kratke crte

petak, 29.06.2007.

Dok mačke nema, miševi kolo vode


Nakon nekoliko dana pomnog razmišljanja dao bih svoj osvrt na akciju Maesto. Nakon nebuloznih izjava s svih strana, od zaslužnih do nezaslužnih mislim da su se svi u ovoj državi kitili tuđim perjem. Za ovo je najviše zaslužena EU i nitko drugi.

Da je Bajić htio ovo napraviti, napravio bi on to odavno. On čeka naredbu i kad je dobije, izvršava je. (pogledajte slučaj Glavaš, ne ulazeći u to jeli ili nije Glavaš počinio zločine, poanta je da je dobio zeleno svjetlo od šefa). Isto tako je i činjenica da se u ovoj državi ne može prodati ni dućan od 20m2, a ne nešto vrijedno 100 ili više milijuna eura, a da šef to ne blagoslovi.

Evo kako ja zamišljam da je to išlo.


Iz fonda su se namirivali svi kojima je to tribalo, netko više, netko manje. Šef je odobrava sve kupoprodaje, koje su potpisivali ovi žrtvovani (inače jedan od tih je imao plaću u privatnom sektoru 50.000 kuna mjesečno, a prešao je raditi za 10.000 kuna mjesečno. Obično se ide obrnuto ali izgleda da je znao gdje ide).

Nadzor nije postojao jer se nije nikad ni sastao za što je dobivao plaću. To nije ništa čudno jer se i nadzor klanja liku i djelu šefa. Sve je funkcioniralo savršeno dok nije došla direktiva od svemoguće EU. I moralo se nešto napraviti. Odluka je pala da se žrtvuju 3 magarca koja o ničemu nisu odlučivala, možda su nešto dogovarali ali nisu o ničemu odlučivali. I organizirana je briljantno kontrolirana akcija na kojoj su pali samo pješaci (magarci), dok se generali sretno i zadovoljno smiju.
Akcija im se može izjaloviti samo ako pješaci progovore, ali to se neće desiti jer nemaju kome progovoriti.

Komedija se nastavlja do sljedećeg smiješnog čina.

Dakako da to ne umanjuje zasluge prošle vlade koja se isto tako nije baš iskazala u rješavanju problema ove države.

29.06.2007. u 10:21 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.06.2007.

CHO u akciji

Ovaj video ispod podsjetio me na vrijeme kad sam bio u vojsci i slušao zamorna i nažalost užasno dosadna predavanja o oružju. Najgore je bilo ostati budan nakon doručka ili ručka, a onaj koji zaspe čisti navečer wc ili ima neku drugu kaznu. Ok, kazna nije bila katastrofalna ali bolje je ići leći nego čistiti.



E sada koliko je pametno bilo za ministra jedne stranke ,koja je kako ona sama kaže oslobodila cijelu Hrvatsku, bilo pametno i uputno zaspati za vrijeme središnje proslave DANA DRŽAVNOSTI procijenite sami.

28.06.2007. u 08:09 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 26.06.2007.

Malo o pravima u normalnom društvu

Dakle ovo što ćete dolje vidjeti je science fiction za naše vlastodršce. Ako mi dokažete suprotno vodim vas na večeru.

26.06.2007. u 09:11 • 0 KomentaraPrint#

subota, 23.06.2007.

Torcida – BBB – Kohorta – Armada - navijači?

Mislio sam pisati o mojim viđenjima političikih stvari, akciji maestro, i ostalim lijepim stvarima u ovoj našoj državi, ali ovih dana jedna druga skupina mi je zaokupila pažnju. Skupina ili skupine koje postaju dovoljne same sebi, bez nekog zajedničkog cilja osim da prave nerede.
Te skupine su takozvani nogometni navijači, BBB, Torcida, Armada, Kohorta i kako se sve zovu.
Naime Dinamo dođe odigrati prijateljsku utakmicu nakon 10 dana nakon što je osvojio kup i prvenstvo s lokalnim trećeligašem i umjesto da se raspravlja o Da Silvi, Modriću i ostalima, tema dana je tuča navijača s policajcima.
Dođe Hajduk na pripreme u Sloveniju i igra utakmicu s lokalnom ekipom i iz Spilta se uputi nešto Torcide podržati ga i dođu u Sloveniju i umjesto da se zabave, gledaju kako će se zabaviti s kakvim lokalnim istomišljenicama oni se isto potuku. Sad neka mi netko objasni tu logiku.
I onda ih netko brani,. Često sam se i ja svađao i branio ih, ali takvo nešto više mi ne pada napamet.
Samo se nadam da će ih drugi put netko dobro namurati da im više ne pada napamet se potući i sramotiti našu državu. Ako im je do tuče, neka lupaju zid, on im ne vraća. Sramote sebe, državu i sve druge normalne ljude kojima nije do tuče nego samo do navijanja.
Neka im netko objasni da će radi njih netko nevin poginuti, netko tko nema veze s divljanjem, tučama ili osvetom u stilu oko za oko, zub za zub.

