DVD VIRJE TAKMIČARSKE EKIPE

29.07.2007., nedjelja

Požar odlagališta odpada u Virju (Hatačanova)

Dana 29.07.2007 u 13:45 dojava o požaru mjesnog odlagališta otpada (Hatačanova). Na teren izlazi Tam 260 sa dva člana posade jednim djelatnikom Jvp-a Đurđevac i jednim članom DVD-a Virje. Vrijeme dolaska na požarište 13:50, zatečeno stanje gori smeće koje se uporno pali kako bih sakupljači metalnih sirovina lakše našli i očistili legure od ostalog smeča koje se deponira na odlagalištu pa sa njim imamo dosta problema kad to rade često. Mogućnost širenja požara na okolne livade i šumu Akacije uz odlagalište. Požarište je sanirano 14:22 kada je slijedio i povrat u DVD.

- 15:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Požar otvorenog prostora zahvatio kljet i šupu koja je do temelja izgorjela!


Dana 28.07.2007 (Subota) u 15:04 h zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora i klijeti sa šupom u Virju predio Careva-Glavica (Carovke).Vrijeme dolaska na mjesto intervencije 15:10 h. Zatečeno stanje na mjestu intervencije prilikom dolaska gasitelja. Drvena šupa kraj klijeti u potpunosti je izgorjela do temelja a klijet vlasništvo Lukić Franje je nagorjela. Sa jedne strane krovište je djelomično izgorjelo. Dok je u okolici gorjelo cca. 2 hektara suhe trave, kupinika, strništa i livada.


Na intervenciju su upućena četiri vatrogasna vozila sa 33 gasitelja. Iz DVD-a Virje su upućena vozila: Zastava, TAM 260, Mercedes 1124 sa 27 članova DVD-a Virje i Jedno vozilo JVP-a Đurđevac Mercedes 1124 sa 6 uposlenika. Uzrok požara je otvoreni plamen bez nadzora koji se proširio u okolini pa je tako i stradala kljet sa šupom.


Požar je lokaliziran požarište sanirano i završetak intervencije u 18 h. Pri povratku u DVD petstotinjak metara od požarišta izbija novi požar koji su vatrogasci također sanirali kad im je bio uz put na povratku kući izgorjelo je cca. 20 m kvadratnih šikare drveća i trave.- 00:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #

28.07.2007., subota

Nastup u Ludbregu na 12-om kupu grada Ludbrega


28.07.2007 g. u subotu 10:45 h okupljanje u DVD-u i polazak djece muške i seniora A na 12-sti kup grada Ludbrega koji se održava iza vatrogasnog doma u Ludbregu. Same pripreme seniorske ekipe su bile jako loše zbog ne kompletnosti ekipe koja je na moru pa smo morali krpati ekipu kako bih opće mogli održati trening. Tako smo našeg vodnog dva kupili na željezničkom kolodvoru u 11:30 h u Koprivnici koji je upravo stigao sa mora. Tako ekspres okupljeni put Ludbrega kreče naša ekipa. Kad smo stigli saznali smo da nastupamo prvi na stazi jedan u 12:30 h. Pa smo odlučili posložiti opremu i napraviti koju vježbu prije samoga početka takmičenja kako bih malo ponovio ulogu naš vodni dva. I evo ga počinje otvaranje natjecanja nakon otvaranja trk u kombi opremu na sebe i nastup. Prva vježba je bila 40s sa greškom vodnoga dva kome se remen izvukao iz cijevi na samome startu.
Korigirali smo grešku i krećemo u drugu vježbu. Vrijeme vježbe 36:50 bez greške što nas je zadovoljilo.


Na red su stigli i naši mališani kojima prva vježba baš i nije bila nešto još k tome imala je i grešku dok je druga bila bolja ali ne dovoljno dobra za treće mjesto. Nakon vježbe na red su stigle i igrice za djecu koje su klincima bile jako zanimljive i atraktivne. Pojeli smo hot-dog za ručak i odlučili svi zajedno malo prošetati Ludbregom pa smo se uputili na njihov otok Mladosti koji se nalazi u blizini kako bih razbili dosadu i klincima vrućinu.Svi su bili jako oduševljeni viđenim jezero je bilo prepuno ribiča koje su djeca promatrala sa iščekivanjem da će vidjeti i koju ulovljenu ribu ali šetajući jezerom naišli smo i na takav prizor. Pa nam je vlasnik ponosno pokazao svoj plijen ulovljenog šarana kojeg su djeca sa veseljem razgledavala.


