22

utorak

veljača

2022

Je li sauna ugodno ili neugodno iskustvo?

U moru svih modernih stvari, metoda opuštanja, bijega od stresa, raznih wellness programa i tako dalje, moj osobni izbor su saune... kakva got...samo neka je vrućine, i neka me hiće... :)
Inače sam osoba koju jako tesko "probija znoj" i često puta i na +90 punih 20 minuta ja ostanem "suha ko barut"...
No nije to poanta priče...

Stiže ljeto, i krenula je borba po celulitu iz svih oružja... limfne drenaže, saune, anticelulitne tajice, vježbanje....

Po meni, sauna je zbilja mjesto gdje čovjek može sjediti u miru, opustiti se, spojiti se sa svojim mislima pritom izbacujući toksine iz sebe.
ali
uvijek postoji onaj ali...
ma uvijek u tim saunama i welnessima postoji par pacijenata koji se ponose svojim tijelom, i žele pritom da svi ostali budu upoznati s istim iz najbližeg mogućeg kuta.

napominjem da nemam apsolutno ništa protiv nagog tijela, ali imam protiv parazita i pljesnivaca koji vole svoje p*nise i cervikse nabiti meni na nos.... zoom do maksimalne razine.
Što reći takvoj osobi?
U par navrata pokušala sam ispraviti " krive Drine" i tim puzavcima objasniti da ne želim njihovu muškost ispred svoga nosa, ili pak gospođama objasniti da ne moram znati točan položaj njezinih unutarnjih organa, ali nakon toga uglavnom sam ja dobila salvu uvreda i konstantno praćenje po svim prostorijama uz napomenu "da mole tišinu".
posljednji slučaj bio je prije tjedan dana, gdje smo u sauni sjedili nas troje(mlađi dečko, ja i stariji gospodin). Mladac i ja uredno pokriveni ručnikom sjedimo mirno, pokušavajući se opustiti i mirno disati, dok se stariji gospodin trlja, briše znoj sa sebe, proizvodi zvukove... Čudo od gadosti!
na kraju smo mladac i ja napustili saunu, jer je prestalo preogavno i neizdrživo.
pitam se gdje je granica kulture, poštivanja svojeg (i tuđeg) tijela....
Sauna je za opuštanje, i takvom ju treba shvatiti i koristiti, a ne za pokazivanje "ponosa", trljanje istih u nos i/ili se pozicionirati kao za ginekološki pregled.

Idem opet za 2 dana... tko preživi... pričat će

Oznake: saune

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.