Nadam se da će ubrzo početi s uklanjanjem takvih ''navijača'' s terena u zatvore pa tamo neka ''naviju'' do mile volje.

23.06.2007. u 20:06 • 0 KomentaraPrint#

petak, 15.06.2007.

Kako skinuti filmove s youtube-a

Kako skinuti video klip sa YouTube-a i sličnih servisa.

Mnogi se pitaju kako skinuti video klipove sa YouTube i sličnih servisa za gledanje video klipova na internetu. U ovome tutorijalu ćemo vam objasniti kako.

Korak 1:
Za početak, skinite program Total Video Converter koji u sebi ima player (ukoliko želite samo gledati skinjene filmove koji nisu u standardnom formatu) i video konverter ukoliko želite te filmiće konvertirati u neki poznatiji format tipa AVI, MPEG i sličnih.

Korak 2:
Odaberite neki video klip sa youtube i pokrenite ga. Zatim desno od video klipa vidjet ćete adresu pod "URL"



Taj tekst označite i kopirajte ga.

Korak 3:
Idite na stranicu
kliknite u polje za upis te na tastaturi pritisnite Ctrl+V kako biste upisali adresu koju ste kopirali u 2. koraku.

Ugodna zabava!

15.06.2007. u 13:47 • 0 KomentaraPrint#

Novo dno hrvatskog sabora.

Nakon izjava u stilu tko je jamio, jamio je, ili one vi ste za madraca, a ne za mudraca ili tako nešto, izgledalo je da se situacija nešto primirila kad jučer na relativno mirnom danu sabora i s raspravom o zakonu o udomiteljima Zdenka Babić-Petričević, HDZ-ova zastupnica, izjavi Milanki Opačić da ona nema pravo govoriti o majčinskoj ljubavi zato što je ona posvojila dijete, a nije ga rodila.

I to je još govorila žena ženi. Da je neki neotesani muški idiot to rekao pa smatrao bih ga idiotom i to bi tu završilo ali ovako nešto i nisam mislio da je moguće.
Molio bih poštovanu zastupnicu Petričević da ona objasni tko ima pravo voljeti svoju djecu, koliko i na koji način.
Imaju li pravo razvedeni roditelji voljeti djecu, po njenoj logici kako otac uopće može voljeti djecu, ipak ih nije rodio. Ima li tu djecu itko mogućnost voljeti kako gospođa Petričević voli svoju. Neizmjerno vjerojatno. Može li i usput objasniti kako ih odgajati, jer ona zna to najbolje na svijetu.
Kako će se osjećati neko posvojeno dijete znajući da njega nitko ne može voljeti onako kako gospođa Petričević voli svoju djecu.

Zaista je sreća da nam netko ipak može objasniti tko, koliko, i kako može voljeti djecu.
Sada će mi biti mnogo lakše znajući koga mogu pitati.

15.06.2007. u 08:42 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 13.06.2007.

Udruga građana - Dinamo

Ovo je povodom vijesti od jučer kako je Igor Cvitanović izgubio parnicu s Dinamom, Hašk Građanskim, Haškom, Građanskim, Croatiom, s klubom,
udrugom građana
i tako dalje. Naime prosječan Hrvat teško može popamtiti što je današnji Dinamo bio kroz povijest, a nitko živ nezna kad je nastao. Na žalost Cvitanović nije jedini, u tu kategoriju spadaju Prosinečki, Ladić i ko zna ko još. I onda se gospodar života i smrti u Dinamu pita zašto maksimirske legende neće u klub.

Osim što neće izgleda dobiti svoju više ili manje zasluženu plaću još mora šlatiti oko 1000 000 kuna radi sudskih troškova. Sada mi dolazi da se zapitam za koga je to Cvitanović igra, naime od koga je Hajduk i ostali gubio tih godina, tko je igrao u ligi prvaka? Opet ako je to bio drugi klub, kako je ovaj klub dospio u prvu ligu, regularno iz druge lige nije. Kako je dobio stadion gdje igra? Kako su igrači koji su igrali za Croatiu prešli u Dinamo?
Ove i još mnogo nebuloza padaju mi na pamet.
Ali izgleda da je najbolje komentira jedan koji je rekao da je u Maksimiru Žderić bio na poduci. Inače Žderić je u ovoj našoj privatizaciji uspio kupiti Konstruktor za 30 000 kuna. Inače vrijednost Konstruktora se mjeri danas vjerojatno u milijardama kuna.
Doduše u Maksimiru za ovo čudo nisu ništa platili.
Ostali su dužni Bogu i čoviku (igračima i državi), dok svi ostali klubovi kad tad moraju platiti potrošeno.
Do kad će to biti ovako?
Do onda kad sudovi odluče suditi po zakonu, a ne po debljini takujina.

13.06.2007. u 23:22 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 12.06.2007.

Besplatno skidanje svega i svačega

Za one koji se pitaju kako skidati filmove, pjesme i ostala čuda preko interneta.