Kada smo se vratili vrijeme se ubijalo uz razgovore sa raznim ljudima i prijateljima tako sam i ja razmjenjivao dobra iskustva i razgovore sa ekipom Kućan gornji koji su nedavno stigli sa olimpijade iz Švedske, sa dečkima starim prijateljima iz Ludbrega, prijateljima iz DVD-a Mladost Kaštel Sučurac, prijateljima iz Biškupca, DVD-om Koprivnica, DVD-o Draganovec i mnogim dobrim i dragim ljudima. E pa uz ugodno druženje i vrijeme brzo prođe pa je tako u malo zakašnjenja i počelo proglašenje gdje smo u neizvjesnosti dobre konkurencije čekajući kraj natjecanja saznali da smo osvojili 1. MJESTO.


Osvojili smo pehar za najbolju mušku ekipu, pa za najbolje vrijeme u muškoj konkurenciji i prijelazni pehar za najboljeg na susretu. Što nas je jako iznenadilo ali uz malo sreće tuđe nesreće sve je moguće. Ovim putem bih čestitao svima sudionicima na natjecanju na borbenošću i volji za pobjedom, također organizatoru na izvrsno odrađenom natjecanju kao i sucima na fer i korektnom suđenju.
Želio bih se zahvaliti Nedjeljki Baruškin voditeljici djece ženske koja je uskočila na ulogu zapovjednika, Mariju Mesrov voditelju mladeži koji je svoj godišnji i svoje slobodno vrijeme želio odvojiti vježbajući vodnog dva kad je naš Nikola bio na moru, Miroslavu Mesarov koji je uskočio na cijevnoga dva jer su svi oni zaslužni za naš uspjeh u Ludbregu.

REZULTATE MOŽETE VIDJETI: OVDJE

- 23:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

26.07.2007., četvrtak

Stigla zapovjed za odlazak u ispomoć gasiteljima na jadranu!


26.07.2007 g. u 18 h zapovjednik vatrogasne zajednice Koprivničko-Križevačke županije
Slavko Tucaković izdaje zapovjed da do 24 h moramo biti spremni za odlazak na jadran točnije za Šibenik! Upućen je naš TAM 130 sa dva člana posade a to su: Dražen Kolar i Damir Jurkov koji su već krenuli za Koprivnicu gdje im se pridružuje Đelekovec i zajedno kreču put Šibenika. Pošto nam na jadranu požari ne jenjavaju nadamo se da će ova posada biti od velike koristi.

- 00:12 - Komentari (4) - Isprintaj - #

24.07.2007., utorak

Tehnička intervencija usred nevremena!

24.07.2007 g u 20:05 h zaprimljena dojava o srušenom stablu na cestu kraj groblja u Miholjancu, uslijed vremenskih neprilika vjetra i kiše. Na teren se upućuje Mercedes 1124 DVD-a Virje sa jednim djelatnikom JVP-a Đurđevac i jednim dobrovoljcem DVD-a Virje, vrijeme dolaska na mjesto intervencije 20:12 h a završetak u 20:35 h

- 21:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2007., ponedjeljak

Odlazak mladeži u 12-ti. kamp vatrogasne mladeži u Fažanu!


Na 12.-om po redu kampu vatrogasne mladeži Fažana u petoj grupi koja započinje dana 23.07.2007.
Na red su došla i naša mladež, odnosno mladež DVD-a Virje. Uz nas u kampu trenutno borave: DVD PLEŠCE (Primorsko-goranska županija), DVD FUŽINE(Primorsko-goranska županija), DVD VELIŠKOVCI (Osječko-baranjska županija), DVD JALŠEVEC BREŠKI (Zagrebačka županija), DVD ZABOK (Krapinsko-zagorska županija), DVD NOVA GRADIŠKA (Brodsko-posavska županija), DVD POŽEŠKA KOPRIVNICA (Požeško - slavonska županija), DVD KRIŠTSNOVEC (Međimurska županija), DVD SVETVINČENAT (Istarska županija), DVD VIVODINA (Karlovačka županija) sve zajedno 145 sudionika. Okupljanje i polazak u DVD-u Virje u 6:00 h sakupilo se svih jedanaest članova posade sa svojim voditeljem desetine kao i voditeljem u kampu Goranom Matonićkin. A u Fažanu su nam se uputili sljedeći takmičari:


Krčmar Ivan, Krčmar Goran, Jakupović Viktor, Želimorski Josip, Grivić Goran, Bušić Bruno, Mesarov Stjepan, Ferenčić Matej, Horvat Marko, Čagran Dalibor, Šadek Dominik, Voditelj Matonićkin Goran, Vozač Mladen Jakopović ujedno i zapovjednik DVD-a Virje. Peta grupa traje do 30.07.2007 g a zapovjednik kampa u toj grupi je gosp. Josip Kozina (Osječko-baranjska županija)
. Bitno je napomenuti kako je izlet suvlasništvo Koprivničko-Križevačke županije. U svakom danu izleta isplanirani su određeni zadaci koji će popunjavati vrijeme mladeži. Želimo im sretan put i da se živi i zdravi vrate svojim kućama.

