorki. Dobar domaćin ovog velikog skupa vatrogasaca bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje.
Svečani početak natjecanja započeo je smotrom natjecatelja koju je u ime pokrovitelja obavio dožupan Darko Sobota u pratnje županijskog vatrogasnog zapovjednika Valenta Furmega. Poslije toga počasni vod pobjednika prošlog županijskog natjecanja DVD-a Koprivnica podigao je zastavu natjecanja na jarbol i tako obznanio početak natjecanja. Pozdravne riječi dobrodošlice prisutnim natjecateljima, gostima među kojima osim Darka Sobote bio je i načelnik općine Virje Mirko Perok, kontrolor suđenja Zlatko Orsag, predsjednik VZ Međimurske županije, suci te ostali gosti i brojni mještani Virja i okolnih mjesta.


Pozdravne riječi i kratku informaciju o DVD-u Virje dao je predsjednik Drago Hatadi, a o mjestu načelnik Mirko Perok koji je svima poželio ugodan boravak u Virju. U ime župana i Županije Koprivničko-križevačke te u svoje ime prisutnima uspjeh u natjecanju poželio je Darko Sobota, istaknuvši kako ga posebno veseli da među natjecateljima vidi veliki broj ljepšeg spola, a nije propustio istaknuti dobru, zapravo najbolju organizaciju na Županiji, a to je VZ Županije koja je besprijekorno organizirala ne samo ovaj već i ostala natjecanja i vatrogasne manifestacije.



Najbolji rezultat u kategoriji muške djece od 6 do 12 godina imala je ekipa DVD-a Dijankovec, druga Rasinja II, a treći Apatovec. Od ženske djece najbolji rezultat imala je Poljana Križevačka, zatim Rasinja, a treći Glogovac. U konkurenciji muške mladeži od 12 do 16 godina prvo mjesto osvojila je mladež Virja, slijedi Jagnjedovec, te Starigrad. Od ženske mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Draganovca, druga Glogovac, a treća Virje. U kategoriji ženskih “A” ekipa prva je Rasinja I, slijedi Veliki Otok i Koprivnica I. Muška ekipa Virja bila je prva u istoj kategoriji, drugi Peteranec II, treći Veliki Otok.


U muškoj kategoriji “B” najbolja bila je ekipa iz DVD-a Novaki Ravenski, druga DVD-a Sveti Petar Orehovec, a treći Kunovec. U ženskoj kategoriji članica “B” prvi bio je Draganovec, drugi Novaki Ravenski, a treći Gregurovec.




Za sveukupnog pobjednika 9. županijskog vatrogasnog natjecanja proglašen je DVD-a Virje. Prve tri plasirane ekipe stekle su pravo sudjelovanja na 6. državnom vatrogasnom natjecanju i 10. državnom natjecanju vatrogasne mladeži, koja će se održati iduće godine. Pehare i priznanja najboljim ekipa uručio je Mirko Perok i Drago Hatadi.

Rezultati

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Listopad 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (9)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (3)
Studeni 2006 (1)
Listopad 2006 (2)
Rujan 2006 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Posjetitelja ukupno:

Kontakt:
Franje Lugarića 13
Virje 48326

Tel:048/897-720
Tel/Fax:048/897-151


Osnivanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Virju uvjetovali su prilično česti veliki požari što su obično spalili velik broj kuća. Kuće su u to davno doba, u XVI. i XVII. stoljeću, mahom bile drvene, slamom ili daščicama pokrivene, a isto tako ili još lošije bile su sagrađene i pomoćne zgrade. Postojale su još i velike obiteljske zadruge pa je u ponekim kućama zajedno živjelo i do 15 članova obitelji. Za njihovu prehranu i opskrbu trebalo je dosta živežnih namirnica i ostalih odjevnih i drugih predmeta pa je za to trebalo i dosta prostora i raznih zgrada gdje se tkalo platno, prerađivala koža za obuću i sve što je trebalo. A to sve bilo je prilično zbijeno, na relativno malom prostoru. Tako je virovski župnik godine 1850. zapisao: "Selo posjeduje jedan lijep crkveni trg i do 16 ulica."

Prvi veliki požar što je pogodio Virje nakon prestanka opasnosti od turskih pustošenja koncem XVII. stoljeća zabilježen je godine 1735. Tada je izgorjelo 115 kuća, a i crkva svetog Martina, sa svim oltarima, te su od nje ostali samo zidovi. Čak su se rastopila i zvona,a izgorio je i župni stan. Znamo li se da je u Virju tada bilo četiristotinjak kuća, lako je shvatiti da je tada izgorjelo više od četvrtine sela.

Sljedeći veliki požar pogodio je Virje godine 1818. na Veliku srijedu, 18. ožujka. U ulici Mitrovici izgorjelo je 18 gospodarstva a požar je izbio u kući obitelji Pavušin, no već tada pokazala se znamenita 'virovska solidarnost'. Na poticaj župnika Uzorinca sabralo se toliko mesa, žita, brašna, kruha, kolača, slanine i jaja da nikome od 'pogorelaca' nije ničega uzmanjkalo nego su ipak svi mogli proslaviti Uskrsnuće gospodinovo. A poslije Uskrsa cijelo selo je prionulo na posao i još iste godine većina stradalnika je imala izgrađene nove i suvremenije kuće, a ujedno je načinjen i bolji raspored kuća u tom dijelu sela.

Dana 3. kolovoza godine 1865. u jedan sat popodne nastala je vatra u štaglju Ivčaca, a požar se proširio na Šadekovu i Šklebarovu ulicu, na Mitrovicu te Cigansku ulicu i 'ulicu za Juranićevom kućom'. Izgorjelo je 75 stambenih kuća , a ukupno 270 zgrada. Prema službenoj procjeni načinjena je šteta od tristo tisuća forinti što je onda bio golem novac. Čak "...878 'duša' ostalo je bez sve imovine, bez kruha i ruha..." te im je ostalo jedino da "...oplakuju gorak udes svoj i zaplakanim očima izgledaju pomoć i potporu od Boga i od dobrih ljudi..." ("Spomenica", str. 30).

No, najvažniji požar je iz godine 1878. O njemu u "Spomenici" na stranici 90. i sljedećim piše: "Dana 20. ožujka porodi se u četiri sata poslije podne i zlobnom rukom bi podmetnuta vatra u kući trgovca Ante Muhvića, kbr. 741, u Gospodskoj ulici. Kako je silni vjetar sjevernjak puhao, vatra je u tili čas zapalila Pihlerovu i Trninićevu zgradu te poharala čitavu Goričku ulicu prema groblju. Sreća je što je kapela sv. Jakoba na brdašcu i prilično osamljena pa ne postade plijenom vatre, jer su i gdjekoji križevi na groblju obgorjeli."

Taj požar godine 1878. bio je i najneposrednijim povodom da je 13. lipnja iste godine u Virju osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo. O tome u "Spomenici" na stranici 95. piše: "Zbog porodivše se silne vatre, koja je veoma mnogo štete načinila, i što je mjesto Virje samo po sebi najveće selo u trojednoj kraljevini, pa da se i u buduće svaka takova nesreća namah u početku svom uduši i otkloni, stupi u dogovor mjesno općinsko poglavarstvo, s mjesnom inteligencijom i ovadšnjimi zanatlijami, te odlučiše u Virju ustrojiti vatrogasno društvo. Društvo je uistinu ustrojeno, ima djelujućih i podupirućih članova, lijepo je odjeveno, za gašenje vatre uvježbano, te svim potrebnimi spravami opskrbljeno.