Dakle situacija je sljedeća trebate skinuti Limewire s neta.
Instalirati ga, malo poviriti postavke, ne morate ih čak ni mijenjati, savjetujem samo da isključite paljenje kad se pali računalo, samo namjestite postavke da se limewire pali kad vi kliknete na njega. Inače progam je super jednostavan i što je najvažnije besplatan. Samo upišete u tražilicu što vam treba, kliknete i on sam to nađe. Tada desni klik pa download i to je to. Inače samo vidite gdje se to skida. Po defaultu u documents and settings, korisnik (vaše ime), shared.
Nadam se da sam nekome pomogao.

12.06.2007. u 16:12 • 2 KomentaraPrint#

nedjelja, 10.06.2007.

Nogomet na hrvatski način

Malo bih se osvrnuo na treću ligu HNL južna skupina ili kako se to već zove, ova gdje je Trogir bio prvak.
Kako malo više znam o toj ligi, uopće sve ne bih ni pisao. Ali dok bude ovako kako je sad cijelu ligu skupa s sucima i onima koji je vode treba u zatvor odvesti. U ovoj ligi ni kadeti a kamoli juniori nemaju poštenu utakmicu, zna se tko treba dobiti. Suci se kupuju na početku prvenstva, a ako nekome zatreba poslije, opet se da dogovoriti. Potplaćuju se svi, protivnički klubovi, igrači, kontrolori na početku sezone dobiju 100.000,00 do 200.000,00 kuna da bi sudili pravi suci.
Prvak Trogir do osiguranja prvenstva nije izgubio utakmicu, u ligi gdje gost ima šansi onoliko koliko i glineni golubovi ispred pušaka.
Na kraju je žrtveni jarac postao klub iz Vinjana, inače taj klub zaostaje 15ak bodova iza trećega na tablici. Jeli tragično da u trećoj ligi igra 3, 4 ili 5 igrača iz Brazila u većini klubova, kao da se ovdje ne mogu dobiti igrači za treću ligu.
Što radi taj omladinski pogon klubova. Sad da i to objasnim. Treneri kojima bi najveće zadovoljstvo trebalo biti trenirati momke od 10 godina pa na više, pokušati im usaditi neke obaveze i izvesti ih na pravi put ponašaju se po principu daj mi moje 3-4 tisuće kuna, ja ću im dati balun i riješiti brigu. Čast iznimkama kojih je stvarno malo.
A onda da ne govorim o ambicioznim roditeljima, koji misle da su njihovo dijete u najmanju ligu Ronaldinho i Messi zajedno. Prisustvovao sam jednom koji kaže da je bitnije da tuče po balunu svaki dan, a da se u školu i ne mora svaki dan ići. Inače neka malo vide koliko naših nogometaša godišnje osigura egzistenciju, ako je preko deset, pojesti ću ovo što sam napisao.

Pitam se jeli bitnije imati normalnu omladinsku školu i biti u trećoj, četvrtoj ili već kojoj ligi nego trošiti puste novce da bi se na silu ostalo u ligi koju nitko ne gleda, jer je prosječan broj gledatelja na tim utakmicama 100, plaćenih karata vjerojatno ima 10 po utakmici, osim u Omišu gdje u drugom dijelu sezone od promjene uprave ima 1000 ljudi po utakmici. Tolika nerad kolika se mogla vidjeti u Omišu prije ove uprave može se vidjeti samo još u državnoj administraciji. Doduše ni ova se još nije dokazala ali dajmo joj prigodu. Pretpostavljam da je i u ostalim klubovima ista situacija jer inače ne bi posezali za sucima, Brazilcima, kontrolorima...

Doduše ja ne vidim neki način za riješiti ovo. Tko zna možda se i u Hrvatskoj pojavi neki Elliot Ness ili ona rumunjska ministrica za korupciju, ali ja mislim da bi se ovdje provela gore nego u Rumunjskoj gdje je samo dobila otkaz.

10.06.2007. u 13:39 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 06.06.2007.

Skype-besplatni razgovori

Evo jedan savjet kako uštedjeti na telefonskom računu.

Instalacijom Skype-a pričate preko interneta i plaćate samo račun za internet. Znači ako pričate 1 sat s prijateljem ili prijateljicom ili rodbinom plaćate samo priključak za internet. Nikakve dodatne minute, impulse i slično.


Druga stvar je ako imate nekoga u inozemstvu pa ga želite čuti, pričanje s inozemstvom otprilike dođe 20-30 lipa po minuti, bez roaminga i sličnih stvari (s svime time minuta razgovora dođe od 4-30 kuna). Znači Skype je iznimno jeftin, a najbitnije je da funkcionira. Isprobao sam i razgovore za inozemstvo i stvarno su toliko jeftini. Sada svakodnevno koristim tu uslugu pa je evo preporučam i vama.

Cijela investicija potrebna za ovo su slušalice s mikrofonom koje dođu 30-40 kuna, a mogu se kupiti u bilo kojoj trgovini računala.
Skiniti Skype možete preko linka koji se nalazi desno.

06.06.2007. u 09:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.




< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

o čemu ću pisati

ukratko: preporuke i kritike, mislim pretežno kritike

blog counters