Fotografije o radu kampa kao i njegovom izgledu možete vidjeti ovdje: Footo galerija kampa vatrogasne mladeži u Fažani


- 06:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

22.07.2007., nedjelja

Požar otvorenog prostora!


21.07.2007 u 23:07 h zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora između Virja i Molvi jugozapadno od Janafa. Vrijeme dolaska na mjesto intervencije 23:15 sa jednim vozilom i tri vatrogasca dvd-a Virje i dežurnim u dvd-u koji je djelatnik JVP-a Đurđevac. Zatečeno stanje
gori suha trava na nasipu odvodnog kanala potoka Zdelja cca 50m kvadratnih. Ugrožena strništa kraj nasipa i balirana slama na njima. Požar je ugašen u 23:40. Intervenciju prati izuzetno brza dojava djelatnika tvrtke Janaf koji je dojavio o požaru u DVD i time olakšao posao gasitelja čija bi muka i trud trebali biti mnogo veći da se požar bolje proširio.

- 23:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.07.2007., ponedjeljak

Nastup DVD-a Virje sa tri ekipe u Čazmi, na XIV memorijalu "Miško Bradić"


Nastup djece muške, djece ženske i mladeži DVD-a Virje na XIV Memorijalu djece i mladeži “Miško Bradić“
Memorijal je održan 14.07.2007 na stadionu NK „Čazma“ sa početkom u 13:30 h. Na natjecanju je nastupilo ukupno 41 ekipa. Kod djece muške bilo je prijavljeno 18 ekipa, kod djece ženske 5 ekipa, mladeži muške 9 ekipa, mladeži ženske 4 ekipe, te pet ekipa u posebnoj disciplini razvlačenja tlačnog voda.

U kategoriji djece muške pobijedili su članovi DVD-a Voloder, kod mladeži muške DVD oštarije, kod mladeži ženske DVD Oštarije i kod tlačnog voda DVD Cerina.

DVD Virje ostvarilo je sljedeće rezultate sa djecom ženskom zauzeli smo peto mjesto, sa djecom muškom smo zauzeli šesto mjesto a Mladeži Muškom zauzeli smon odlično treće mjesto. Ekipe su se vratilu kasno u 22h što je mala zamjerka organizatoru da se takva natjecanja ne odrade prije nego se ovako odvuku. Ali sve u svemu sa medaljama oko vrata djeca su se sretna razišla svojim kućama.- 08:13 - Komentari (7) - Isprintaj - #

01.07.2007., nedjelja

U Popovači mastupile i naše desetine!


U Popovači je na sportskim terenima NK Moslavac održan deveti po redu vatrogasni kup mladeži "Antun Brlaković" natjecanje djece i mladeži.Natjecala su se djeca od 6 do 12 godina u vježbi s brentačama bez prepreka te mladež od 12 do 16 godina u vježbi s preprekama i štafetnoj utrci na 400 metara s preprekama.
U konkurenciji djevojčica od 6 do 12 godina prvo mjesto osvojile su male vatrogaskinje DVD Gornja Jelenska,drugi je bio Garešnički Brestovac,a treći DVD Voloder.U konkurenciji djevojčica od 12 do 16 godina najbolji je bio DVD Oštarije,drugo mjesto osvojio je Jalševec Breški,a treće DVD Predavec.U konkurenciji dječaka od 6 do 12 godina gdje je sudjelovalo čak 47 ekipa prvo mjesto i pehar osvojila je prva ekipa DVD Gornja Jelenska,druga je bila prva ekipa DVD Popovača,a treće mjesto osvojila je druga ekipa DVD Voloder.
U konkurenciji vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina najbolji je bio DVD Jalševec Breški,drugo mjesto zauzeo je DVD Banova Jaruga,a treći je bio DVD Deanovec.Na natjecanju 104 ekipe te se u Popovači okupilo oko 1040 djece,sudila su 33 suca iz dvije županije. "Ovo je najveći broj ekipa na natjecanju otkad organiziramo vatrogasni kup mladeži,a primili smo i dvadesetak ekipa koje su se prijavile izvan roka za prijave radi čega djeci iz Popovače,Velike Ludine i Kutine nismo mogli odmah podijeliti medalje već će im biti uručene naknadno.
Iako je bilo sparno vrijeme nazočna hitna pomoć nije imala većih intervencija tako da možemo biti zadovoljni organizacijom devetog vatrogasnog kupa mladeži"-kazao je voditelj natjecanja i zamjenik predsjednika VZO Popovača Vlado Dutković. Natjecanje je organizirala Vatrogasna zajednica Općine Popovača na čelu s predsjednikom Zvonimirom Kondresom i zapovjednikom Miroslavom Belinićem.


Preuzeto sa: www.HVZ.hr

- 22:32 - Komentari (15) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Listopad 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (9)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (3)
Studeni 2006 (1)
Listopad 2006 (2)
Rujan 2006 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Posjetitelja ukupno:

Kontakt:
Franje Lugarića 13
Virje 48326

Tel:048/897-720
Tel/Fax:048/897-151


Osnivanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Virju uvjetovali su prilično česti veliki požari što su obično spalili velik broj kuća. Kuće su u to davno doba, u XVI. i XVII. stoljeću, mahom bile drvene, slamom ili daščicama pokrivene, a isto tako ili još lošije bile su sagrađene i pomoćne zgrade. Postojale su još i velike obiteljske zadruge pa je u ponekim kućama zajedno živjelo i do 15 članova obitelji. Za njihovu prehranu i opskrbu trebalo je dosta živežnih namirnica i ostalih odjevnih i drugih predmeta pa je za to trebalo i dosta prostora i raznih zgrada gdje se tkalo platno, prerađivala koža za obuću i sve što je trebalo. A to sve bilo je prilično zbijeno, na relativno malom prostoru. Tako je virovski župnik godine 1850. zapisao: "Selo posjeduje jedan lijep crkveni trg i do 16 ulica."

Prvi veliki požar što je pogodio Virje nakon prestanka opasnosti od turskih pustošenja koncem XVII. stoljeća zabilježen je godine 1735. Tada je izgorjelo 115 kuća, a i crkva svetog Martina, sa svim oltarima, te su od nje ostali samo zidovi. Čak su se rastopila i zvona,a izgorio je i župni stan. Znamo li se da je u Virju tada bilo četiristotinjak kuća, lako je shvatiti da je tada izgorjelo više od četvrtine sela.

Sljedeći veliki požar pogodio je Virje godine 1818. na Veliku srijedu, 18. ožujka. U ulici Mitrovici izgorjelo je 18 gospodarstva a požar je izbio u kući obitelji Pavušin, no već tada pokazala se znamenita 'virovska solidarnost'. Na poticaj župnika Uzorinca sabralo se toliko mesa, žita, brašna, kruha, kolača, slanine i jaja da nikome od 'pogorelaca' nije ničega uzmanjkalo nego su ipak svi mogli proslaviti Uskrsnuće gospodinovo. A poslije Uskrsa cijelo selo je prionulo na posao i još iste godine većina stradalnika je imala izgrađene nove i suvremenije kuće, a ujedno je načinjen i bolji raspored kuća u tom dijelu sela.

Dana 3. kolovoza godine 1865. u jedan sat popodne nastala je vatra u štaglju Ivčaca, a požar se proširio na Šadekovu i Šklebarovu ulicu, na Mitrovicu te Cigansku ulicu i 'ulicu za Juranićevom kućom'. Izgorjelo je 75 stambenih kuća , a ukupno 270 zgrada. Prema službenoj procjeni načinjena je šteta od tristo tisuća forinti što je onda bio golem novac. Čak "...878 'duša' ostalo je bez sve imovine, bez kruha i ruha..." te im je ostalo jedino da "...oplakuju gorak udes svoj i zaplakanim očima izgledaju pomoć i potporu od Boga i od dobrih ljudi..." ("Spomenica", str. 30).

No, najvažniji požar je iz godine 1878. O njemu u "Spomenici" na stranici 90. i sljedećim piše: "Dana 20. ožujka porodi se u četiri sata poslije podne i zlobnom rukom bi podmetnuta vatra u kući trgovca Ante Muhvića, kbr. 741, u Gospodskoj ulici. Kako je silni vjetar sjevernjak puhao, vatra je u tili čas zapalila Pihlerovu i Trninićevu zgradu te poharala čitavu Goričku ulicu prema groblju. Sreća je što je kapela sv. Jakoba na brdašcu i prilično osamljena pa ne postade plijenom vatre, jer su i gdjekoji križevi na groblju obgorjeli."

Taj požar godine 1878. bio je i najneposrednijim povodom da je 13. lipnja iste godine u Virju osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo. O tome u "Spomenici" na stranici 95. piše: "Zbog porodivše se silne vatre, koja je veoma mnogo štete načinila, i što je mjesto Virje samo po sebi najveće selo u trojednoj kraljevini, pa da se i u buduće svaka takova nesreća namah u početku svom uduši i otkloni, stupi u dogovor mjesno općinsko poglavarstvo, s mjesnom inteligencijom i ovadšnjimi zanatlijami, te odlučiše u Virju ustrojiti vatrogasno društvo. Društvo je uistinu ustrojeno, ima djelujućih i podupirućih članova, lijepo je odjeveno, za gašenje vatre uvježbano, te svim potrebnimi spravami opskrbljeno.